Керамични плочки за баня и характеристики на приложението му

Керамични плочки за баня и характеристики на приложението му

Публикувано в Строителни и довършителни материалиМеталони: Баня

Ако възнамерявате да започнете изграждането на баня, тогава в определен момент ще има въпрос в кои от помещенията на банята можете да поставите керемидата и къде ще бъде разумно да използвате само дървото. Ако сте решили да поставите плочка във ваната, трябва да отбележите, че тя е малко по-различна от обикновената плочка, така че при покупката й си заслужава да се обърне внимание. В края на краищата, комфортът и безопасността на използването му зависят от вътрешното покритие на вашата баня.

Някои експерти твърдят, че правилният избор на материал за вътрешна декорация на стените и пода на банята оказва пряко влияние върху здравния му ефект. Керамичните плочки в ролята на довършителни материали за двойката започнаха да се използват сравнително напоследък, но вече са спечелили признание сред любителите на парната баня. Керамичните керемиди са най-рационалният довършителен материал за помещенията на пара и миене в банята.Но при никакви обстоятелства керамичните плочки не могат да се поставят върху тавана в баня. Това се дължи на факта, че по правило кондензата се събира върху керамичното покритие. Ако влагата по стените свободно тече надолу, то от тавана тя ще капе само на главата. Ето защо облицовката в банята се извършва само по стените и на полето. При избора на облицовъчна плочка, която ще бъде поставена по стените, няма да има проблеми, тъй като почти всяка плочка е подходяща за тази цел. Тук всеки собственик на бъдещата двойка се ръководи изключително от собствения си вкус. Но за облицовката на пода, трябва да предприемете по-задълбочен подход при избора на плочки. Вижте статия за полагане на плочки на дървен под - http://housedb.ru/kak-polozhit-plitku-na-derevyannyiy-pol/.При избора на плочки за подови настилки във ваната трябва да се обърне внимание на противоплъзгащото покритие. Към днешна дата много производители оборудват своите продукти със специална система, наречена "antislip". Етажните керамични плочки с такава система напълно ще гарантират безопасността на хората, които са в парната стая, тъй като повърхността му не става хлъзгав нито в пълна влажност, нито при условия на висока влажност. Такива керамични плочки в банята ще бъдат най-добрият вариант, тъй като в допълнение към сигурността, тази плочка не изисква специални грижи, а привлекателният й вид, както и противохлъзгащото качество, се запазват в продължение на няколко десетилетия. В допълнение, подът в банята, който е обърнат с керамични плочки, за разлика от дървения под, може лесно да бъде почистван от различни видове замърсяване. Дървеният под в банята бързо губи оригиналния си вид, тъй като бързо се удря и е почти невъзможно да се почисти.

Освен това керамичните подови плочки имат много цветни решения. Също така, тя се представя в различни размери. Съответно с помощта на керамични плочки можете да създадете уникални дизайнерски решения във вътрешността на помещенията на банята.

При изграждането на баня, не забравяйте за присъствието в отворите на парния под, за да източите водата в канализацията. За да може водата да тече свободно от пода в тази дупка, при монтажа на пода е необходимо да се осигури наклонът й, който е равен на 1: 100. Тъй като подовите плочки в парната баня се нагряват под влияние на високи температури и се разхождат, не е много приятно, за да се осигури удобно движение в парната баня, струва си да се купят специални дървени решетки. Не е необходимо да се спасява подовото покритие във ваната, тъй като дървеният под не изисква специални покрития с дървени пръти, но след няколко години ще трябва да бъде заменен, тъй като дървото се гние в условия на висока влажност. Много по-евтино е да подмените дървените скари, които са поставени на върха на керамичния под.

По този начин при избора на облицовъчен материал за бъдеща вана е целесъобразно да се обръща внимание на керамичната плочка, тъй като днес тя е най-практичното и икономично решение за облицоване на стените и пода в банята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня в бежови тонове снимкаБаня в бежови тонове снимка
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Златна баня 20 снимки на дизайнаЗлатна баня 20 снимки на дизайна
Плочка за камък за технология за вътрешна декорация и самосглобяванеПлочка за камък за технология за вътрешна декорация и самосглобяване
Как да изберем плочка за баняКак да изберем плочка за баня
Дизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банятаДизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банята
Ремонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в ТоглиатиРемонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в Тоглиати
» » Керамични плочки за баня и характеристики на приложението му