Как да изберем тапет за малък коридор и какъв цвят?

Как да изберем тапет за антрето: създайте уникален дизайн

Отивайки вкъщи след тежък работен ден, първото нещо, което виждате, е коридора. От тази стая започва комфортът на вашия апартамент. Всеки иска да почувства успокоение и радост, когато влезе в къщата.

Следователно, трябва да решите кой да го направите с коридора, така че да искате да прекарвате време в него, както и как да изберете тапет за коридора.

Когато избирате тапет за коридора, не забравяйте, че не са твърде леки. И това не е друго прищявка на коридора в къщата. но практически съвети.

В края на краищата вие идвате от улицата в коридора, така че винаги има повече прах. Но и да изберем тъмни нюанси също не е необходимо, тъй като поради липсата на прозорци на светлината и затова не е достатъчно.

Така че, как да изберете тапет за коридора. Къде да започнем? Изберете тапет трябва да бъде така, че в цвят те са съчетани с мебели, таван и подови настилки.

Не забравяйте да разберете картината. Не забравяйте, че голям украшение ще направи малкия коридор още по-малък и тясна вертикална лента ще "издърпа" стаята.

Освен това можете да използвате дори специални стикери върху винил тапет. който ще създаде оригинален интериор.

Входно антре с два вида тапети.

Ако искате да добавите повече светлина, можете да използвате подходящия метод на проектиране: в долната част на стените, за да поставите тъмен тапет, а на върха - да светне, като използвате същата картина.

Също така коридора може да бъде визуално разделен на две стаи, ако близките и далечни стени са покрити с различни тапети спрямо вратата и границата е затворена с гранична лента. В този случай трябва да запазите цялостната композиция на стила.Например, тъмният паркет със старомодна врата никога няма да се комбинира с ярко жълт тапет в цвете. В идеалния случай трябва да закупите тапети, които могат да се перат, от които почистената мръсотия може да се почисти с конвенционална гъба.

Обърнете внимание! Не си струва да проследявате модните тенденции, а да изберете тапети, които ще направят коридора ви по-уютен. Използването на скъпи материали няма да направи коридора по-красив, ако тапетът не се вписва в цялостния интериор на апартамента.

За широк коридор, почти всички цветове на тапета са подходящи. Те могат да бъдат монофонични, с цветя или орнаменти, раирани или поляризирани.

Не се препоръчва да използвате голям украшение в дългите коридори. Идеален за този тип коридор ще бъде тапет с неутрален нюанс с прости модели.

Сега трябва да помислите кой тапет да изберете за коридора. Има няколко типа:

  • хартия;
  • винил;
  • нетъкано руно;
  • текстил.

Да разгледаме всеки вид поотделно.

Хартиени тапети

Този вид тапети е доста популярен преди появата на нови материали. Хартията тапет може да бъде от два вида: еднослоен и двуслоен.Това е сравнително евтин материал, екологично чист и лесен за лепене. Въпреки това, периодът на тяхната експлоатация е не повече от 10 години, така че бъдете подготвени за втори ремонт на помещението.

Недостатъците на хартиените тапети също са с ниска якост и уязвимост от механични повреди. Изберете ги само ако сте ограничени във финанси или допълнително ще украсите стената, за да не разваляте скъпите материали.

Винил тапет

Този двуслоен и по-плътен, отколкото хартия, тапет. Те са добри, тъй като могат да маскират недостатъците на стените, да са устойчиви на слънчева светлина, да издържат на измиване, да имат висока плътност.

Въпреки това, винилови тапети имат свойството да се разтягат при нанасяне на лепило и след изсъхване - се компресират, което води до отклонение на шевовете. Такъв материал е доста изгоден в употреба от позицията на съотношението цена-качество.

Пухкави тапети

Антрето е бродирано с нетъкан тапет

В сърцето на тези тапети са нетъканите - синтетични или текстилни влакна, които могат да преминат въздух. Те са издръжливи и не се накисват под влияние на лепило, като винил. Тапетът Flizeline напълно прикрива малки неравности на стените.

При директно поставяне не е необходимо да се слепва върху повърхността на тапети, достатъчно е да се мази с него стена. Почти всяка повърхност е подходяща за тези тапети: гипсокартон, дърво, мазилка и др.

Но цената на този тип тапети е доста висока, в сравнение с хартията. Материалът е подходящ за луксозен интериор, за собствениците с неограничено финансиране.

Текстилни тапети

Производството на текстилни тапети се извършва на хартия. На върха на основния слой се поставят директно върху текстила. Може да бъде памук, юта, лен.

В зависимост от производството, има два вида текстилни тапети: на основата на прежда и твърдо бельо. Когато се използва последното, се използва платно, което напълно залепва стаята, като по този начин се образува само една заварка.

Цената на текстилните тапети зависи от структурата, степента на естественост и екологосъобразността. Тези тапети имат топлоизолационни свойства, са устойчиви на изгаряне.

Изберете цвета на материала

Сега трябва да решите кой цвят на тапета да изберете за коридора. Ярките цветове, като червено, розово, причиняват умора, а понякога и дразнене.

Пример за антре с текстилни тапети

Но тъй като няма кой да е време в коридора, възможно е да използвате тази цветова схема. Жълтият цвят дава положителни емоции, а когато се използва оранжево, се създава усещане за еуфория и настроението се повишава.

Зеленото има успокояващ ефект, но може да причини умора. Също така във вътрешността на коридора можете да използвате няколко нюанса, но поддържани в един стил, както споменахме по-рано.

Струва си да се има предвид, че под въздействието на осветлението, цветът може да се промени, така че преди да купите, се препоръчва да вземете проба и да я разгледате директно в коридора.

Ако площта на коридора не надвишава пет квадратни метра, която тапет да избере за малък коридор? Трябва да се помни, че големите изображения ограничават вече малкото пространство.

Лентата също така ще повлияе отрицателно на интериора. Следователно, най-добрият вариант би бил неутрален цветен тапет с прост модел или орнамент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цвят на пода в коридораЦвят на пода в коридора
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Декор за коридораДекор за коридора
Тапети в дизайнаТапети в дизайна
Дизайн на коридора в малък апартаментДизайн на коридора в малък апартамент
Тапети за малък коридорТапети за малък коридор
Проектиране на коридор в малък апартаментПроектиране на коридор в малък апартамент
Кои тапети за коридора?Кои тапети за коридора?
Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?
Съвети за избор на подходящия тапет за мебели?Съвети за избор на подходящия тапет за мебели?
» » Как да изберем тапет за малък коридор и какъв цвят?