Тапетиране през зимата, всички тънкости на работата

Какво трябва да знаете за тапети през зимата

Понякога има ситуации, когато трябва да направите тапет през зимата. Много предпочитат да чакат пролетта, вярвайки, че извършването на тези работи през студения сезон не е най-доброто решение. Все пак, знаейки, че някои от нюансите в задачата могат да бъдат успешно управлявани.

Характеристики на зимния период

Типично за този период от време нискотемпературен режим и чести промени в температурния фон имат отрицателно въздействие върху повърхността на стените. Ако обработената стена е влажна или замръзва, тя трябва да бъде подготвена предварително: подготвяне, премахване на външни дефекти, а при прекалено студено време изчакайте известно затопляне.През зимния сезон сушенето на стената и нейната повърхност отнема много по-дълго, отколкото през топлия сезон. Особено внимание трябва да се обърне на технологията на работа, когато се използват различни видове тапети. Моля, имайте предвид, че за зимата лепене не пасва на всички видове тапети: с покупката трябва да се взема предвид способността им да се противодейства на студено, влажно, влажно.

Какъв тип тапети да изберете?

Трябва да се отбележи, че виниловите тапети не са подходящи при извършване на работа при температурни условия под нулата. Поради структурните особености при режима на студената температура, материалът се импрегнира с влага и като набъбва, увеличавайки размера му. След като се постави на повърхността, тя се връща към първоначалните параметри. Много е важно лепилото да има време да изсъхне преди самия тапет. Ако повърхността се разхлади, лепилото ще стане по-дебело и ще изсъхне неравномерно. С висока влажност на стената, тапетът ще изсъхне много по-рано, което, разбира се, ще намали работата до нула.

Хартиеният тапет не е абсолютно подходящ за залепване през зимата, като се има предвид неизбежната студенина и влажност на стената и абсолютната недостатъчност на този тип тапети за условията на повишена влажност.Ако е необходимо да се държи стикер в студения сезон, е по-добре да изберете скъп тапет - например на нетъкан основа. Те не се влошават под въздействието на влагата, а когато са мокри, те запазват първоначалния си размер. Поради тези характеристики на материала, няма нужда да се прилага лепило към стената, което помага да се избегне образуването на мехурчета и отклоненията на ставите.

Подробности за нетъкан тапет можете да намерите в тази статия.

лепило

Много е важно да изберете не само самия тапет, но и лепилото. Опитът да се спести от материал или лепило е силно нежелан. Избирайки евтина опция, ще се сблъскате с такива проблеми като неравномерно сушене на веществото, залепване на отделни парчета, но не и на целия панел. Съставът може да е твърде дебел или твърде течен. Освен това не всички лепилни смеси са подходящи за работа със студена или мокра повърхност. Когато купувате, е по-добре да се консултирате със специалист или продавач и да изберете лепило, подходящо за охладена повърхност. Друга важна точка: лепилото трябва да е подходящо за работа с конкретен тип тапет. При подготовката на състава е необходимо стриктно да се следват инструкциите.

Оптимална температура

Значителна разлика в температурите извън и вътре в стаята води до контраст на температурата на външната и вътрешната повърхност на стените. Това води до образуване на кондензат в неотопляеми помещения и замръзване на стени. Всички тези фактори често причиняват преобръщане на нови тапети или формирането на мухъл върху тях. За да запазите кърпата твърдо на повърхността, трябва да се отстранят резките температурни промени и да се избягват течения. При нормална работа на отоплителната система няма температурни колебания и излишната влага бързо ще изчезне.

Преди да започнете работа, трябва да се внимава да осигурите оптимална температура. В студена стая, тапетът ще остане влажен дълго време, което ще предизвика развитието на мухъл. Ако температурата на въздуха е твърде висока, слоят лепило ще изсъхне, преди тапетът да стигне до стената.

Друг проблем на зимното време е обратното на тапета в близките до секциите на батерията на стените. Причината е повишеният температурен режим, водещ до изсъхването на лепилото, преди да има време да се хване. Това може да бъде избегнато чрез използването на лепило в такива области.

Полезни съвети

  • Преди началото на работата, стените трябва да бъдат грундирани с лепилен състав, подобен на този, който се използва за тапети, но малко по-течна консистенция.
  • При работа с порести стени лепилото бързо ще се абсорбира, така че трябва да се нанася на няколко слоя - докато се образува тънък слой.
  • Ако все още изберете тапет за хартия, за да предотвратите разтягащите се краища, които се нуждаят от залепено припокриване.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Водоснабдяване във вилата Монтаж на водопроводна мрежа във вилата под ключВодоснабдяване във вилата Монтаж на водопроводна мрежа във вилата под ключ
Как да изолирам апартамент за зиматаКак да изолирам апартамент за зимата
Технология на тапетите стикери или u0022 как правилно да поставите тапет себе си? u0022Технология на тапетите стикери или u0022 как правилно да поставите тапет себе си? u0022
Лепене на тапети в апартаменти, къщи и офиси - вертикални групиЛепене на тапети в апартаменти, къщи и офиси - вертикални групи
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Тапети в банятаТапети в банята
След колко часа можете да отворите прозореца след тапетиранеСлед колко часа можете да отворите прозореца след тапетиране
Заслужава ли си да лепене тапети през зимата - блоговеЗаслужава ли си да лепене тапети през зимата - блогове
Как да си направим къщаКак да си направим къща
Довършителни работи през зиматаДовършителни работи през зимата
» » Тапетиране през зимата, всички тънкости на работата