Възползвайте се от дизайна на фитнес зали, съоръжения за физическа фитнес и вътрешни ледени пързалки с изкуствен лед

Проектиране на спортни зали, помещения за физическа култура и здравни занимания

и покрити ледени пързалки с изкуствен лед

Препоръчва се за публикуване с решение на научно-техническия съвет на CNIIEP тях. Месенцева Държавен комитет по архитектура и архитектура.

Редактор Е. Федотов.

Разработен в SNiP 2.08.02-89 "Обществени сгради и съоръжения". Разглеждат се строителните и технологични въпроси на проектирането на спортни сгради със зали за различни спортове.

За инженери и технически работници на проектантски и строителни организации и архитекти.

предговор

Референтният ръководство определя иновативна конструкция и технологични решения за проектиране на спортни сгради с зали за акробатика, бадминтон, баскетбол, бокс, борба (класически, свободен стил, самбо, джудо), волейбол, хандбал, лека атлетика, спорт и гимнастика, тенис , тенис на маса, вдигане на тежести, фехтовка, футбол, закрит ледени пързалки с изкуствен лед, както и съоръжения за спортни и развлекателни дейности на населението.

Проектиране спортни зали и сгради с (или), обхванати ролки, предназначени за екипи СССР олимпийски резерв се извършва на специални задачи СССР-Goskomsporta така възможни отклонения от препоръките в това ръководство.

Разработен от TsNIIEP тях. B.S.Mezentseva (инженери A.P.Golubinsky I.S.Shveytser, архитектура кандидатите E.M.Los, N.B.Mezentseva, M.R.Savchenko, N.S.Strigaleva, G.I.Bykova , A.V.Egerev, архитект. V.P.Rumyantseva, инженери A.I.Zuykov N.A.Smirnova, V.A.Soldatov, V.V.Filippov, V.B.Shtreynbreht). С участието на проекта Soyuzport (кандидат за технически науки БЛ Беленки, инженер Ю.В.Продудин) и МИСИ. Kuibyshev (доктор на техническите науки V. V. Kholshchevnikov, кандидат на техническите науки А. Ovsyannikov).1. ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

1.1. Включването в спортните съоръжения на хостели или хотели за участници, които не са в съда, в таксите за конкурс или обучение, техния капацитет и категория се определят от задачата по проекта.

Хотели се препоръчва да предоставят в случаите, когато е възможно да ги използвате през извън сезона за нуждите на местността.

За тези, които живеят в хостела, има трапезария с трапезария за 50% от жителите.

Проектиране резиденции или хотели, включени в спортни съоръжения се извършва със съответния norm- в който препоръчва устройството в общежития блокове от две стаи за 2-3 души, всеки от които с обща за двете стаи санитарен възел с мивка, душ и тоалетна чиния.

1.2. Когато са включени в сградата на спортни зали (ролки) съвети офис помещения DSO, спортни училища, спортни, музеи, клубове, господари на спортни и други съоръжения не са предназначени за спортни дейности, състава и площ от тези пространства са определени от проектното задание.1.3. В adj. 1 са дадени термините и техните определения.

2. МЕСТА (ТЕРИТОРИЯ)

2.1. На мястото на конструкцията покритието на проходите се приема в съответствие с изискванията на SNiP 2.05.02-85, които се прилагат за пътни дрехи от капитал или светлинен тип.

Отделни пътеки за безопасното движение на инвалидите в инвалидни колички, които водят до демонстрационни спорт или спортни и развлекателни съоръжения, осигурява минимална ширина от 1,2 м, а покритието им е приет в съответствие с изискванията на SNP 2.05.02-85, наложени на колоездене покритие писти. Типът покритие на пешеходните пътеки е произволен.

2.2. Ширината на пътя на движение на зрители на територията на структурата се взема от изчисляването на не по-малко от 1 м за 500 зрители.

2.3. На входа на зрителите в сградите на фитнес зали и пързалки, се осигуряват свободни площи в размер на 0,3 м 2 на зрител на вход, за да се улесни влизането и излизането на зрителите. Определянето на формата на плана на свободната площ е показано на фиг. 1.

Фиг. 1. Определяне на формата на плана на свободната площ на външната

входно-изходни зрители от спортни сгради

h = 1,73 d 1 -, S = 0,3 N - ширина на входа и изхода, N - брой зрители на даден вход-изход - S - прогнозна площ на площадката на входа и изхода на зрителите от спортната сграда.

3. ПЛАНИРАНЕ НА ОБЕМ И КОНСТРУКТИВНО

РЕШЕНИЯ ЗА СГРАДИ И СЪОРЪЖЕНИЯ

Общи изисквания

3.1. Фитнеси и пързалки в зависимост от целта могат да бъдат: специализиран или universalnymi- с места за зрители или без тях, спортни демонстрации и спортно-развлекателен. Целта на залата (пързалка) е определена в задачата за проектиране. В сгради и спортни и демонстрационни спортни и развлекателни зали и пързалки за използването на тези съоръжения с увреждания на лица, пътуващи в инвалидни колички, предвижда мерки по отношение на тези, дадени в инструкциите за образец, утвърден Goskomarhitekturoy ред. № 187 от 30 юни 1988 г. и параграфи 2.1 и 3.48 на това ръководство.

3.2. размер Building и капацитет на ролки и специализирани спортни зали (с изключение на помещения за лека атлетика), както и размера и капацитета на арени за състезания в този вид спорт в демонстрацията, или спортни и развлекателни зали са взети от таблица. 1.

Изброени в стаите за размера маса (ролки) са базирани на размера и разположението на един набор от спортни съоръжения и инструменти, предоставени от текущия доклад карта оборудване н описа одобрени от Комитета за държавна спорта на СССР, както и за спортни игри, в допълнение към изискванията на действащите правила на тези игри, одобрени от Комитета за държавна спорта на СССР ,

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гумен пълнежен подГумен пълнежен под
Ремонт във фитнес залатаРемонт във фитнес залата
Противопожарни врати и преградиПротивопожарни врати и прегради
Дизайн, общ дизайнер, проучванеДизайн, общ дизайнер, проучване
Укрепване на импрегнации и лакове за бетонни подовеУкрепване на импрегнации и лакове за бетонни подове
Ttk Монтаж на вътрешни дъждовни системи за дъждовна водаTtk Монтаж на вътрешни дъждовни системи за дъждовна вода
Полимерни подове в Ростов на Дон, Новочеркаск Полиуретан в насипно състояние Подови настилки от…Полимерни подове в Ростов на Дон, Новочеркаск Полиуретан в насипно състояние Подови настилки от…
Видове промишлени сградиВидове промишлени сгради
Бои цветни за деца и лечебни заведенияБои цветни за деца и лечебни заведения
Устройство и елементи на тавана на покриваУстройство и елементи на тавана на покрива
» » Възползвайте се от дизайна на фитнес зали, съоръжения за физическа фитнес и вътрешни ледени пързалки с изкуствен лед