Как да поставите нетъкани тапети за тавана?

Как да поставите нетъкани тапети за тавана?

Нетъканите тапети понякога се наричат ​​подобрена версия на хартията: те са много сходни в структурата и композицията. Друго нещо е, че обхватът на приложението и свойствата им са много различни. Например, нетъкан тапет често е залепен на тавана за боядисване. С традиционното покритие на хартия, това, разбира се, не може да бъде направено. Какви други забележителни свойства имат тапет Flizeline, как правилно да ги залепете по тавана - тези и други въпроси, които ще разгледаме в тази статия.

Плюсове и минуси

Благодарение на специалната комбинация от целулоза и текстил, нетъкан тапет има редица положителни свойства:

 • устойчивост на деформация по време на залепването.

Традиционната хартия след сушене често води до свиване, а по време на мокренето се простира. Тапетите Flizeline за боядисване на тавана на тези недостатъци се отстраняват.

 • икономичност и удобство.

  Не може да се каже, че покритието, изработено от нетъкан текстил, е толкова евтино, въпреки че забележителните му характеристики ви позволяват да спестите - например върху лепило, което се прилага само върху повърхността. Ако след известно време започнете ремонтите, тогава просто трябва да премахнете горния слой от нетъкан тапет (това не е много трудно), фондацията не може да бъде докосната: тя перфектно изравнява повърхността.

 • широк обхват на приложение.

  Бетон, дървена обшивка или гипсокартон - по принцип върху всякакъв материал е възможно да се залепят флизелин без никакви трудности.

 • якост и огнеустойчивост.

  Ако първото качество просто улеснява поставянето ви, то второто ще ви помогне в екстремна ситуация.

 • антиалергични свойства.

  Винил не абсорбира прах, който ще се хареса на хора, страдащи от астма и други подобни заболявания.

  Материалът обаче има своите недостатъци.

 • Външният (текстура) слой на тапета за ремонт често е механично повреден. Това трябва да се има предвид, ако имате малко дете или животни със задни крака във вашия дом. Въпреки това, те едва ли ще повредят нетъканите тапети за тавана.
 • Тапетът все още трябва периодично да почиства праха между шаблоните, най-малко с парцал, а за предпочитане с прахосмукачка.
 • Друг недостатък е цената. Разбира се, можете да поемате риск и да купите руно за строителството за евтини, но купуването е малко вероятно да отговори на вашите очаквания.


 • Сега можете да направите правилния избор и да решите кое е по-важно за вас - ниска цена или добро качество.

  Как правилно лепи нетъкан плат: майсторски клас

  Всяко лице, което е изяло куче на ремонт, знае, че преди да вземете четка с лепило, трябва да маркирате тавана, така че нетъканите тапети да не лежат наклонени под картината. Но също така едва по-късно, и за начало е необходимо да бъдем дефинирани с настилка - това, на което ще се изкачиш при поставянето на таван. Ролята на щанда може да играе маса за хранене или две стълби с широки дъски.

  Следващата стъпка е да почистите повърхността на тавана, преди да залепите върху нея нетъкан текстил. Специфичното естество на процедурата зависи от състоянието на повърхността.

  • Ако имаме таван, избелен с вар или креда, премахваме слоя с парцал / четка и сапунен разтвор. В случай на трудност, шпатула ви помага.
  • Боядисаните тавани по принцип не пречат на залепването на нови тапети - но не и когато се полага слой боя. Извършете прост тест: залепете лентата и я отстранете рязко. Ако се оставят червени / синьо / зелени трохи, таванът все още трябва да се отърве от допълнителен слой боя. Също така не забравяйте, че тънките нетъкани тапети имат свойството да "открият" боядисаната повърхност отдолу, което не изглежда много приятно.
  • Ако имате конкретни тавани, те трябва да бъдат изравнени, като покриете дупките и премахнете всички видни места. И най-добрата повърхност е шпакловка, изсушена и грундирана. Грундът като цяло улеснява процеса на поставяне на тапети.
  • Ако имате таван, изработен от гипсокартон, връзките и точките за закрепване трябва да бъдат запечатани, след което продължете както е описано по-горе. Не се страхувайте, ако малките нередности не могат да бъдат премахнати, тапетите от рисуваното живопис с обемна шарка ще направят възможно да се скрият недостатъци. Ето защо, като знаете предварително проблема, използвайте тези продукти.
  • Точките за печене също са желателни за премахване. Например, съществуващата ръжда ще премахне слаб разтвор на солна киселина.
  • Формоването на тавана не означава, че можете да произвеждате домашен пеницилин. Такива микроорганизми са много опасни! Разпространението на мухъл върху тавана ще предотврати антисептичните лекарства.

  Ние правим лепило

  Преди да започнете процеса на тапетиране, проветрете стаята, извадете лампите, разкачете стаята и подгответе лепилото. За нетъкани тапети се прави специално лепило за боядисване. Също така е добре пигментиран сорт: той е абсолютно безцветен и затова не оставя лоши жълти разводи. Изсипете тънка струйка във водата на закупената смес, в съответствие с всички препоръки на производителя. Можете да направите лепилото още по-дебело, отколкото е необходимо. Сега оставете сместа да се влива, отново да се разбърква, да се отстранят формираните бучки (ако има такива) - и всичко, етапът е преминал.

  Маркиране и залепване на нетъкан тапет

  Първата ролка на тапетите трябва да бъде залепена почти перфектно, тъй като ще определи посоката на работа. За да направите това, трябва да нанесете маркер - отстрани от двете страни на разстояние, равно на ролка от нетъкан тапет, върху ставите и тавана. Комбинирайте маркерите си с кабел.

  Следващата стъпка е разрязването на тапета. Съветваме ви да оставите няколко сантиметра за надбавката, така че да бъде по-лесно да комбинирате моделите. Лентите са винаги успоредни на прозореца (или най-малката стена). Сега вие или вашият партньор трябва да застанете на кутията, за да започнете залепването на нетъкан тапет за боядисване на тавана, следвайки точните маркировки, докато асистентът ще ви помогне. Обратният ръб трябва да покрива малка част от стената. След залепване по платното от центъра до краищата е необходимо да се разхождате със шпатула или валяк, да се отървете от мехурчета и бръчки. В същото време, ръбът, който идва на стената, трябва да бъде отрязан със шпатула.

  Вторият панел трябва да бъде поставен на задника на първия. При сушене краищата не се разпръскват - и това е огромно предимство на нетъканите тапети. Когато стигнете до полилея, направете разрез върху платното, през което преминават всички жици. Когато осветителното тяло е инсталирано, тапетът е плътно прилепнал, разредките просто няма да се виждат.

  След като завършите слепването на нетъкан тапет, оставете стаята да изсъхне. За да разберете дали тапетът е изсъхнал или не, залепете малко парче шотландски костюм към тях. Ако след няколко часа капчици влага върху него не се появи - тогава готови.

  живопис

  Много често нетъканите тапети не само са залепени, но и боядисани. За тези цели най-често се избират водни или акрилни бои. Що се отнася до цвета, тогава няма ограничение - от класическия бял до не съвсем класическите други нюанси. Основното е, че цветовете изглеждат перфектни с интериора ви.

  На вече завършените стени поставете лента за боядисване, която ще предотврати навлизането на боята в ненужни области. Ролковият валяк трябва да се използва по същия начин, както се е залепял, успоредно на прозореца. Ако таванът имаме с циментова замазка, ще направим само четка.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
  Лепене на тапети - боядисване на собствените си ръцеЛепене на тапети - боядисване на собствените си ръце
  Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…
  Тоалетна хартияТоалетна хартия
  Поставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчияПоставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчия
  Как да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисванеКак да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисване
  Кой тапет е по-добър от винил или нетъкан?Кой тапет е по-добър от винил или нетъкан?
  Колко време отнема напълно да изсъхне нетъканите тапети?Колко време отнема напълно да изсъхне нетъканите тапети?
  Тапети за тавана - снимки, плюсове и минуси, функцииТапети за тавана - снимки, плюсове и минуси, функции
  Лепкави и характеристики на нетъкан тапетЛепкави и характеристики на нетъкан тапет
  » » Как да поставите нетъкани тапети за тавана?