Как да лепене тапет върху варовик, вар

Как да лепене тапет върху варовик: съвети на майстори

В стари къщи, по време на ремонти, трябва да се сблъскате с някои проблеми по време на тапета. Обикновено строителите се чудят как да тапет тапет на whitewash - в края на краищата, подготовка стени за прилагане на тапет материал, докато премахване на калпав слой от повърхността може да отнеме доста дълго време.

За щастие опитни майстори са създали някои препоръки, за да улеснят изпълнението на тази процедура, която ще дадем в нашата статия.

Уморени ли сте от монохромни варосани стени и искате да направите разнообразие във вътрешността на стаята? Смятате ли, че извършването на ремонти е много трудно и дългосрочно занимание?

Всъщност, залепването на тапет върху замазка не е толкова проблематична процедура, колкото изглежда неопитен строител. Трябва просто да се придържате към правилната технология и да вземете под внимание всички нюанси.

Заслужава ли си да залепваме?

Премахване на старата замазка

Ако не искате напълно да почистите стената на варовика, да я изгладите отново и да я нанесете, трябва да се уверите в надеждността на съществуващото покритие.

Старата замазка на стената трябва да е с високо качество, без пукнатини и чипове - на тази основа тапетът ще се държи добре и външният им вид ще бъде идеален за дълго време.

Разбира се, рискът при поставянето на тапети за тапети също е налице: от употребата на тапети лепило вар може да се намокри и в крайна сметка да се отлепи.Части от корицата ще паднат от парчета, а на повърхността на тапета могат да се появят мехурчета или освен това самият тапет просто ще изчезне, което ще ви принуди да направите ремонт в апартамента.

За да се осигури надеждността на измазаната стена, лепете едно парче тапет като тестова проба.

Проследете качеството на работата за известно време и, ако не се разочарова, започнете пълно поправка.

Подготовка на повърхността

Настилка за стени

Преди всичко цялата стена трябва да бъде покрита с грунд. Не купувайте евтини грундове - само висококачествен акрилен грунд, който прониква дълбоко в повърхността на стената, ще помогне да се укрепи основата за тапета.След като сушенето на основния слой приключи, повторете отново процедурата. Третият фиксиращ слой е паста за тапети. разреден с вода.

След всички тези манипулации може безопасно да пристъпи към поставянето на стената.

Ако качеството на грунда не е прекалено добро, препоръчително е да го измиете внимателно от стената. Можете да направите това с помощта на стар парцал, изработен от тюл или мрежеста торба, четката също ще помогне за премахване на варовика.

Почиствайте избелената част от стената с топла вода и оставете време за импрегниране на декоративното покритие. Омекотеното варене се отстранява лесно със скрепер или шпатула.

Изберете лепило

Тапетите се разпространяват с лепило

Лепилото за поставяне на измазани стени също е много важно за получаване на качествен резултат.

Не спасявайте с лепило и вземете под внимание, за да поставите тапета върху варовика ще се нуждаете само от качествена лепилна композиция, предназначена за определен тип тапет.

  • Ако трябва да поставите тапет за обикновена хартия, можете просто да вземете всяко лепило, което съветникът съветва;
  • За етикетирането на "тежки" тапети - винил, нетъкан текстил, плат, специално лепило с определен състав и технически характеристики;
  • Обикновено, винил и нетъкан тапет лепило използва беше PVA основа, за леки видове възстановени тапет - лепила на базата на метилцелулоза.

Следвайте инструкциите, като разпръснете сухата лепилна смес с вода. Различните тапети изискват собствена консистенция на лепило. Също така, в зависимост от вида на тапети могат да променят вида на свързване приложение материали: на задната страна на тапети плат директно към стената (нетъкан тапет), или едновременното използване на двата варианта.

Процесът на слепване на етапи

Лепене на тапети

След подготовката можете да продължите с лепенето на тапети.

Той се провежда на няколко етапа:

  • Тапетът е нарязан на кърпата, докато не трябва да забравяте за надбавките на основата. След залепването и изсушаването излишъкът може да бъде нарязан с хартиен нож.
  • Всяко бельо трябва да бъде напълно импрегнирано с лепило, излишното лепило да бъде изтрито от повърхността с влажна кърпа.

Обърнете внимание!

Изключение са нетъканите тапети. Не е необходимо да се импрегнират с лепило, необходимо е да се приложи приставката за закрепване директно към приложената повърхност.

  • Поставянето винаги се извършва от отвора на прозореца, самият тапет е залепен на гърба. Ъглите са припокрити.
  • Необходимо е да се изгладят всяка платна с валяк, премахване на въздушните мехурчета и изглаждане на повърхността.

Сега знаете как да залепите тапета върху вар и сте готови да ремонтирате апартамента си. По принцип тази процедура не се различава много от стандартното залепване на тапети и изисква само практика, която може да бъде постигната чрез постоянно прилагане на умения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Клейм тапети себе си или майстор кит - тиумен, ekaterinburg, SurgutКлейм тапети себе си или майстор кит - тиумен, ekaterinburg, Surgut
Лепкав тапет - как да лепене тапет на тавана?Лепкав тапет - как да лепене тапет на тавана?
Технология на лепенето на тапетиТехнология на лепенето на тапети
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Красива тапет за стенитеКрасива тапет за стените
Тапети в дизайнаТапети в дизайна
Тапети в банятаТапети в банята
Икони на тапетИкони на тапет
Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…
Варианти на декорация на стена с тапетВарианти на декорация на стена с тапет
» » Как да лепене тапет върху варовик, вар