Тапети за камък в интериора

Тапети от плътен винил

Твърдият винил е все по-гъст в сравнение с обичайните тапети. Външно, тя може да симулира различни материали като обикновена хартия, коприна, естествена кожа, венециански мазилка, боядисване на стените груба четка, кожа, коприна текстура, естествен или обичайно рогозки хартия.

Този тип винил тапет, наречен кухня, поради факта, че свойствата на материала е оптимално за довършителни бани и кухни. Винил тапет под камъка е най-трайният и тежък, плътен винил може безопасно да се измие с четка. Има мнение, че основният недостатък на тези тапети, за разлика от хартията, те не дишат.

Разбира се, ако го сравниш с тапета от чиста хартия, несъмнено тежките тапети ще преодолеят влагата и въздуха, но все пак ги пропускат.

Достатъчно е просто да поставите лепило върху повърхността под тапета, за да забележите, че след известно време ще изсъхне.

Предимствата на плътния винил

Свързани статии:Не изгаряйте от слънчевата светлина;

имат висока сила и устойчивост на влага, могат да бъдат измити с детергенти и обикновена четка;

много гладки ръбове.Разбира се, цената на виниловите тапети е много повече от хартиените тапети, но тези разходи са оправдани с висока якост. Такива тапети не предизвикват алергични реакции и го считат за абсолютно безопасни за здравето, тапетът под камъка в интериора не набъбва и не се простира. Предимствата на използването на тапети от твърд винил включват факта, че след измиване този материал не се деформира, структурата му е много плътна и така лесно може да се скрие прикриването на малки дефекти в стените.

Отрицателни качества

За залепването е необходимо да се подготви перфектно равна повърхност, в противен случай шаблона ще бъде видим. Ако преди това във влажна стая не покрива стените със специални грундове, съществува риск от появата на гъби и мухъл под тапета. Недостатъкът е все още твърденията на отделни еколози, че тапетите от винила отделят вредни вещества.

Но този материал се изработва от изпарен винил, от който след третирането с висока температура се отстраняват вредните компоненти.

Като основа за тези тапети се използва трислойна хартия, която улеснява безпрепятственото отстраняване на излишната влага. Точно избраният модел създава връзка на платното, което е почти невидимо дори от минималното разстояние.

За да може тези тапети да служат за дълго време, трябва да подготвите стените качествено, трябва да запомните, че всеки тапет е залепен на суха и чиста повърхност, без да изостава боя, със здрава повърхност. Преди вграждането е необходимо да се грундира всякаква повърхност.

Да се ​​ремонтират ли? Ще ви помогнем:

Моля, оценете статията:

(1 гласа, среден рейтинг: 5.00 от 5)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепирам винил тапетКак да лепирам винил тапет
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Лепене на тапети - боядисване на собствените си ръцеЛепене на тапети - боядисване на собствените си ръце
Тапети в банятаТапети в банята
Икони на тапетИкони на тапет
Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…
Варианти на декорация на стена с тапетВарианти на декорация на стена с тапет
Тапети за тухли в интериораТапети за тухли в интериора
Тоалетна хартияТоалетна хартия
Кой тапет е по-добре да лепене върху неравномерни стени? Съвети на магистриКой тапет е по-добре да лепене върху неравномерни стени? Съвети на магистри
» » Тапети за камък в интериора