Тоалетна хартия

Тоалетна хартия

Все повече хора използват тапети за стенни довършителни работи в тоалетната. Модерните тапети не се страхуват от влага и са в състояние да съответстват на техните технически характеристики с керамични плочки. Завършването на тоалетната с тапет не е проблем, ако изберете тапета правилно.

Кои тапети са подходящи за тоалетната

За да поставите тапети в тоалетната, трябва първо да ги изберете правилно. Не всички тапети са подходящи за тази стая. Неподходящ за тоалетна тапет може бързо да се отключи. За да предотвратите това, препоръчваме да използвате следните тапети за завършване на стените в тоалетната:

1. Миещи се нетъкани тапети. Нетъканите платове са нетъкани платове, базирани на целулозни влакна, за които се използва полимер. Нетъканите тапети имат по-висока устойчивост на огън от хартията. Те са силни и достатъчно издръжливи. Някои видове нетъкани тапети могат да бъдат боядисани с боя, не само една, а няколко пъти.

2. Измиваем винил тапет. За да се произвежда този тип тапети, се използва или руно или хартия. По-горе тапетът е покрит със слой от поливинилхлорид. Често съставът на измиваем винил тапет включва противогъбични компоненти, което е особено важно за мокри помещения.

3. Тапети, които имат синтетично или полимерно покритие.4. Тапети от фибростъкло. Те са изработени от различна дебелина и плътност на стъклените нишки с помощта на метод на тъкане. Завършената тъкан е импрегнирана със специален състав, който й осигурява стабилност. След залепването по стените, тапетите могат да бъдат боядисани с бои на водна основа или с латексови бои.

Всички тези типове тапети спокойно издържат на висока влажност.

Тапет за малка тоалетнаДори една малка стая може да бъде визуално разширена. За малка тоалетна е по-добре да изберете не един вид тапет, но няколко наведнъж. Особено се препоръчва да покриете долната част на стените в тоалетната с тапети със студени цветове, а горната - с тапети с топъл цвят. По този начин залепеният тапет ще украси малката тоалетна и ще създаде специален интериор.

Как да лепя тапет

1. Поставянето на тоалетната с тапет започва с подготовката на основата. Стените трябва да бъдат почистени от старото покритие, да се отстранят всички частици лепило, прах, паяжини, мръсотия.

2. Ако има дефекти по стените на тоалетната, е по-добре да ги отстраните. Особено сериозно е необходимо да се занимавате с елиминиране на издатини, в противен случай те ще бъдат видими след залепване на хартия за стена.

3. Освен това, в зависимост от вида на тапета, на стената и / или на самия тапет, трябва да поставите специална лепилна смес и да лепирате платното към основата.

Особено внимание трябва да се обърне на избора на лепило. Тя трябва да бъде с високо качество и в идеалния случай подходяща за избрания тип тапет.

4. Използвайте ролка, за да премахнете всички въздушни мехурчета, образувани по време на залепването на тапетите, в противен случай в бъдеще ще се образуват неблагоприятни мехурчета в тези места.

5. Също така, ако е необходимо, преди залепването на тапета, е необходимо да стените на стените и да нанесете грунд върху тях. Shpaklevku е по-добре да изберете водоотблъскващи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Wall тапети декорWall тапети декор
Стенни декоративни тапетиСтенни декоративни тапети
Тапети на стена в интериораТапети на стена в интериора
Тапети в банятаТапети в банята
Икони на тапетИкони на тапет
Тапети за камък в интериораТапети за камък в интериора
Материали за вътрешно обзавеждане на стени и подовеМатериали за вътрешно обзавеждане на стени и подове
Кой тапет е по-добре да лепене върху неравномерни стени? Съвети на магистриКой тапет е по-добре да лепене върху неравномерни стени? Съвети на магистри
Винил тапети залепване и цената на работата - частен капитанВинил тапети залепване и цената на работата - частен капитан
» » Тоалетна хартия