Таванът на гипсокартон в коридора, плюсове и минуси

Таванът на гипсокартона в коридора е оправдан

Коридорът е уникална стая. От една страна, много малко хора остават тук дълго, а от друга - това е мястото, което създава впечатление за целия апартамент. И тъй като е невъзможно да се остави първото впечатление, е необходимо да се обърне особено внимание на развитието на коридора. Това важи и за украсата на стените и тавана. Особено тавана, защото това е този елемент на стаята не може да се скрие никъде, тя винаги е в очите.

Огромното влияние върху свободата на дизайнера се дължи на избора на самата таванна система. Колкото повече творческият потенциал на изходния материал, толкова по-интересните идеи могат да реализират господаря. Особено привлекателен в това отношение е таванът от гипсокартона в коридора. Погледни снимката.Колко фикции и фантазии могат да бъдат поставени в една привидно проста пластинка GKL, няма друг материал, който да предоставя такива възможности днес.

Дали таванът от гипсокартон е екологичен в коридора?

Първо да видим какво е листът на GKL. и от какво се състои. Както се оказа, няма екзотични: най-често срещаните гипс и най-често срещаната хартия. С други думи, всичко е изключително естествено и екологосъобразно. Тези компоненти се използват успешно не само в строителството, но и в медицината.Но въпреки всичко това, таванът от гипсокартон в коридора няма непременно да бъде безопасен. В крайна сметка, когато обмисляме завършен продукт на GKL, често забравяме, че само гипсовите плоскости са изработени от гипсови плоскости, които след това изискват окончателно покритие.

Това е опасността. С помощта на смес от свързващи вещества със съмнително качество, и откровено опасни материали за рисуване, собственикът рискува превръщането подразбиране чиста и безопасна таван марка в неприемлив продукт за помещения.

Необходимо е да се уверите, че всички продукти, които използвате, са сертифицирани.

Двуетажен таван в коридора

Ако се върнем към проблемите на дизайна на тавана в коридора, можем да срещнем доста интересен въпрос: "Разумно ли е тук да се използва таван на много нива?" От една страна, все още се учат основите на строителството, ние осъзнахме, че ние не трябва да се създаде многопластова структура, в помещения, които не разполагат с достатъчно голяма площ, от друга страна, да гледате снимки, които вече завършиха гипсокартонени тавани в коридори и просто се любуват изискан красотата им.

Истината е, че понятието "област" не е съвсем правилно, по-правилно е да се каже "размер" на стаята. И в коридора - просто достатъчно достатъчно пространство, за да създаде на своя куп интересни таванни фигури от GKL.

В малки, къси или ниски коридори не се препоръчва монтиране на многоъгълни арки.

Недостатъци на таваните от гипсокартон в коридора

  • Има мит, че таванът от гипсокартон е бързо изградена структура. Уви, това не е така. Този възглед бе формиран във време, когато аналогът към него беше само подравняване на мазилката. Сега, с пристигането на пазара на напрежение, касети и шкафове. които дават готов таван, който не се нуждае от довършителни покрития, таваните от гипсокартон значително губят във времето на по-съвременните си конкуренти.
  • Въпреки привидното неограничено разнообразие, дизайнът на тавана на коридора от гипсокартон е значително ограничен в рамките на няколко налични текстура. Така че системата GCL никога няма да ви позволи да организирате модерен таван на огледалото или да създадете истинска дървена текстура.
  • GKL не се препоръчва за използване в нови сгради и в други помещения, където стените предизвикват значително свиване. Особено се отнася до коридорите. Фактът е, че незначителните размери на такива помещения затрудняват използването на "скрития шев" и този дизайн на опората на стената впоследствие предотвратява напукване.

И все пак, въпреки описаното по-горе, използването на GCR-системи в коридорите е напълно оправдано. Перфектното равновесие между крайната цена и качеството на получения продукт позволява тази привидно остаряла форма на довършване на тавана да успее да се конкурира с новите аналози, които също не са лишени от недостатъци.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цвят на пода в коридораЦвят на пода в коридора
Декор за коридораДекор за коридора
Проектиране на коридор в малък апартаментПроектиране на коридор в малък апартамент
Дизайн на тавана в коридора на фантазията и творчествотоДизайн на тавана в коридора на фантазията и творчеството
Монтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройствоМонтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройство
Кои тапети за коридора?Кои тапети за коридора?
Покрив таван в коридораПокрив таван в коридора
Простри тавани в коридора, осветление, снимкаПростри тавани в коридора, осветление, снимка
Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?
Проектиране на тавана в коридораПроектиране на тавана в коридора
» » Таванът на гипсокартон в коридора, плюсове и минуси