Подготовка на стените за тапети тапети за тапети, мога ли тапет на тапет?

Подготовка на стени за тапетиране

Какво е това? Трябва ли да почистя напълно стените, за да ги покрия с нови тапети? Имате ли нужда от вестници? Прочетете отговорите на тези и други въпроси, които могат да възникнат по време на подготвителната фаза на ремонта.

На снимката:

За по-нататъшно залепване на обикновени тапети базата на Variovlies се прилага директно към прясно приложения PUFAS pufamur пълнител Akkord-Finish AS 5 от PUFAS.

Какво да правим с боята на стената?

Почистете. Подготовката на стените често започва с премахването на старата боя. Дори и малки парченца от него не позволяват на новия тапет да се залепи към стената, така че трябва да бъде елиминиран. Има няколко начина за това:

  • Механично - най-просто: за тази употреба използвайте шпатула (скрепер) или метална четка.
  • Български - често се използва, особено ако площта е значителна. България е ефективна и при ниски обороти. За съжаление, този метод създава много прах за строителството.
  • Remover за боя - специален състав, който унищожава боята. Внимание: тези продукти са токсични.
  • Сешоарът на сградата - той загрява старата боя, в резултат на което лесно се отлепва и се отстранява с шпатула.

Как да премахнете старите тапети от стените?Мокро и премахване. На първо място, старият тапет трябва да се навлажни (гъба, парцал или валяк), след това ги оставяйте да се накисват, а след това можете да подкарате шпатулата си и да ги махнете от стените. Много е важно да премахнете дори малки парчета покритие, иначе в тези места новият тапет просто ще се отлепи.

В снимката: инструмент за премахване на тапета TAP-EX от Pufas.

Можете също така да използвате специални инструменти за премахване на тапети, които се продават в магазините. Например, половин литров пакет, като правило, е достатъчен за 200 квадратни метра. m от повърхността (продуктът е предварително разреден с вода). Прочетете повече в статията: "Как да изтриете старите тапети".

Мога ли да поставя нови тапети на стари?Не винаги. Новите тапети са добре залепени само за гладка и гладка повърхност и често не се премахват старите. Ако искате да знаете точно дали е възможно да залепите тапет върху тапета във вашия случай, внимателно проверете стените, прекарайте ръката си върху ставите между ивиците. Ако сте доволни от условията на повърхността, смело се захващайте с бизнеса.

Модерен тапет, като правило, двуслойни. Ако внимателно премахнете горния слой, ще има хартиена основа. Ако е здраво залепена, тогава в този случай, въпросът "мога да лепя тапет върху тапета" отговорът: да.

Необходимо ли е да се грундира стените?

Желателно е. Подготовката на стените за тапети почти винаги включва грундиране. Това подобрява адхезията на покритието към повърхността, което му позволява да се държи по-добре. Необходим е един вид грунд на първия етап, когато току-що сте приключили с почистването на стените на боята и ги мазимите. Друга - разредена тапетна паста - се нанася върху повърхността непосредствено преди залепването.

Кои стени трябва да бъдат измазани?

Отворите с диаметър 80 мм в стената на мазилката могат да бъдат измазани с мокър топче от вестници, навлажнени в гипс и да се покрият с гипс отгоре.

На снимката: замазване дупки в мазилката. Съвети от Dulux.

Ново и неравномерно. Мазилка също е необходима за изравняване на стените в стария апартамент и за завършването им в нова сграда. Тухлените повърхности обикновено са покрити с цименто-пясъчна мазилка, бетон - мазилка. Първата е много по-евтина от втората, но се поставя в дебел слой, често използвайки укрепваща мрежа.

Като правило, професионалисти стени мазилка на фарове - водачи, които са инсталирани на стената с помощта на ъгли, олово лъкове и ниво. Резултатът е перфектно плоска вертикална повърхност, когато работите с кои тапети залепване е удоволствие.

Алтернатива - дебел тапет Например, гъстата винилова или структурна рубена тапет може лесно да скрие малки неравности и други малки дефекти на стената.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Клейм тапети себе си или майстор кит - тиумен, ekaterinburg, SurgutКлейм тапети себе си или майстор кит - тиумен, ekaterinburg, Surgut
Премахването на старите тапети, почистването на стените от старите тапети евтино в МоскваПремахването на старите тапети, почистването на стените от старите тапети евтино в Москва
Технология на тапетите стикери или u0022 как правилно да поставите тапет себе си? u0022Технология на тапетите стикери или u0022 как правилно да поставите тапет себе си? u0022
Технология на лепенето на тапетиТехнология на лепенето на тапети
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Wall тапети декорWall тапети декор
Стенни декоративни тапетиСтенни декоративни тапети
Тапети на стена в интериораТапети на стена в интериора
Тапети в банятаТапети в банята
Икони на тапетИкони на тапет
» » Подготовка на стените за тапети тапети за тапети, мога ли тапет на тапет?