Стенна декорация в коридора

Стенна декорация в коридора. снимка

Декорацията на стените в коридора е доста труден процес. И понякога да направите избор между тази или тази опция не е толкова просто.

Особено внимание се отделя на материалите, използвани за завършване на стените в коридора и коридора.

И така, какви са най-популярните варианти за декорация на стени?

Първо, необходимо е да се определят някои от условията, тъй като завършването на стените в коридора е последният етап от целия ремонт. Всяка стая е ремонтирана и следователно проектирането на коридора трябва да съответства на общия интериор на апартамента или къщата.

Какви трябва да бъдат материалите за коридора?

За да завършите стените в коридора, трябва да се използват материали, устойчиви на износване, тъй като тази стая има най-голям товар. Ето защо материалите, които изискват деликатно отношение, в този случай са неприемливи - много бързо ще избухнат лактите, раменете и ще загубят първоначалния си вид.

За украса на коридора е полезно да се използват немармови материали, като например големи стикери на стената, с различни изображения и за всеки вкус.

Разбира се, можете да направите антре и в идеалния случай бели, това просто няма да трае дълго.Трябва да се има предвид, че материалите за довършителни работи трябва да бъдат лесни за почистване, поради което при планирането на ремонтите в коридора е необходимо да се запомнят тези условия.

Полагане с тапет

Винил тапет

Винилови миещи тапети е най-популярният материал за довършване на стени в коридора или коридора. Сравнително малка цена, разнообразие от цветове, текстури и рисунки са основните предимства на този завършен материал.

Към днешна дата виниловите тапети се произвеждат на хартиена и нетъкан основа. Поради плътния горни слой, тези тапети са много издръжливи и устойчиви на различни видове повреди.

Благодарение на тапета от разпенен винил, които имат подчертана текстура, можете също да скриете малки дефекти по стените. Освен това за виниловите тапети котките са практически безразлични, което намалява появата на "ресни" на тапета.

Корк тапет

Отличителните черти на този тип тапети са:

  • устойчивост на температурни промени;
  • лесен за измиване;
  • са хипоалергенни;
  • антистатични.


Ако искате да използвате изключително естествени материали в дизайна на вашия апартамент, тапетът от корк е това, от което се нуждаете.

Единственият недостатък на корк тапет - наличието на котка в къщата. Скоро ще надраска вашата красота до бетонната основа.

Течни тапети

Междинен вариант между декоративна мазилка и класически тапет е течен тапет. Особено този метод е подходящ за стени с доста сложна форма.

Ако трябва да отрежете арка или ниша в коридора и как да го направите, не знаете, а след това изберете течен тапет.

Основните предимства на течни тапети:

  • лекота на нанасяне и пълно отсъствие на шевове;
  • запълване, маскиране на неравномерни стени;
  • създаването на не маркираща повърхност, която е снабдена с прахосмукачка, се измива перфектно със специален лак.

Единственият недостатък на този материал е доста трудното отстраняване от стените. Ето защо, ако извършвате поправки често, е по-добре да откажете този материал.

Декоративна мазилка

Текстурирана мазилка е материалът, който улеснява значително преобразуване на вашия коридор и прави дизайна на стаята абсолютно оригинален.

Мазилката може да бъде боядисана в правилния цвят, както при процеса на смесване, и след като е изцяло нанесена върху стените и изсъхнала.

Лесно е да се приложи релефна мазилка на предварително подготвена повърхност.

Основното предимство на мазилката е нейните експлоатационни характеристики. Ако разтворът се постави правилно, той ще бъде много силен и ще издържи натоварванията, които са неизбежни за стените в коридора или коридора.

По този начин можете самостоятелно да избирате материалите за стенни довършителни работи в коридора, особено след като модерните технологии правят възможно това почти без затруднения!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тапет за коридора в апартамента комбинация от тапет в коридора снимкаТапет за коридора в апартамента комбинация от тапет в коридора снимка
Цвят на пода в коридораЦвят на пода в коридора
Декор за коридораДекор за коридора
Вградени гардероби в коридораВградени гардероби в коридора
Проектиране на коридор в малък апартаментПроектиране на коридор в малък апартамент
Дизайн на тавана в коридора на фантазията и творчествотоДизайн на тавана в коридора на фантазията и творчеството
Варианти на декорация и ремонт на стени в коридора Описание на работата, ценаВарианти на декорация и ремонт на стени в коридора Описание на работата, цена
Стенни панели за завършване на коридораСтенни панели за завършване на коридора
Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?
Простри тавани в коридораПростри тавани в коридора
» » Стенна декорация в коридора