Искате красива плочка в банята? Съвети за избор на плочки и съвременни разработки от лидери в отрасъла

Днес има много възможности, как можете красиво и ефективно да завършите банята. Много от тях са разработени според най-новите техники, но най-актуалните досега са керамичните плочки. Освен техническите предимства красивата плочка в банята изглежда много стилна и мръсотията лесно се отстранява от нея. Благодарение на гладката повърхност не се страхува от мухъл и гъбички. Също така, няма опасност от мухъл върху вътрешната повърхност на керамичните плочки поради използването на лепило, което закрепва плочката към стените. В състава му се намират антибактериални и противогъбични компоненти.

красива плочка в банята
Красива плочка в банята

Характеристики на банята, довършителни с плочки

  • Красивата плочка за баня трябва да е по-тънка от тази, използвана за пода. И във всеки случай не обратното;
  • Красива плочка за банята по стените и пода не трябва да бъде от същия цвят;
  • На пода се поставят здрави керамични плочки за банята и не трябва да се изплъзва. Ако това изискване не се вземе предвид, вероятността от нараняване по всяко време е висока;
  • Трябва да има комбинация от размер на плочките и цветова схема.

Банята в повечето случаи е завършена с плочки. По принцип можете да използвате за тази цел върху стените панели или боя, но за това трябва да се справите с различни смеси против влага. Ето защо плочките са най-често срещаните материали при създаването на вътрешна баня.

красиви плочки за баня
Баня напълно облицована с плочки

Използването на ярки цветове ще каже, че собственикът на стаята има екстравагантен характер.

Ако се използват светли и задържани тонове, това ще говори за спокойния характер на собственика на стаята. Днес, често в декорацията на банята се използват както скъпи, така и евтини красиви плочки за банята и в същото време.

Последното развитие на фабрикитеНа първо място се споделят експерти от тази област от Италия и Испания. Фабриките заедно с дизайнерите непрекъснато произвеждат нови проби от плочки, те го правят редовно - 2 пъти годишно. Всяка нова красива плочка за баня се възхищава и впечатлява с творческия си подход.

Днес декорацията на стаята не е направена за защита на повърхността, а за декоративно оформление.В съвременните разработки има имитация на структурата на злато, сребро, бронз, мед, дърво и метал. Едно от последните събития е имитирането на структурата на тъканта. В банята е много необичайно да изглеждате красиви плочки в банята, направени под кожата на змии, крокодили, зебри.

красиви плочки за баня
Плочка за змия кожа

Опции за дизайн на плочки за баня

Има голям избор от дизайнерски решения, за които можете да украсите банята. Има толкова много от тях, че можете да се изгубите във всичко това. Но не можете да кажете, че това е лошо. Всъщност, благодарение на това богатство на избор, можете да изберете това, което ви подхожда.

Тези, които предпочитат класически стил, обикновено избират плочки с квадратна или правоъгълна форма. То трябва да е лек, спокоен.

Тези, които използват оригинални идеи за декорация на дома ви ще са развълнувани с материал, като красива плочки в банята, която ще бъде на ръба на вълнообразна форма на оригиналните цветове. Повече подробности за това как да украсите оригинален дом ще бъдат разказани в специализирани салони.

красиви плочки в банята
Правоъгълни плочки в банята

Избор на плочки

Решаващ фактор при избора на плочки е тяхното качество. Необходимо е внимателно да се провери плочката, така че красивата плочки в банята е с подходящо качество, така че дефектните копия да не падат. В края на краищата те не могат да бъдат използвани. Повърхността трябва да е плоска и шаблонът да е чист и без дефекти. Не последното място е силата на плочките. В края на краищата, дори и най-красивите плочки за баня трябва да имат висока якост, така че функционалността му да не се губи.

В идеалния случай, плоски плочки не са намерени, но си струва да изберете една плочка, която ще бъде най-близо до идеалния.

За да определите колко гладка повърхността има красива плочка за баня, трябва да вземете две проби от плочки и да ги притиснете здраво заедно. Плочките трябва да са под прав ъгъл, за определяне е използван гон. Необходимо е внимателно да се провери грешната страна на плочката - образецът трябва да е ясен, марката на плочките трябва да бъде ясно видима. В снимката няма да видите качеството на плочките, така че всяка проба трябва да се разглежда отделно. Изображението ще покаже само последната версия на вашата баня.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня в бежови тонове снимкаБаня в бежови тонове снимка
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Плочка в банята снимкаПлочка в банята снимка
Плочки в интериора на банятаПлочки в интериора на банята
Как да изберем плочка за баняКак да изберем плочка за баня
Дизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банятаДизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банята
Основните размери на керамичните плочки за стени и подовеОсновните размери на керамичните плочки за стени и подове
Как да изберем плочки за стените на банята?Как да изберем плочки за стените на банята?
Плочка за детска баня Препоръки за избор на плочки и преглед на дизайнерски идеиПлочка за детска баня Препоръки за избор на плочки и преглед на дизайнерски идеи
» » Искате красива плочка в банята? Съвети за избор на плочки и съвременни разработки от лидери в отрасъла