Възможно ли е лепило винил тапет с лепило за нетъкани

Py-Sm.com - сайт № 1 за самостоятелно строителство

Мога ли да залепя винил тапет с лепило за нетъкан?

Днес пазарът на строителни материали предлага за подреждането на жилищни помещения разнообразие от различни довършителни материали. Те се различават по начина на приложение, материал и цвят. Специално място сред тях е заето от нетъкани, както и винилови тапети. Каква е разликата между тях и дали е възможно да се залепят винилови тапети с лепило за нетъкани платове и обратно?

Пухкави тапети

Те са изработени от целулозни влакна с добавки от определени компоненти, преминават добре, като по този начин позволяват стените да бъдат вдъхновени, екологични.

Тези тапети имат добра плътност и здравина, поради което могат да скрият някои от грешките в стените и също така да не са склонни към деформация. Това е нетъкан тапет, който се препоръчва за довършване на нови сгради, които все още не са завършили процеса на общо свиване.

За достойнството на нетъканите тапети можете да включите и тяхната простота на поставяне. По време на залепването, тези тапети не се свиват след изсъхване, не се простират, когато работят лепило само повърхността на стените.

Липса на

В тапета flizeline, само един недостатък е тяхната висока цена. Изхожда от факта, че тапетите са направени от вносни суровини или от чуждестранни производители.

Винил тапет

Тези тапети имат два слоя. Горният слой се състои от поливинилхлорид филм, тапети, която защитава срещу влага и различни щети и дъното - е на хартия или нетъкан подкрепа.

Виниловите тапети, с правилна грижа, могат да бъдат използвани за доста дълго време, перфектно почистени и добре прикриват малки дефекти в стените. Също така, за да се избегне появата на мухъл под тях, те са импрегнирани със специални антисептични емулсии.

Липса на

Винилови тапети, особено ако те са нетъкани основи, почти не преминават въздух, тъй като горният слой се състои от PVC филм. Ето защо виниловите тапети не се препоръчват да се залепват в помещения с постоянно висока влажност, тъй като могат да се образуват рейз, влага и гъбички.

Но днес има проветриви винилни тапети. За целта се правят специални микропори в горния слой на тяхната повърхност.

Каква е разликата между нетъкани и винилови тапети?Първо, основната разлика е въздушната пропускливост. Ако тапет fleisilinovye това качество, а след това винил, поради PVC филм там.

На второ място, те се различават по начина, по който са залепени към повърхността на стените. За тапетите Flizeline просто лепете повърхността на стената с лепило, а виното трябва да се обработва директно от задната страна. Това естествено възпрепятства поставянето им.

Но винил тапет може да се избърше с влажна кърпа, която не може да се направи с нетъкани платове.

Лепило за тапети от нетъкан текстил

Основата на лепилото се състои от модифицирани нишестета. Продажбата идва в суха форма в хартиени кутии. Разбърква се със студена вода за 5-10 минути, докато консистенцията на заквасена сметана. Тя трябва да има гладка, плътна текстура, без наличие на буци, а когато се намаже върху повърхността на стената, да се създаде равномерно и равномерен слой.

Също така, тапетното лепило от руното не трябва да взаимодейства с боите, тъй като тези тапети могат да бъдат направени за боядисване.Консумирането на лепило върху нетъкани тапети, почти два пъти по-ниски, отколкото при една и съща площ от стени за тапети с хартиени тапети.

Лепило за залепване на винил тапет

На всички, особено релефни тапети, релефни или под коприна, винаги на опаковката се посочва вида на лепилото, необходимо за поставянето им. Но лепилото, предназначено за залепване на винилови тапети, е специален вид. Тя ще перфектно лепило пенест, както и релефни тапети и плат.

Лепилото има отлични плъзгащи свойства, което улеснява изравняването и съединяването на тапетите, което естествено улеснява лепенето на тапети.

Но във всеки случай, тапет тапет обикновено се купуват заедно с тапет. Когато купувате, като изберете определен тип тапет, можете да използвате помощта на квалифициран консултант по продажбите, за да изберете правилното лепило и в същото време да се консултирате за неговата употреба. В този случай без съмнение ще бъде направен правилният избор.

Може ли лепило за нетъкан тапет, отидете на винил?

По принцип няма особена разлика между тези лепила. Но за всеки тип тапет се произвеждат свое собствено лепило, то естествено е предназначено за тежки типове тапети.

Ако, например, лепило за винил тапет, тогава той трябва да се използва само за тях. Но на практика, например, нетъкан лепило, можете безопасно лепило тапет на хартиена основа, единственото нещо, което трябва да се направи, е да го направи по-течност.

Самата основа на лепилото, независимо от това дали е нетъкан или хартиен тапет, е абсолютно същата, като единствената разлика е в добавките. И разликата им е, че лепилото, предназначено специално за хартиени тапети, няма да работи за нетъкани платове.

Лепилото за винилови тапети, както и за нетъкани тапети, се състои от модифицирано нишесте, противогъбични добавки и метилцелулоза. Единствената разлика е, че тя не добавя плъзгаща добавка.

Но това не означава, че не могат да слепят нетъканите тапети, единственият проблем може да бъде само изравняването на платното при поставянето на стените.

Лепене на тапети

На първо място, преди стените за тапети, трябва да подготвите стените. За да направите това, отстранете от тях старото покритие, с шпакловка подравнете и лекувайте със специален грунд.

След това, като използвате оребрена линия и молив, направете права вертикална линия на стената. Строго ще бъде, постави първата тапет плат.

Преди да поставите тапет, следвайте лентата за измерване на височината на стената и подгответе определен брой панели за тапети. Те се изрязват според предварително измерване, но с дължина около два сантиметра.

Лепилото се приготвя в съответствие с указанията, посочени на опаковката, и се полага върху стената или върху вътрешността на тапета с ролка или мека четка. При нанасяне на лепилото върху тапета, разпространете листа от средната и равномерно го разпределете по краищата.

След това, на платното се сгъва краищата до средата, и да му добра няколко минути, за да се насладите на лепилото, за да премине, за да поставите на стените.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепирам винил тапетКак да лепирам винил тапет
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Тапети в банятаТапети в банята
Тоалетна хартияТоалетна хартия
Поставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчияПоставяне на тапети за боядисване, цената на частен занаятчия
Кой тапет е по-добре да лепене върху неравномерни стени? Съвети на магистриКой тапет е по-добре да лепене върху неравномерни стени? Съвети на магистри
Винил тапети залепване и цената на работата - частен капитанВинил тапети залепване и цената на работата - частен капитан
Как да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисванеКак да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисване
Лепилото по стените на винил тапет създава уникален дизайн!Лепилото по стените на винил тапет създава уникален дизайн!
Кой тапет е по-добър от винил или нетъкан?Кой тапет е по-добър от винил или нетъкан?
» » Възможно ли е лепило винил тапет с лепило за нетъкани