Къде мога да намеря най-добрата керемида за баня? Тънкостите на избора на качествена плочка

Дизайнът на банята, като всеки друг дизайн, преди всичко, трябва да бъде функционален. Това важи за носещи конструкции, които са монтирани на пода, стените и тавана. И, разбира се, е необходимо да изберете качествени материали за облицовката на помещението. Каква е най-добрата плочка за баня? Какво трябва да имате предвид, когато избирате материала за завършване на стаята, в който всичко практически живее с вода?

добрите рецензии за плочките за баня
Успешен дизайн на банята

Какво е толкова добро за керамичните плочки?

В банята има много особен микроклимат - навсякъде има влага и вода. Разбира се, дървеният под тук не се побира, а тапетите по стените няма да продължат една година.Керамичните плочки са и остават най-добрият начин да се обличат банята. Той има не само красив модерен дизайн, но и добри експлоатационни свойства.

какви плочки са по-подходящи за баня
Керамика - най-добрият материал за облицовка на баня

Най-добрата плочка за банята е керамиката. Ето защо:

 • Това е хигиенично. Керамиката е добре измита, избърсвана без проблеми - затова почистването в банята ще бъде бързо и лесно;
 • Керамиката е устойчива на влага. Добрите плочки за баня никога не пропускат вода и влага вътре, така че вашите носещи конструкции по стените и т.н. винаги ще бъдат сигурно фиксирани;
 • Керамичните плочки са издръжливи и надеждни. Въпреки факта, че плочката е по-добра за банята, все още е трудно да се повреди такава плочка по произволен начин;
 • Той е огнеупорен. Керамика - един от най-огнеупорните облицовъчни материали, така че огънят не е ужасен за него (но не бива да се злоупотребява);
 • В суха форма обаче керамичните плочки не водят електрически ток, а тук тук не трябва да се усеща такова свойство;
 • Коя плочка е по-добра за баня - ще бъде трудно да се отговори на този въпрос, защото днес има много разновидности на керамика, което ви позволява да изберете почти всеки дизайн.
най-добрата плочка за баня
Технически характеристики на основните видове керамика


Но, въпреки това, най-добрата плочка за баня не е идеална. И вие сте в капан от следните недостатъци на керамиката:

 • Ако плочките са подложени на ударно натоварване - това ще покаже цялата си чупливост.
 • Цената на керамичните плочки, особено ако е изключителна, ще удари джоба ви.
 • Друга собственост е сложността на инсталацията. Ще имате нужда от добър майстор, в противен случай най-добрата плочка на стената ще се превърне в "тиква".
консултирайте се с плочката за банята
Дори и евтините плочки изглеждат много хубаво

Изберете плочки

популярен баня плочки днес тя е просто пълна със сортове и дизайн. Сред всичко това можете лесно да се изгубите. Ето някои съвети как да изберете плочки, така че да са наистина най-добри керамични плочки за баня.

Оперативни характеристики:

 • Влагоустойчивост на плочките. Плочките се разпространяват не само в банята, поради което го произвеждат в различни варианти. Ако все пак питате - съветваме плочките за банята, можем да отговорим, че трябва да погледнете устойчивостта на влага. Има 8 категории плочки - а за бани, трябва да вземете 1, 2, 3 група. Такава плочка не абсорбира вода, така че ще бъде надеждна облицовка за банята.
коя плочка е най-подходяща за банята
Характеристики на подови и стенни плочки
 • Устойчивост на абразия, а просто на амортизация. Това свойство се отнася до плочката на пода. Съгласно този критерий има 5 класа плочки. Първата група е по-мека, такава плочка е подходяща, както казват рецензиите, за стени и тавани. А колкото до пода, трябва да вземете плочките по-силни. Струва си да си спомним, че 5-ти клас, разбира се, е добър, но за апартамента също ще бъде - и по отношение на финансовите разходи също.
 • Коя плочка в банята е по-добра за някои повърхности и така ще бъде ясно, когато го гледате. Но все пак трябва да изберете внимателно плочката. За това има специални означения, за които продавачът ще ви каже.
 • Най-популярната плочка за баня е лъскава. Но си струва да знаете, че няма да се побере за секс. В крайна сметка просто ще бъде хлъзгаво и опасно! И ако има повече вода ...

Разбира се, можете да потърсите отговор и да изчакате отговорите на заявката "съвет на плочките в банята". Но ще бъде по-лесно да научите няколко нюанса и да разберете за себе си какво е това. И нашите материали ще ви помогнат с това!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня в бежови тонове снимкаБаня в бежови тонове снимка
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Златна баня 20 снимки на дизайнаЗлатна баня 20 снимки на дизайна
Плочки в интериора на банятаПлочки в интериора на банята
Дизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банятаДизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банята
Основните размери на керамичните плочки за стени и подовеОсновните размери на керамичните плочки за стени и подове
Как да изберем плочки за стените на банята?Как да изберем плочки за стените на банята?
Плочка за детска баня Препоръки за избор на плочки и преглед на дизайнерски идеиПлочка за детска баня Препоръки за избор на плочки и преглед на дизайнерски идеи
» » Къде мога да намеря най-добрата керемида за баня? Тънкостите на избора на качествена плочка