Кои тапети за коридора?

Кои тапети да изберете за коридора?

Коридорът се счита за вторична стая. Често тя е тясна и удължена, тясна и без прозорци. Дори кратък престой в такъв коридор може да повлияе неблагоприятно на цялостното впечатление на апартамента. Как да промените това?

Кои тапети да изберете за коридора?

Необходимо е да се пере. Тъй като коридора е рискова зона: стените се излагат ежедневно на улична мръсотия и прах. Разбира се, възможно е да мамят и съчетават тапети от различни материали - зоната най-податливи на замърсяване (на вратата и в близост до таблиците за обувки), покрийте миещи тапети и други повърхност - по-мека и "уязвим".Тапетите за боядисване са структурни, а не ярки, имат монофонична повърхност. Такъв тапет е по-евтин от пластмасовите панели и плочки и по-практичен от обикновената хартия. Тапетите за боядисване могат изкусно да маскират неравности и стенни дефекти. Изберете за стени не поразително сянка: синьо, розово, сметаново, зеленикаво. В тъмни и тъмни коридора с тапет ще бъде много по-лек, особено ако правилно поставите тела.

На снимката: Тапет 42042-60 от завода P + S International.

препоръчва се:

  • винил (всички видове);
  • стъклени тапети, lincrusta, всякакви тапети за боядисване;
  • естествено (за декорация, като вложки).

Какъв цвят?Светлинен пъстър тапет. Входното помещение е буферна зона между улицата и жилищните помещения. Така че цялата мръсотия и прах остава в коридора. Ето защо, белите коридори веднага казват - не. Твърде тъмен тапет за коридора също не се побира - отидете счупи сметките за електричество. Идеални топли цветни нюанси или разнообразни тапети (лека основа с тъмни импрегнации). На такъв тапет мръсотията и прахът няма да бъдат видими, а светъл фон не ви позволява да превърнете преддверието в мрачен развъдник.

Фото тапети. Панорамна ярки и студени цветове "отдалечават една от друга" стени и тапети в богати, топли цветове, а напротив, "измести". Тесни и високи, както и тапети в половин стени, можете да сключите в стилна рамка на таван первази. Оказва се картина-пейзаж. Ако окачите голямо огледало в коридора в коридора, така че да отразява тапета, вашият вестибюл може да изглежда просто огромен.

На снимката: DOPS-1 фото тапети от фабриката Magamax-Decor.

Как да промените пространството на коридора с помощта на "правилното" тапет?

Ако в коридора няма достатъчно светлина, можете да използвате комбинация от тапети: тъмно - в долната част на стената и по-лека - на върха. И кръстовището между тях е покрито с ивица от бордюри. Тъмното дъно предпазва от замърсяване, а светлинният връх ще добави светлина и ще разшири пространството.

Тапетите със студени тонове (по-специално, синьо, синьо) визуално "разширяват" стаята. Наситени цветни тапети или с големи меки шарки - намаляват размера на стаята.

В простия коридор стените в близост до вратата са по-добре покрити с тапети, а далечните от други, близки в тона. Сливът може да бъде затворен с подобие на арка. А коридора ви ще се превърне в две различни стаи.

Интересен ход е да се покрият с тапети не само стените, но и таванът. А залата ще изглежда като уютна декоративна кутия. И не е необходимо тапетите за коридора да са абсолютно съчетани с кориците в другите стаи. Понякога, за да се създаде хармонична среда, подобен модел е достатъчен или обща комбинация от цветове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тапет за коридора в апартамента комбинация от тапет в коридора снимкаТапет за коридора в апартамента комбинация от тапет в коридора снимка
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Как да изберем тапет за малък коридор и какъв цвят?Как да изберем тапет за малък коридор и какъв цвят?
Стенни декоративни тапетиСтенни декоративни тапети
Тапети в банятаТапети в банята
Тапети за малък коридорТапети за малък коридор
Проектиране на коридор в малък апартаментПроектиране на коридор в малък апартамент
Тоалетна хартияТоалетна хартия
Тапети за боядисване във вътрешността на апартамента, предимства и възможности за боядисванеТапети за боядисване във вътрешността на апартамента, предимства и възможности за боядисване
Какво трябва да знаете, когато започвате малък ремонт на коридораКакво трябва да знаете, когато започвате малък ремонт на коридора
» » Кои тапети за коридора?