Таван в коридора

Таван в коридора

Таванът в коридора е толкова важен, колкото във всяка стая във вашия апартамент. Единственото нещо, таванът е първото нещо, което хората виждат, когато те идват да ви посетят. И затова трябва да обърнете специално внимание на качеството на тази повърхност.

Благодарение на развитието на съвременните строителни технологии, днес има много различни довършителни материали, с които можете да създадете наистина красив и надежден таван.

Как да отрежете тавана?Както вече беше съобщено, днес има много възможности да се създадат различни таванни повърхности. Разбира се, можете да изберете класически завършек, измазани и боядисани с боя. Но, от друга страна, можете да използвате гипсокартон или поливинилхлорид. Всички тези довършителни материали имат по-висока цена в сравнение с класическата версия, но те служат много по-дълго и по-добре.

Да разгледаме най-популярните варианти на обзавеждане:

  • Системи за опъване
  • Структури от гипсокартон
  • Сглобяеми конструкции

Простри таваниСтегнат, или както често се наричат, френски тавани - е идеалният довършителен материал. Те са изработени от поливинилхлориден филм. Те са издръжливи, устойчиви на влага, огнеупорни. Днес има много цветове за продажба. Освен това можете да избирате като матирани и блестящи шевове и безшевни бельо. В коридора устройството за затваряне на Stellar Sky може идеално да се приближи. В същото време с такива дизайн идеално комбинирани прожектори. Можете спокойно да кажете, че системите за опъване - това е най-печелившата възможност за проектиране на таванната повърхност в коридора.

Гипсокартон структури в коридора

Не по-малко популярен е таванът на гипсокартон. Неговата цена е много по-ниска от напрежението. Но е необходимо да се подчертае, че повърхността на гипсовата плоскост изисква довършителни довършителни работи, т.е. шпакловане и боядисване.

Предимствата на такива конструкции са идеално равна повърхност, която крие всички строителни дефекти на основната повърхност. Инсталацията се извършва много бързо и практически без да се натрупват остатъци. Възможно е да се направят двустепенни тавани, като по този начин се извършва зониране на коридора, като се разделят на отделни зони.

Други видове покрития

Коридорът, както вече беше съобщено, е първата стая, в която хората стигат и затова понякога създава общо впечатление за целия апартамент. Много е важно това впечатление да е положително. В допълнение към доста скъпите опънати тавани и таваните от гипсокартон има парапетни тавани.

Такъв материал за облицовка има ниска цена, бързо се инсталира и също така крие всички дефекти в основата. Но този дизайн има един сериозен недостатък: изгаря доста добре.

Така че кой таван да изберем? Всъщност всеки трябва да отговори на този въпрос поотделно. Типът зависи от материалните ви възможности, от дизайнерските особености на самия коридор и, разбира се, от идеята за дизайна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране на тавани от гипсокартон в залатаПроектиране на тавани от гипсокартон в залата
Изберете оригиналния дизайн на тавани от гипсокартонИзберете оригиналния дизайн на тавани от гипсокартон
Дизайн на тавана в коридора на фантазията и творчествотоДизайн на тавана в коридора на фантазията и творчеството
Проектиране на тавани в холаПроектиране на тавани в хола
Таван в банята със собствените си ръце - предимствата на пластмасовите панелиТаван в банята със собствените си ръце - предимствата на пластмасовите панели
Монтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройствоМонтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройство
Проектиране на тавана в коридораПроектиране на тавана в коридора
Простри тавани в коридораПростри тавани в коридора
Какво трябва да знаете, когато започвате малък ремонт на коридораКакво трябва да знаете, когато започвате малък ремонт на коридора
Устройството за окачени тавани - довършителни работиУстройството за окачени тавани - довършителни работи
» » Таван в коридора