Винил или нетъкан тапет за банята? Препоръки за избор на материал

Можете да направите ремонти сам днес. Огромен брой материали за довършителни работи са на разположение на цена, а работата с тях е приятна и удобна. Разбира се, има избор на облицовка, детайли, инструменти, но ако прекарате малко време и имате търпение, тогава всичко ще се окаже. Време е да актуализирате банята, винила тапети за баня

ще дойде по-удобно. Има много обяснения за това решение.

Материални характеристики

винил тапет за баня
Характеристики на винил тапет

Изборът на винил тапет в банята, трябва да знаете, че това е довършителният материал на двойното платно. Един слой (основа) от хартия или нетъкан текстил, а горният слой е направен от PVC фолио. Това е благодарение на поливинилхлорид покритие е станало много популярно и често се използва за довършителни не само стените на банята, но и други помещения на къщата, апартамент. Дизайнерите често използват този вид покритие, за да създават стилен интериор. Погледнете снимките по-долу: луксозните бани изглеждат много по-скъпи, отколкото наистина са!

Атрактивни функции за тапет:

 • просто работете: с поставянето на стените, за да се справите с домашен майстор и не е необходимо да привличате допълнителна сила;
 • Не се свивайте и не се деформирайте след изсъхване;
 • неутрален на влага, спад на температурата;
 • Не изгаряйте на слънце;
 • устойчив винил тапет за банята ще издържи на случаен механичен удар;
 • широка гама от стоки ви позволява да избирате цветовете, текстурата и текстурата, необходими за вашия интериор;
 • достъпен ценови бар - това е чудесна възможност за декор с тапети от всяка стая.


Съвет! Винил тапет в банята - това е решение за ограничен бюджет за ремонт. Събирането на изпиращи се довършителни материали не само ще спести, но и ще получи достатъчно дишащо и достатъчно силно покритие за стените, което ще издържи повече от една година работа.

Видове тапети от винил

винил тапет в банята
Видове тапети за винил за баня

Избирайки опциите за завършване на банята, трябва да видите всички налични каталози. Но е също толкова важно да знаете какъв вид винил тапети, техните сортове, предимства и недостатъци.

 1. Винил пенест. Това е най-популярното покритие за стенни панели. Ясно изразен облекчение, криещи се недостатъци и неравномерни стени, тапети за боядисване, пропускливост на въздуха - това са ясните предимства на този тип покритие. Но тук е някакъв проблем с устойчивостта на влага може да предотврати дълго да се насладите на красотата на облицовката. Такива тапети ще продължат най-много 2 години, след което те ще трябва да бъдат променени. Но това ще бъде нов интериор и отлична икономичност.

Съвет! Пяната винил не трябва да се залепва към зоните на пряко ударение на струята: над банята или близо до мивката. Най-хубавото е, че тапетът гледа към неутралните участъци на стените, където няма риск от бързо намокряне и вследствие на това отделяне на покритието.

 1. Измиваем винил тапет. Те също така са изработени от разпенен винил и имат всички качествени характеристики на този тип покритие. В допълнение, перилните винилови тапети за банята напълно устояват на влагата и се почистват лесно. Асортиментът, предлаган от производителите, е толкова разнообразен, че не е трудно да се избере подходящ модел и текстура.
 2. Сиграфски печат. Не е най-добрият вариант за баня, но покритието има изящна красота и сила. Ако искате да покриете стената в банята със ситопечат, не забравяйте да приложите няколко слоя бистър лак към тапета и внимателно да обработите ставите, за да удължите живота на покритието.
винил тапет в банята
Винил тапет


Съвет! Този тип тапети е много тежък, трудно е да ги залепите. Ето защо е добре да си купите специална лепилна смес, внимателно да почистите стената и да размажете не само обратната страна на платното, но и панела за стена.

 1. Винил е твърд. Сравнително нов и следователно малко популярен тип покритие. Високата цена е напълно компенсирана от практичност и дълъг експлоатационен живот. Твърдите винилови тапети в банята не се страхуват от влага, отлична устойчивост на гъбични лезии и не изгарят. Ненарушена деформация, голям асортимент и високи естетически качества също са плюс на този вид облицовки.

Съвет! Когато избирате твърд винил, обърнете внимание на подложката (долната страна) на покритието. Тя трябва да бъде достатъчно плътна и да има специално импрегниране от влага.

Тапети флизелинови

нетъкан тапет в банята
Тапети Flizeline за баня

Изработени от нетъкан материал, състоящ се от силно модифицирани целулозни влакна и полиестерни покрития - това е нетъкан тапет в банята. На външен вид платното е по-скоро като хартия от бял или жълтеникав оттенък. Предимствата на такова покритие са очевидни:

 • екологична съвместимост;
 • пожарна безопасност;
 • нисък капацитет на влага;
 • неприемливост на деформация чрез изсушаване;
 • проста инсталация;
 • леко тегло;
 • достъпна цена;
 • съпротива срещу изгаряне;
 • простота на грижите;
 • голям избор.

Трябва да се отбележи, че нетъкан тапет в банята е икономичен и достъпен вариант за потребители, чийто бюджет за ремонт е ограничен. Изборът на тапет за рисуване или с фабрична рисунка ще ви спести. Но не очаквайте от хартиения тапет десет години експлоатационен живот и факта, че скриват неравностите на стената. Но такъв тапет ще прикрие перфектно малката грапавост и ще укрепи микрокредитите на стената.

Съвет! Можете да нарисувате нетъкани тапети за банята няколко пъти. Всеки нов слой се прилага върху предишния. Но за укрепване на красотата, лакиране на повърхността и да се остави да изсъхне правилно. Получете естетическо, евтино и сравнително устойчиво покритие за банята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Лепене на тапети - боядисване на собствените си ръцеЛепене на тапети - боядисване на собствените си ръце
Тапети в банятаТапети в банята
Икони на тапетИкони на тапет
Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…
Тапети за камък в интериораТапети за камък в интериора
Поставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчияПоставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчия
Винил тапети залепване и цената на работата - частен капитанВинил тапети залепване и цената на работата - частен капитан
» » Винил или нетъкан тапет за банята? Препоръки за избор на материал