Размери на плочките за баня

Размери на плочките за баня

Което и да е нововъведение в производството на строителни материали, керамичните плочки остават най-добрата възможност за довършване на бани. Всичко това отговаря на изискванията, наложени на тези помещения: той е лесен за почистване, не хигроскопичен и издръжлив. В допълнение, плочките се произвеждат в такъв асортимент от цветове и размери, че понякога е трудно да се избере плочката, която ви харесва от изобилието от оферти. Ако изборът на цвят е въпрос на всеки вкус, тогава при избора на размери има определени правила.

Размери и форми

Продуктите с плочки могат да бъдат квадратни или правоъгълни. Плочките плочки често се правят за пода, а стените обикновено са изправени с правоъгълни плочки, поставяйки ги на стената с високата страна вертикално. Плочките, поставени по този начин, визуално увеличават помещението и това е от значение за помещенията, където се намира окачен таван, "крадейки" височината на стените.

По отношение на размера, плочките са:

 • Големи 25x40 см и повече.
 • Средно-20x20 см и повече.
 • Малки - 6x6 см и повече.
 • Mosaic.


Форматът или размерите на плочките за баня се определят от нейната широчина, дължина и дебелина. Подовият продукт трябва да издържа на тежки товари, така че той винаги е по-дебел от марката на стената. Ако стена модел е с дебелина от 7 до 9 мм, а след това на плочки за под, тази цифра варира от 8 до 14 мм.

Облицовка на стени

За да определите какъв размер плочки са най-добре да изберете за облицовка на стените в банята, трябва да се пристъпи към размерите на стаята. В голяма просторна стая голяма плочка с формати ще изглежда страхотно. За една малка баня е по-добре да изберете стандартен размер плочки и големи площади плочки е малко вероятно да изглежда добре в малка стая, но размерът на баня среда може да бъде oblitsevat плочки от всякакъв размер, с изключение на една малка (употребата му, има отделни правила).Колкото по-малък е форматът на плочките, толкова повече шевове се получават, когато се полагат, което не е желателно за баня, тъй като шевовете могат да бъдат трудни за почистване. Поради тези причини мозайка и плочки от малък формат не се използват за облицовка на стени в банята, с изключение на използването й като декорация.

Избор за секс

За плочки в банята на пода изглеждаше подходящо, в своя избор трябва да се ръководи от тези правила:

 • Подовите плочки са по-големи от стената.
 • Плочките за стени и подове трябва да са в хармония с цветовете и шаблона.
 • Подовете на плочките с малки плочки не се извършват по същата причина като стените.

Плочите плочки за банята са удобни, тъй като могат да се комбинират или извадят от тях шик орнамент, съставен от отделни фрагменти, приложени към всяка плочка. Стандартни размери на продукта, за да етаж 20x20 см, 25x25 см и 30х30 см в. В големи размери плочки могат да бъдат произведени със странична 1 метър, но те са приложими само в много просторни бани или обратно, твърде малко, където шевовете са практически невидими.

Средна цена

В Русия около 20 големи предприятия са ангажирани в производството на плочки, сред които най-популярните са:

 • Киров Стройфарфор.
 • Uralkeramika.
 • Волгоградска керамична фабрика.
 • Заводът "Дедовск".
 • Нефрит-керамика.
 • Azori.

Купете евтини плочки може да Kirov Stroyfarfor, цената му се покачва от 130 рубли на м2. На старомодните плочки и нефрит керамичен цена варира от 250 до 500 рубли на м2 и производството Uralkeramiki Azori и могат да бъдат закупени на цена от 400 до 550 рубли на м2. Цената на плочки от Беларус на практика не се различава от вътрешните стоки, особено след като фирмата Keramin произвежда керамика, както и в Русия.

Производство внесени плочки се извършва предимно в съоръженията, разположени в Русия, но на чужд оборудване, както и на разходите за производство е само малко по-висока от местните производители, с изключение на това, че kollektsiionnye марки се продават на 800-1000 рубли на м2, но има и ексклузивни модели за по-висока цена.

Най-известната италианска фирма Marazzi, лидер на пазара на керамика, цената на плочките от тази марка от 400 до 1000 рубли е доста приемлива гама от цени за купувачи с различни доходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочки в интериора на банятаПлочки в интериора на банята
Възможности за поставяне на плочки на подаВъзможности за поставяне на плочки на пода
Полагане на плочки на топъл подПолагане на плочки на топъл под
Какво да лежите на пода на кухнятаКакво да лежите на пода на кухнята
Дизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банятаДизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банята
Къде и как се полагат плочкитеКъде и как се полагат плочките
Полагане на плочки на подаПолагане на плочки на пода
Основните размери на керамичните плочки за стени и подовеОсновните размери на керамичните плочки за стени и подове
Поставете плочката на пода и цената на частната занаятчийска работа в Москва и МоскваПоставете плочката на пода и цената на частната занаятчийска работа в Москва и Москва
Керамични плочки за кухненска снимка и керамика на престилкатаКерамични плочки за кухненска снимка и керамика на престилката
» » Размери на плочките за баня