Можете ли да лепене нетъкан тапет на тапет - становището на експертите

Мога ли да лепя фризелен тапет върху тапета - за и против

Всяка година е по-трудно да се избере тапет за ремонт на апартаменти. Хартия и винил, бамбук и нетъкан текстил.

Всеки тип тапет има своя собствена технология за стикери и възникват много въпроси, например, дали е възможно лепенето на нетъкан тапет върху тапет от друг тип?

Какво е нетъкан

Всеки, който е запознат с шивашката, знае много добре какво е това. Нетъканата тъкан е изработена от текстилни и целулозни влакна, които са свързани със свързващ полимерен материал, така че руното е достатъчно силно.

И ако смятате, че дебелината на нетъканите платове е много малка, затова се използва успешно като материал за втвърдяване на дрехите.

Тапети от нетъкан текстил?

Лепкави руно тапет на тавана

Не съвсем правилното име е объркващо. В действителност, нетъкани тапети не са 100% нетъкани. Този материал се използва само в твърда основа, върху която се напръсква винил.

 • Винилови тапети с хартиена основа са по-тежки и имат по-кратък живот.
 • Тапетът на базата на нетъкан текстил не се простира, не се свива и не се деформира с времето.
 • Те са лесни за поставяне, лесно се отстраняват от стената по време на ремонта.
 • Често те се купуват, за да наложат микрорелеф. Боите след етикета с избран цвят акрилна или дисперсна боя, могат да бъдат измити и дори пребоядисани.
 • Структурата е много разнообразна, с имитация на различни видове релефна мазилка.
 • Има тапети с имитация на триизмерна рисунка, почти барелеф.
 • Многослойните тапети подобряват шумоизолацията в помещенията.
 • Добър въздух преминава, диша.
 • От гледна точка на екологосъобразността - същото плюс: съставът не е фибростъкло и PVC.
 • Повишена огнеустойчивост.

Стикерна технологияТехнологията зависи от това къде залепете тапета: в нова стая или в стая с тапет.

Понякога те задават въпроси за подобен план:

 • Мога ли да лепя нетъкан тапет на хартия?
 • Мога ли да лепя нетъкан тапет върху нетъкан текстил?
 • Каква е разликата за тапетите, какъв материал стена и като цяло, как да лепирате нетъкан тапет себе си?
 • Дали да се мазилка стена, ако пукнатини много добре и дали това ще предотврати набирането на нетъкан тапет?

И т.н.

Можете да го лепете на различни повърхности.

Има много разрешени материали:

 • Плочи дървени и ПДЧ
 • Хартия и картон,
 • Порест бетон
 • Всяка мазилка
 • Гипсокартон.


Тънкият руно леко блести и можете да видите разликата в цвета, особено в добре осветени места. Ако не планирате да нарисувате тапета, трябва да наблюдавате еднородността на цвета на стената и подходящ за цвета на тапета.

Преди да залепите пресните тапети, премахнете старите тапети, старата боя, изравнете стените и нанесете грунд. Тапетът на базата на нетъкан текстил ви позволява да премахнете малки неравности и пукнатини. Ето такава редовност: Колкото по-голям е релефът на тапетите, толкова по-големи грешки в повърхността на стените могат да бъдат скрити.

Почистване на стената от старите тапети

Силно не се препоръчва да поставяте нови тапети върху старите! Прясно лепило накисва през порите в слоя на стари тапети, разтвори или смекчи стария слой лепило и се появяват мехурчета, които не са изгладени и изчезват след окончателното изсъхване.

Съвет! Старият тапет е много по-лесен за премахване, ако е омекотен с вода. Направете редовни разфасовки с остра шпатула или нож, надраскайте редовните ивици на повърхността на старите тапети. След това овлажнете стените с гореща сапунена вода.

Тя ще бъде още по-бърза, ако има генератор на пара. Носете гумени ръкавици, които не биха загърбили ръцете ви, не слагайте ръкавиците си, не затваряйте пода от водата.

Стикер нетъкан тапет

Трудна работа

За залепване на нетъкани тапети, купуват специално лепило, лепило за хартия тапет не е добре. Времето става жълто, а пожълтялото лепило понякога може да бъде затворено дори и чрез боядисване.

Често попитах, тук е лепилото от ремонта в съседната стая, мога ли да залепя нетъкан тапет с винил лепило? Можете, тези лепила да имат почти еднакви съчинения. Важно е след сушенето да останат прозрачни.

Съвет! Ако лепилото се извършва по шевовете на съседните ножове, бързо избършете лепило с влажна кърпа, ако той изсъхва или се абсорбира, това място ще бъде различен вид боя.

Така че, отговорът на въпроса дали е възможно да лепене тапет с винил лепило е утвърдителен, но спазват тънкостите на технологиите:

 1. Самият тапет не се разпространява, само стенните петна. Поради това лепилото се консумира по-икономично и изсъхва по-бързо.
 2. Глината се отглежда по-дебела, отколкото при други видове тапети.
 3. Тапетите Flizeline могат да бъдат залепени само с ролка, без предварително нарязване. Това намалява разходите за време. Ролката се нарязва по границата на цокъла, която след това ще затвори изрязания ръб.

живопис

След залепването ние продължаваме да рисуваме. Можете да промените интериора, като нарисувате различни стени с различни цветове или маркирате цвета на зоната в стаята си.

Боите се препоръчват водна дисперсия или акрил. Нискокачествените евтини бои могат да бъдат опасни за здравето. Минималният брой слоеве на боята - най-малко две. Боядисвайте с пистолет или валяк. След изсушаване можете да измиете и пребоядисвате няколко пъти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лепене на тапети - боядисване на собствените си ръцеЛепене на тапети - боядисване на собствените си ръце
Красива тапет за стенитеКрасива тапет за стените
Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…
Тоалетна хартияТоалетна хартия
Поставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчияПоставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчия
Кой тапет е по-добре да лепене върху неравномерни стени? Съвети на магистриКой тапет е по-добре да лепене върху неравномерни стени? Съвети на магистри
Винил тапети залепване и цената на работата - частен капитанВинил тапети залепване и цената на работата - частен капитан
Лепкави текстилни тапети - частен майсторЛепкави текстилни тапети - частен майстор
Как да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисванеКак да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисване
Кой тапет е по-добър от винил или нетъкан?Кой тапет е по-добър от винил или нетъкан?
» » Можете ли да лепене нетъкан тапет на тапет - становището на експертите