Хартиени тапети на нетъкан основа на избор на лепило, правилата за залепване

Хартиени тапети на нетъкан текстил - гаранция за успешен ремонт

С течение на времето flizelinovye тапети са направили фурор от един вид на пазара.

Плюс маска малките неравности на стените, а шевовете след изсъхване могат да бъдат разграничени, изглеждат много внимателно.

Така че, това не са обикновени тапети. Добре, тогава ...

Характеристики на нетъкан тапет или тайни на сила и красота

Името "тапет от руно" често се отнася за всички видове тапети, създадени на нетъкан основа. Това е, когато субстратът е нетъкан. и на върха - хартия или винил.

Хартиени тапети на нетъкан основа има всички тези прекрасни свойства, които вече споменахме, но това не е всичко, което им е заслужено. Всеки дизайнер, независимо дали е професионален или отглеждан вкъщи, няма да игнорира забележителните декоративни качества на нетъкан текстил и хартия.

Тапетите, изработени на нетъкан основа, могат да имат повърхност за всеки вкус: релефни, гладки, с всякакви орнаменти и да бъдат подходящи за всеки интериор или да "го диктуват".

За силата на тапета "среща" виолетово - материал, пресовани от целулоза и текстилни влакна, не губи в същото време своята финост. Структурата на нетъкан текстил позволява да се избегне деформация по време на накисване и сушене и да остане достатъчно силна по време на всички етапи на работа върху поставянето на тапети върху стената.

Друго от несъмнените предимства на нетъканите тапети - те могат да бъдат боядисани. И повече от веднъж:

Някои производители създават тапет, който може да издържи до 10 цвята. За лаик, който не харесва ремонтите, това е чудесно решение: веднъж залепете тапета и можете да го променяте поне веднъж годишно.

предимства

Сред този вид тапети се разграничават типовете им:

 • flizeline (всички слоеве от нетъкан текстил: както субстрата, така и горната част);
 • хартия върху нетъкана основа (декоративен горни слой от хартия);
 • винил върху нетъкана основа (горния слой винил);
 • текстил на нетъкан основа (декоративен слой от текстил, изглежда много богат).


 • На правилата и начините за осветяване на работната площ в кухнята, прочетете тази статия - направи кухнята удобно място в апартамента.

  От друга страна, те се различават само по декоративни свойства, а процентът на якост практически е еднакъв. От обикновената обикновена тапетна хартия ги отличавате не само външно, но и в процеса на ремонт - нетъканите тапети предпазват времето и нервите си. Ако простите тапети са измъчвани за лепило, тогава работата с нетъкани платове ще ви донесе както морално, така и естетическо удовлетворение.

  Къде е по-добре да поставите?

  Тъй като има мнение, че хартия тапет на нетъкан основа - от категорията "не дишане". след това ги залепете по-добре в стаи, които не са предназначени за сън.

  Въпреки че версията на така наречената опасност от нетъкани тапети не е официално потвърдена, се препоръчва на хора, които са прекалено хипохондрици, за да запазят спокойствието на спално бельо в спалнята.

  Flizelinovye тапет ще изглежда страхотно и по стените в хола. и по стените в коридора. Прилично място за такива тапети може винаги да се намери.

  ВАЖНО! Ако страдате от тахикардия, не поставяйте нетъкан тапет в помещения, предназначени за почивка.

  Правила за залепване  Как да лепи хартия тапети на нетъкан основа? Какви трудности можете да очаквате? Поставянето им е много проста. Простотата е преди всичко в силата на материала. Някои, умерено мързеливи, "ремонт на акули" посъветвани да поставите нетъкани върху предишните тапети, което означава, че подготовката на стените не е много притеснява.

  Ние, от своя страна, настояваме да не слушаме твърде много такива съвети и да подготвяме работната повърхност, като се придържаме към правилата. а именно: старият тапет трябва да бъде премахнат, стените трябва да бъдат грундирани, ако се наблюдават неравности по стените - гипс.

  След подготвителната работа направете измервания на стените: ако височината и ширината не са идеални, помислете за това, като рязате листовете за тапети.

  ВАЖНО! Неравномерният цвят на стената може да се появи дори и чрез нетъкан тапет, след като лепилото изсъхне.

  Тапетът върху нетъкана основа не изисква задължително залепване с лепило. Достатъчно е да се покрие само повърхността на стената с тънък слой от адхезивния разтвор, но като се има предвид, че всеки милиметър трябва да бъде покрит, като не се допускат "пролуки".

  Ако нетъканият лист не лежеше толкова, колкото очаквахте, това е добре - може лесно да се отдели от стената и да се залепи отново.

  Адхезивният тапет върху нетъкана основа е необходим само при задника - припокриването е неприемливо.

  лепило

  Нетъканата основа натъпква тапета. така че лепилото, което използвате за залепване на хартия за тапет, почиствайте веднага.

  Съществуват специални видове лепило, предназначени за нетъкани тапет, с който лесно може да се плъзга, като се гарантира правилното кръстовище на тапети листа - те не реагират с боята, съдържа противогъбични добавки са безопасни за здравето.

  Решението от такова лепило трябва да бъде прозрачно, трябва да се настоява най-малко 24 часа - само след 24 часа лепилото е готово за употреба. Ако по-рано - не може да се разбере.

  За изпълнението на шумоизолация на пода под замазка, прочетете тук - етапи на работа, инструменти и тънкостите на технологиите.

  Искате да купите бяла кухня с червен връх? Всички видове плотове, техните снимки могат да бъдат намерени на адрес: http://ru-remont.com/kuhnya/stoleshnitsy/stoleshnitsy-dlya-kuhni-foto-obzor.html

  Потреблението на лепило от една опаковка е приблизително 35 м2 - това не е толкова много.

  Всички тези качества съответстват на лепилото. често се използва за висококачествено залепване на нетъкани тапети.

  Запечатването е интересен процес

  Да, наистина, залепването на стаята с тапет от руно е много интересно, защото вече от първите залепени панели виждате как се променя интериорът на вашия дом.

  За да не ви разочарова, следвайте инструкциите:

  1. Начертайте оформлението на стаята. От началния ъгъл означете 1.06 метра (стандартната ширина на нетъканите тапети) и в двете посоки, а след това маркирайте и върху всички стени.
 • След маркирането подгответе тапета. По-добре е да направите незабавно по всички стени, за да не се разсейвате в процеса на поставяне. Ако има снимка на повърхността на тапета, регулирайте я по дължината на панела.

  ВАЖНО! За да разберете размера на прилягането, погледнете пиктограмата на етикета.

 • Нарежете тапета не на голия под, защото трябва да завъртите ролката надолу. По-добре е да смъркате нещо, например, полиетиленово фолио.
 • Изрежете работните ролки, превъртете ги "лице" вътре. като се уверите, че те се търкалят възможно най-плоски, без изкривяване.
 • Когато всичко е готово, можете да продължите с поставянето.
 • Моменти на истината: какво си струва да обмислим?

  В такъв прост въпрос, като лепене тапет, трябва да се спазват някои точки, на които зависи от това колко силен ще бъде тапетът и колко точен и красив те ще изглеждат:

 • Не залепвайте ъглите с непрекъсната кърпа. По-добре е да изрежете тапета и да го поставите на парчета;
 • Изгладете залепения панел от центъра към ръбовете. Екструдиране на въздуха и придаване на пълния облик на тапета;
 • в стаята, в която поставяте тапета, не трябва да има черупки, докато лепилото не изсъхне напълно;
 • ако лепилото удари повърхността на тапета, бързо го извадете с гъба.
 • И трябваше да лепене хартия тапети на нетъкан основа? Моля, оставете коментарите си в коментарите.

  Лесна работа за вас и успешен ремонт!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Лепене на тапети - боядисване на собствените си ръцеЛепене на тапети - боядисване на собствените си ръце
Как да лепим винил тапет върху нетъкан база правилно видеоКак да лепим винил тапет върху нетъкан база правилно видео
Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…
Поставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчияПоставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчия
Винил тапети залепване и цената на работата - частен капитанВинил тапети залепване и цената на работата - частен капитан
Лепкави текстилни тапети - частен майсторЛепкави текстилни тапети - частен майстор
Как да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисванеКак да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисване
Кой тапет е по-добър от винил или нетъкан?Кой тапет е по-добър от винил или нетъкан?
Колко време отнема напълно да изсъхне нетъканите тапети?Колко време отнема напълно да изсъхне нетъканите тапети?
» » Хартиени тапети на нетъкан основа на избор на лепило, правилата за залепване