Колко време отнема напълно да изсъхне нетъканите тапети?

Видове нетъкан тапет

Тапет Flizeline с винил най-горния слой

2. Състои се от няколко слоя нетъкан текстил. Горният слой в този случай е релефен, останалите слоеве са равномерни. Повърхността на текстурата на тапетите е много красива, което им позволява да бъдат използвани като интериорни декорации.

Тапет Flizeline с гофриран горен слой

Много често нетъкани тапети, използвани за боядисване, като правило, те могат да издържат на няколко репарати. В този случай трябва да внимавате, защото нетъканата тъкан има прозрачна структура.

Характеристики на залепване на тапети от нетъкан текстил

Обикновено тези функции са различни от залепването на хартия тапет. Големият плюс е малка консумация на лепило. За тапети от нетъкан текстил, това е половината, с оглед на факта, че те трябва само да смажат самата повърхност на стената. Не покривайте тапета с лепило. За нетъкани тапети използвайте специализирано дебело лепило, което бързо импрегнира повърхността, което спестява време.

Купувачите ще бъдат приятно изненадани, че нетъкан тапет не са склонни да се надуе с лепило или друг влага, което не подлежи на деформация, не е разрушен, дори и да има свиване на стените. Това е най-добрият избор за новопостроени сгради.Лепкави руно тапет

Тапетите Flizeline идеално се припокриват с пукнатините, които се появяват върху повърхността на мазилката. Можете да ги лепете върху всякакви повърхности: гипскартон. дървесина, порьозен бетон и панели от ПДЧ. С оглед на факта, че кърпа основа тапети достатъчно прозрачен, когато тапети необходимо да се обърне внимание на цвета на основата, по-добре е, ако тя е около един тон тапети и униформа. Въпреки че, ако е необходимо, нетъканите тапети могат да бъдат пребоядисани с акрилна или дисперсна боя.

Колко дълго издържат нетъканите тапети?

Не много хора знаят колко време е необходимо да се получи тапет от нетъкано бельо, за да изсъхне добре след залепването. Въпреки че това е много важен и сериозен проблем, от който зависи качеството на покритието. Не можете например да нарисувате тапета. които не са напълно изсъхнали, т.е. това ще доведе до допълнително омокряне и подуване и в резултат на това изостава зад стената.Ако наскоро сте поставили тапет, трябва да се придържате към тези правила:

1. Невъзможно е да се извършва някаква друга работа, докато тапетът не изсъхне напълно;

2. Не проветрявайте помещението;

3. Недопустимо и принудително сушене, например, сешоар;

4. Всички други действия, които причиняват движение на въздуха, също са забранени. Това води до нарушаване на сцеплението на тапетите със стената и последващия им пилинг;

5. Противопоказани са и резки промени в влажността и температурата;

6. Също така не се препоръчва да инсталирате климатика в стаята в рамките на една седмица след поставянето, все още включва, дори и за проверка.

В топла суха стая тапети от нетъкани сухи за около 24 часа. За да се избегнат течения, прозорците и вратите в стаята трябва да са плътно затворени. Ако температурата в помещението е под 15 градуса по Целзий, времето за изсушаване на тапета може да се увеличи до два пъти. Обратно, твърде висока температура може да доведе до отлепване на тапета.

За да разберете дали тапетът е изсъхнал достатъчно, трябва да го докоснете с ръцете си. Прекомерната влажност ще бъде забележима веднага.

Производителите на тапети понякога посочват на етикета колко дълго изсъхва тапетът от нетъкания продукт на тяхната марка. Тази информация не винаги е надеждна, тъй като производителите не са запознати със специфичните условия и климат на залепената стая. Ето защо най-добре е да изчакате около седмица след залепването преди да рисувате тапета.

Ако няма възможност да напуснете помещенията затворени за толкова дълго време, тогава е необходимо да поставите поставения тапет поне за няколко дни. В противен случай никой не може да гарантира качеството на поставяне на тапет върху повърхността на стената.

Внимателно следвайки тези важни препоръки, е възможно лесно да се постигне изсушаване на нетъкани тапети в естествени условия. Тапетите ще бъдат хубави и твърди, което означава, че ремонта за дълго време ще угоди на собствениците.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лепене на тапети - боядисване на собствените си ръцеЛепене на тапети - боядисване на собствените си ръце
Как да поставите нетъкани тапети за тавана?Как да поставите нетъкани тапети за тавана?
Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…
Тоалетна хартияТоалетна хартия
Поставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчияПоставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчия
Винил тапети залепване и цената на работата - частен капитанВинил тапети залепване и цената на работата - частен капитан
Лепкави текстилни тапети - частен майсторЛепкави текстилни тапети - частен майстор
Как да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисванеКак да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисване
Кой тапет е по-добър от винил или нетъкан?Кой тапет е по-добър от винил или нетъкан?
Изберете практичен тапетИзберете практичен тапет
» » Колко време отнема напълно да изсъхне нетъканите тапети?