Как и какво да нарисувате тапет за рисуване

Тапетите за рисуване дойдоха в модата преди няколко години, но дори и сега те все още са на върха на популярността. Тапети за боядисване - това е много удобно, често не лепирайте тапета, просто ги покрийте с нов слой боя - и интериорът се актуализира! Тапетите за боядисване са много силни и благодарение на уникалната текстура не изискват специално третиране и цялостна подготовка на основата. Напротив, те могат да прикрият неравности и малки пукнатини по повърхността на стените.

Как и какво да нарисувате тапет за рисуване

Днес има цяла категория тапети, които нямат цветен модел и дълбок релеф. Тези тапети се използват за боядисване. Сега те стават все по-популярни. Ето защо е необходимо да ги разгледаме по-подробно.

Как и какво да нарисувате тапет за рисуване

Под живописната тапет:

 • на базата на хартия;
 • на базата на нетъкан текстил;
 • фибростъкло (фибростъкло).


При производството на тези тапети се използват различни материали, така че техните характеристики също са различни. Това, което имат общи неща, е, че могат да бъдат боядисани и пребоядисани няколко пъти. В оригиналната форма този фон е бял. Много по-рядко, тези тапети се намират в пастелни цветове: жълто, кремаво, леко зелено, розово, синьо. Колоритен фон се получава в резултат на оцветяване, въпреки че тези тапети могат да бъдат оставени без боядисване.

Как и какво да нарисувате тапет за рисуване

Тапетите за боядисване на хартиен носител могат да се използват за залепване на всякакви повърхности, дори и твърде подплатени. Тези тапети, като правило, двуслойни. За да се гарантира, че тапетът запазва качеството си и прехвърля множество репарати, те са импрегнирани със специален водоотблъскващ материал.Отделен тип тапети на хартиена основа са тапетите с големи стени, чиято релефна повърхност се оформя не чрез просто щамповане, а чрез поставяне на дървени стърготини между гладките слоеве на покритието и субстрата.

Тапетите за боядисване на базата на нетъкан текстил са направени от парчета синтетични влакна, които са уплътнени доста плътно. Чрез специален шаблон върху косъм, пениран винил се излива в различни релефни модели, докато долната им страна остава плоска и гладка. Тези тапети отлично маскират неравностите на повърхността и определят пукнатините по стените. Когато паветата не се простират, не набъбвайте и не се настанявайте. Лепилото се прилага само към стената, а не към самия тапет, което ви позволява да персонализирате плата силно един към друг. Тези тапети могат да запазят малка пукнатина. Само по себе си пенообразният винил не е силен и лесно може да бъде изстърпан. Следователно, нетъкани тапети задължително трябва да бъдат боядисани, което укрепва най-горния им слой.

Стеклобой под боядисване са прежди от фибростъкло, съчетани с хартиена основа. Тези тапети имат няколко важни качества, включително сила, издръжливост, декоративност. Стеклобой може да бъде релефно и гладко. Преплитането на нишки на платното имитира различни рисунки и текстури: "коледно дърво", "рогозки", "паяжини", "ромбоуси". Преди залепване на стъклените стени се препоръчва предварително боядисване на стените със специален латекс. Тапетите трябва да бъдат боядисани с водна дисперсна боя, която определя дали тапетът е копринен или лъскав, може да се пере или не. Тапети с текстура могат да издържат на около 5-15 от мастилото, като същевременно запазват водоустойчивостта и здравината.

Тапетът върху нетъкан и хартиена основа е покрит със слой винил, а фибростъклото е руло с влакна от кварцов пясък на върха. Благодарение на горния слой, всички тези видове тапети могат да държат боята дълго време.

Как и какво да нарисувате тапет за рисуване

Професионални тапети за боядисване:

 • това е солидна основа за оцветяване;
 • перфектно изглаждат повърхностните неравности и не е необходимо внимателно да подготвят стените;
 • може да се поддава на оцветяване няколко пъти, което означава, че с последващи ремонти ще бъде по-лесно да се актуализира интериора.

Тапетите на хартия са в състояние да задържат боята в 5-7 слоя, стъклопакети и нетъкани платове - до 15 слоя (но релефът на покритието става по-малко изразен с всеки нов слой боя).

Правила и препоръки за работа с тапети за боядисване на хартиен носител:

 1. Тези тапети залепват задника поради дебелината на платното си;
 2. при залепване, използвайте специалното лепило, посочено в инструкциите;
 3. Преди боядисване, стените са грундирани със същото лепило;
 4. за да тапети, импрегнирани с лепило, след разпространение на платно фонова хармоника;
 5. Лепилото трябва да се нанася умерено, така че прекомерното навлажняване с лепило да не води до загуба на текстура;
 6. Импрегнираната тъкан е изправена и залепена към повърхността, като отстранява въздушните мехурчета.
Как и какво да нарисувате тапет за рисуване

Предимства на работа с нетъкан текстил и стъклопласт: -

 1. нетъканото платно не се деформира при нанасяне на лепило, не се нарязва и импрегнира с лепило;
 2. първо гладене на стената с лепило (площ, малко по-голяма от ширината на тапета);
 3. тапетът се развърта от ролката и веднага се залепи, като се скъса дъното с нож;
 4. тези тапети се полагат на повърхността, те не трябва да бъдат натискани;
 5. нетъкан тапет е и скриване на несъвършенствата и повреда на настилката, така че те могат да бъдат украсени не само стените, но и на тавана.

Предимства на тапета от фибростъкло:

 • стъклените стени подсилват стените на гипсокартон и пяна;
 • Не го изгаряйте;
 • Когато тонизираните токсични вещества не се отделят,
 • имат дълъг живот - около 20 години;
 • устойчиви на износване, могат да се използват дори и в банята, предварително покрити с водоустойчива боя.
Ние боядисваме тапета за боядисване на видео
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на тапетите стикери или u0022 как правилно да поставите тапет себе си? u0022Технология на тапетите стикери или u0022 как правилно да поставите тапет себе си? u0022
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Лепене на тапети - боядисване на собствените си ръцеЛепене на тапети - боядисване на собствените си ръце
Тапети в банятаТапети в банята
Тоалетна хартияТоалетна хартия
Поставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчияПоставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчия
Винил тапети залепване и цената на работата - частен капитанВинил тапети залепване и цената на работата - частен капитан
Кои тапети за коридора?Кои тапети за коридора?
Тапети за боядисване във вътрешността на апартамента, предимства и възможности за боядисванеТапети за боядисване във вътрешността на апартамента, предимства и възможности за боядисване
Как да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисванеКак да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисване
» » Как и какво да нарисувате тапет за рисуване