Кой тапет е по-добър от винил или нетъкан?

Покриването на стените е ключовият фактор, който определя бъдещия интериор. Богатството на избор често поставя купувачите в задънена улица. В линейната серия от материали за стени има много видове, сред които са винил, нетъкани, хартия, фибростъкло, акрил, текстил, метализирани, течни, каменни, кварцови и други. За да направите правилния избор и предпочитате винил или нетъкан тапет, трябва да изучите добре техните характеристики.

Тапети на нетъкан основа

Като суровина се използват целулозни влакна със специални стягащи добавки, които се подлагат на компресия. Нетъканите тапети са универсални и най-често се представят от монофоничен материал, готов за боядисване. Това е допълнителен защитен слой за повърхности, на които се отстраняват дефекти и микрокредити.

Безспорните предимства на нетъканите платове са неговите характеристики:

- способност за лесно преминаване на въздуха;

- висока якост;

- устойчивост на абразия;

- без свиване;

- върху тях можете да залепите друг тапет, без да прибягвате до разкомплектоване;- Удобство при работа (не е необходимо да се размазват с лепило, те се нанасят в суха форма върху по-рано намазаната стена);

- способността за повторно боядисване на повърхността в желания цвят няколко пъти. Flizelinovye тапет не се движи, когато pokleke, не балон, не се разкъсва и да запази един непроменим вид при каквото и да е натоварване.

Недостатъците на материала включват неговата горимост и невъзможността да се избърсва с влажна кърпа. Цената на нетъканите тапети е 1,5 пъти по-висока от виниловите материали.

Тапети на винилова основаТова е синтетичен материал с изпъкнал образец, който се получава от пенещ винил. Отличителна черта на виниловите тапети е наличието на мека структура в противовес на нетъканата повърхност. В зависимост от метода на производство има обемни или разпенени винили, плоски (ситопечат) и тапети със супер миене.

Събиране на облекчение. Релефните материали от пенест винил, произведени чрез студено щамповане, напълно маскират всички повърхностни дефекти и не изискват изравняването им. Супер-миещите се или кухненските съдове са специално проектирани за кухни и бани. В основата на тапета е гумиран винил, който има отлични свойства на водоотблъскващи свойства.

Тапети за кухнята. Колекциите заменят керамичните плочки в санитарните помещения и са залепени близо до плотовете. Обаче фактът, че те не "дишат", не им позволява да ги залепят в други стаи, освен това външният им вид е донякъде груб.

Сиграфски печат. Плосък тапет (сатен) е много популярен. Виниловият диапазон е поразително богат на разнообразие. Има тапети за различни видове фасадни покрития: камък, плочки, гипс. Тапетът е направен с горещо щамповане, което ви позволява да олицетворявате всякакви творчески идеи и да направите перлено или матово покритие. Материалът е силен и красив. Аналогията с коприната се постига благодарение на имитацията на тъканната структура, която е възможна благодарение на скъпия и сложен метод за обработка на материала. Ограниченото приложение е свързано с изискването да се използват идеално гладки повърхности като основа.

В семейството на винил тапети има комбинирани колекции, в които поливинилхлорид е поставен върху подложки или хартия. За разлика от предишните материали, те скриват някои повърхностни дефекти и създават по-малко влажен микроклимат.

Предимства на винил тапети:

- Не го изгаряйте;

- лесен за почистване и измиване;

- Не изгаряйте под ултравиолетовата радиация;

- запазват външния си вид и якостните си характеристики за 15 или повече години.

Недостатъци на винил тапет:

- те не дишат;

- създават трудности в работата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са видовете пластмасови тапети за кухнята и как да ги лепирате правилно?Какви са видовете пластмасови тапети за кухнята и как да ги лепирате правилно?
Как да поставите нетъкани тапети за тавана?Как да поставите нетъкани тапети за тавана?
Тапети за камък в интериораТапети за камък в интериора
Тоалетна хартияТоалетна хартия
Поставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчияПоставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчия
Винил тапети залепване и цената на работата - частен капитанВинил тапети залепване и цената на работата - частен капитан
Как да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисванеКак да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисване
Модерни материали за стени в апартаментаМодерни материали за стени в апартамента
Изберете практичен тапетИзберете практичен тапет
Колко време отнема напълно да изсъхне нетъканите тапети?Колко време отнема напълно да изсъхне нетъканите тапети?
» » Кой тапет е по-добър от винил или нетъкан?