Дизайнерски плочки в банята Препоръки за избор на плочки и дизайн на баня

За да завършите банята, най-често използвайте керамични плочки. Този материал е идеално подходящ за облицоване на стени и подове в помещения с висока влажност. В допълнение, този материал позволява създаването на оригинален и функционален дизайн за поставяне на плочки в банята. Керамичните плочки имат висока устойчивост на влага, здравина, устойчивост на битовите химикали.

дизайн на облицовката в банята
Проектиране на облицовки в банята

Изберете подходящата плочка

Когато избирате плочки, трябва да имате предвид такива правила:

  • За облицовката на баня на малка площ не е необходимо да изберете голяма плочка.
  • Ако все пак решите да използвате голяма плочка, не забравяйте да направите декоративни вложки от малък размер.
  • Преди да отидете в магазина за плочки, трябва да изчислите броя на необходимите материали възможно най-точно. Добри помощници в това ще бъдат изграждането на калкулатори и програми за дизайн. Като ги използвате, можете да получите дизайнерски дизайн зидани плочки в банята вашата мечта в 3D формат.
проектиране на зидани плочки в банята
Декоративната вложка между плочките ви позволява да украсите банята

Баня декорация с плочки

След като купите всички необходими строителни материали, за да създадете дизайн за полагане на плочките в банята, трябва да започнете освобождаването на стаята от мебелите, най-добре е да премахнете миксерите. След това можете да започнете да премахнете старите покритие помещенията, не забравяйте да почистите повърхността на стените на остатъци от боя, сваля старата плочка, заедно с лепило, за която е била поставена.След това е необходимо повърхността да се изравни с шпакловка и след това да се третира с грунд. Протриващите повърхности трябва да бъдат почистени, тъй като те ще повлияят на гладкото полагане на плочките. След това можете да започнете да полагате плочките.

дизайн на оформлението на плочките в банята
Изравняване на стените преди полагането на керамични плочки

Съвременните дизайнери често използват комбиниран дизайн оформление на плочки в банята, този метод се състои в зониране на стаята. Един от начините е комбинацията от комбинираните финала облицовки различни посоки, площта на една плочка е поставен във вертикална посока, площта на повърхността на стените на другите плочки са положени хоризонтално или диагонално.

За да завършите няколко зони, можете да използвате керамични плочки и мозайка една област. Тя е изработена от стъкло, керамика или камък. Стените, украсени с мозайка, изглеждат много впечатляващи.С помощта на комбиниран завършек е възможно да се създаде уникален дизайн за поставяне на плочки в банята. С този метод на довършване може значително да спестите от материали за ремонт, защото можете да използвате различни материали.

проектиране на зидани плочки в банята
Комбинирана баня и мозаечни плочки

Какви са опциите?

Има няколко от най-често използваните опции за комбиниране на облицовки за баня, които се използват за създаване на дизайн за полагане на плочки в банята. Ако използвате едноцветен плочки за завършване на стаята, но в същото време използвате плочка с различна текстура, можете визуално да увеличите пространството в стаята. С тази версия на финала, можете да инсталирате на повърхността на една от стените специален екран за банята. Производителите представляват голям избор от монофонични екрани и декорирани с шарки.

Визуално площ за измиване може да бъде престилка от мозаечни или стъклени керамични плочки. За зониране на ниши, рафтове или декоративни кутии е по-добре да използвате мозайка, тъй като трябва да се режат по-големи плочки, което увеличава разходите за закупуване на материали.

Визуално разширете пространството на банята и помогнете да завършите отварянето на вратата и прозореца, както и огледалата по периметъра с помощта на рамка.

За да завършите пода в банята е най-добре да се използват керамични плочки, можете да използвате различни методи за полагане. Много популярен е дизайнът на зиданите плочки в банята на пода с декоративни вложки.

красиво изложени плочки в банята
Декоративни вложки на пода на банята

Трябва също така да се има предвид, че плочките с различна структура са с различна дебелина, за да се постави по-тънък материал, трябва да се използва по-голямо количество адхезивен разтвор. След като сте изпълнили някои прости препоръки, определено ще имате красиво изложени плочки в банята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня в бежови тонове снимкаБаня в бежови тонове снимка
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Плочка в банята снимкаПлочка в банята снимка
Плочки в интериора на банятаПлочки в интериора на банята
Как да изберем плочка за баняКак да изберем плочка за баня
Дизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банятаДизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банята
Основните размери на керамичните плочки за стени и подовеОсновните размери на керамичните плочки за стени и подове
Как да изберем плочки за стените на банята?Как да изберем плочки за стените на банята?
» » Дизайнерски плочки в банята Препоръки за избор на плочки и дизайн на баня