Грунд и шпакловка на стени Етапи на качествена работа на майстора

Както знаете, ремонтът винаги води до много проблеми и неудобства, въпреки спазването на технологията, правилното планиране и използването на висококачествен материал, много трудности могат да бъдат избегнати. Така например, ако се използва висококачествена шпакловка за баня, тогава е много по-лесно и по-бързо да се работи с нея, а резултатът ще задоволи собствениците много дълго, при условие че повърхността е добре подготвена.

В началото на ремонта, много хора имат въпрос, отколкото да обработват стените в банята? Изборът на смес от грундове и методът на нанасяне зависи от крайния материал, използван за окончателното декориране. Например, ако стената е подготвена за облицовка с керамични плочки, тогава грундът под плочката в банята трябва да има висока степен на сцепление, тъй като материалът за покритие има голямо специфично тегло и създава натоварване на повърхността. Ако стената е боядисана с боя или покрита с тапет, преди да подготвите стените в банята, трябва да изберете смес с добри свойства на влагоустойчивост, докато нивото на адхезия може да е по-ниско.

Грунд за стени в банята

Замазка за банята
Видове смес за подготовка за повърхност в банята


Модерният строителен пазар предлага голям брой продукти за грундиране със суха или течна композиция за различни видове повърхности. Всички видове грундове могат да бъдат разделени на три групи:

  • Лепило, което създава добра основа за залепване на различни видове материали. Например, грунд за плочки в банята, който се използва в присъствието на плоска бетонна стена, върху която се полагат плочки без допълнително изравняване с гипс или шпакловка;
  • Фиксиране, използвано за свързване на повърхността на предишния слой. Например, ако замазка стени в банята на мазилка слой, след това този слой е предварително третирани с фиксиране на почвата;
  • универсален, който има горните свойства в еднаква степен и се използва като грунд под плочката или като закрепваща основа преди залепване на тапети или нанасяне на бои и лакове.

Важно е да запомните, че грундът за стените в банята трябва да бъде избран, като се вземат предвид характеристиките на стаята и имат противогъбични свойства, които не пречат на възпроизводството на мухъл и гъбични бактерии при условия на висока влажност.

Етапи на работа при обработка на стените в банята

замазка за баня
Последователност на работа при повърхностна обработка на почвата


Преди да подготвите стените в банята, трябва да проведете предварителното им обучение, без което цялата работа може да е напразна. Целият процес на обработка е разделен на няколко основни етапа:

  • Почистване на повърхността от стари довършителни материали, бои и мазни петна;
  • Стенен стени в банята за полагане на водопроводни инсталации и други комуникации;
  • мазилка и изравняване (при наличие на стени от тухли или камък);
  • Обработка на стените в банята с грунд преди инсталиране на плочките;
  • ако повърхността е подготвена за боядисване или тапетиране, след това замазка за стените в банята с последващо шлайфане;
  • След замазка и изглаждане е направен втори грунд за създаване на опорна основа преди нанасянето на довършителния материал.

Важно е да запомните, че ако сте избрали керамични плочки като довършителни материали, тогава не се изисква замазка за банята. В присъствието на тухлени стени или много неравномерна повърхност, само мазилка се прилага за създаване на основен слой и изравняване, което е покрито с пръст преди полагане на плочки. Замазката за банята се използва само за нанасяне на боя или залепване на повърхността с тапет.

Преди да замажете стените, трябва предварително да подготвите крайния материал и да проучите инструкциите за неговото използване. В повечето случаи производителят на тапети или бояджийски материали посочва на опаковката как трябва да се подготвят стените в банята, за да може продуктът да лежи високо на повърхността. Тези данни ще Ви помогнат да изберете правилния вид шпакловка или грунд, за да се съобразите с технологията и да получите добър резултат.

Използвайки материала в изделието, подготовката на стените на банята за облицовка може да се извърши сами.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня в бежови тонове снимкаБаня в бежови тонове снимка
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Как да почистите стената на шпакловкаКак да почистите стената на шпакловка
Тапети в банятаТапети в банята
Плочки в интериора на банятаПлочки в интериора на банята
Дизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банятаДизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банята
Ремонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в ТоглиатиРемонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в Тоглиати
Гипсови таваниГипсови тавани
Полагане на стените със собствените си ръцеПолагане на стените със собствените си ръце
» » Грунд и шпакловка на стени Етапи на качествена работа на майстора