Проектиране на тавана в коридора

Таванният дизайн в коридора е фантазия и творчество.

Както знаете, апартаментът започва от коридора, а от същата стая, понякога се образува първото впечатление на онези, които влизат в къщата, както и за собствениците и жилището им. Започвайки да ремонтираме коридора, без съмнение, трябва да обърнем внимание не само на стените, подовата настилка, но и на дизайна на тавана.

Коридор в стандартни апартаменти - стаята често е малка. Добре проектиран таван в коридора ще ви помогне да визуално направи стаята по-висока или по-ниска, ако е необходимо. На тавана можете да се съсредоточите върху изграждането на целия дизайн на коридора.

Ако коридорът е тесен с висок таван, обикновено не е удобно да бъдете в него чисто психологически. Но има решение, за това е необходимо да се визуално донесе на тавана, да го украсят няколко нюанса по-тъмен, в сравнение с по стените. Можете да използвате гипсокартон, от който ще получите извит таван с интересна форма на няколко нива. Такъв таван ще разруши коридора в зони. В гипсовата плоскост са монтирани осветителни тела. И дифузното осветление има благоприятен ефект върху визуалното възприятие на цялата малка стая. Вижте дизайна на тавана на тесен коридор с различни видове лампи.Друг вариант е ако таванът е нисък. Проблемът е решен, когато таванът е направен много по-лек от стените. Възможно е да се направи лъскав таван или огледално покритие. Гланцираните и огледални повърхности визуално разширяват и увеличават стаята. Просто подредете таваните с греди с наклонена стена в коридора, където визуално няма достатъчно място първоначално.

Дизайнът на коридора с греди на тавана ще направи коридора да изглежда особено креативен. Материалът на тавана зависи от избрания стил. Държавният стил (country style) е популярен предимно. Повечето греди са изработени от бор. Те изкуствено "остаряват". На гредите остават пукнатини, които дават по-голяма сигурност. Стилът на "Прованс" е много популярен, когато таванът е боядисан в светъл цвят и украсен с греди, тъмни за контраст или омазани. Стените трябва да съответстват на избрания стил. Те могат да бъдат изравнени с гипсокартон.

Но гредата може да бъде допълнителен конструктивен елемент и да причини много проблеми при ремонта и тогава възниква въпросът: как да скриете гредата на тавана? Намират се няколко решения:

 • гредите могат да бъдат измазани,
 • да нарисувате в определен цвят,
 • да направите таван за разтягане.


Само около 5 см от гредите ще бъдат скрити. Останалите сантиметри 17 ще бъдат видими. Но най-добрият вариант за коридора е, когато навесът на тавана на завесата се снижи под нивото на гредите. Истината се губи значително разстояние. Осветителните тела, вградени в този случай, се поставят в разстояние на монтаж.

При извършване на тавана в коридора можете да мечтаете и да следвате желанията си и след това, след като ремонтът ще бъдеш винаги в добро настроение, за да се прибера вкъщи!

Запиши си линк:

 • Гипсокартон таван в кухнята.

В кухнята, подгответе храна, измийте ястия, така че тази стая е един от най-замърсените в къщата, а също и с висока влажност. След като използва гореща вода върху тавана и стените, тя се натрупва.

 • Как да изберем плъзгащи системи за гардероби с плъзгащи врати.

  В килера е известно, че решава проблемите, свързани със съхранението на нещата. Особено удобни плъзгащи се системи за купе, които позволяват използването на вътрешното пространство за максимално увеличаване на ефекта.

 • Полагане ламинат в апартамента.

  Подът и подовете са основният елемент във вашата къща или апартамент. В продължение на много години собствениците на апартаментите покриват подовете само с линолеум или паркет. Но тези дни със съвременна технология и най-новата.

 • Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Таван в коридораТаван в коридора
  Тапет за коридора в апартамента комбинация от тапет в коридора снимкаТапет за коридора в апартамента комбинация от тапет в коридора снимка
  Цвят на пода в коридораЦвят на пода в коридора
  Декор за коридораДекор за коридора
  Дизайн на коридора в малък апартаментДизайн на коридора в малък апартамент
  Проектиране на коридор в малък апартаментПроектиране на коридор в малък апартамент
  Дизайн на тавана в коридора на фантазията и творчествотоДизайн на тавана в коридора на фантазията и творчеството
  Покрив таван в коридораПокрив таван в коридора
  Простри тавани в коридора, осветление, снимкаПростри тавани в коридора, осветление, снимка
  Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?
  » » Проектиране на тавана в коридора