Плочки в интериора на банята

Керамичните плочки, като елемент от интериора в банята, печелят популярност всяка година. И това не е изненадващо, защото плочки в интериора на банята изглежда много стилен и елегантен. Малко вероятно е да има друг материал, който би могъл да се превърне в алтернатива на плочката. През последните години все повече и повече използват комбинация от плочки и мозайки. Днес плочките за баня от мозайка са се превърнали в истински хит сред потребителите. Мозайката на плочките за подови настилки създава истинско пространство за въображението на дизайнера. Този материал е в състояние да превърне всяка баня в модерен интериор.

Трябва обаче да знаете как да поставите тази плочка. Преди всичко, имайте предвид, че не всяка повърхност е подходяща за тази плочка. Мозаечните плочки не могат да се поставят върху стени, боядисани с маслена боя. Освен това е забранено мозайката да бъде поставена върху старата плочка.Преди да залепите плочка към мозайка, трябва да подстрижете повърхността на стената или пода. Не се допуска, че на повърхността има вдлъбнатини, пукнатини или туберкули. Повърхността на стените е пробита с шпатула и шпат. След работа с шпакловка се поставя грунд. Трябва също така да се отбележи, че по време на монтажа повърхността трябва да е напълно суха.Лепилото се избира, като се взема предвид неговата съвместимост с повърхността, където плочите ще почиват. Освен това при избора на лепило е необходимо да се вземе предвид нивото на влажност на помещението. Обикновено за полагане на плочки в банята се купува най-висококачествено лепило, което се прави върху латекс. При полагането на мозаечни плочки използването на мастик, което се използва за конвенционални плочки, не е приложимо.

Специално лепило трябва да се нанесе върху повърхността на стената или пода с шпатула с пет милиметра зъби. За да свържете плочката по-добре, лепилото се разпределя равномерно по цялата повърхност. Важно е също така да запомните, че лепилото се нанася върху повърхността, която сте покрили за 15 минути. Това е времето за изсъхване на лепилото. Преди полагането лепилото се поставя върху всяка плочка от задната страна. Това двойно залепване увеличава адхезионната здравина на плочките към повърхността и плочките в интериора на банята ще бъдат залепени сигурно и трайно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня в бежови тонове снимкаБаня в бежови тонове снимка
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Плочка за камък за технология за вътрешна декорация и самосглобяванеПлочка за камък за технология за вътрешна декорация и самосглобяване
Масата е изработена от керамични плочкиМасата е изработена от керамични плочки
Как да изберем плочка за баняКак да изберем плочка за баня
Дизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банятаДизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банята
Къде и как се полагат плочкитеКъде и как се полагат плочките
Основните размери на керамичните плочки за стени и подовеОсновните размери на керамичните плочки за стени и подове
Как да изберем плочки за стените на банята?Как да изберем плочки за стените на банята?
» » Плочки в интериора на банята