Стенни панели за завършване на коридора

Разнообразие от стенни панели

Производителите на стенни панели са се погрижили да задоволят вкусовете на своите клиенти. Този завършен материал се предлага в различни цветове, дизайнерски решения, размери и цветове. В зависимост от техническите свойства и характеристики, стенните панели се класифицират в няколко под-типа:

  • панели с плочки

Във форма, тези панели наподобяват стандартна керамична плочка, но на обратната страна има система за закрепване на "шип-канал". Панелите от този тип могат да се използват като единичен материал за декориране на стени в коридора или да ги комбинирате с други завършващи елементи, създавайки интересен дизайн. Корпусните плочи се предлагат в различни цветове и често са украсени с допълнителен тапицер.

Панели за стени в коридора

  • Рафтови панели

Появата на този материал прилича на "облицовка". На гърба на панелите има и система от "шипове", която значително улеснява процеса на инсталиране. По правило височината на панелите за шкафове е от 2,5 до 6 метра, а широчината на продуктите може да варира от 10-40 см.

  • листови панели


Панелите от този тип са монолитни хомогенни листове, които могат допълнително да бъдат украсени с шарки и шарки. Този завършен материал е идеален за декориране на нестандартни размери. В допълнение, отличителната черта на панелите е, че с плоска стена те могат да бъдат монтирани без използването на допълнителни инструменти.

Стенни панели за коридора

Правилата за избор на стенни панели за коридораОсновният критерий, който трябва да се запознаете с преди избора на стенни панели, са свойствата и характеристиките на техните материали. Модерните стенни панели са най-често изработени от MDF, пластмаса, естествено дърво, ПДЧ, дървесни частици, корк, минерална вата и полистирол с огледално пълнене.

За проектирането на коридора, можете да използвате всякакъв вид панели, но имайте предвид, че ако предната част на финала е допълнително покрита с слой от восък или ламинат. поради това те принадлежат към класа на влагоустойчиви довършителни материали. Тъй като в коридорите има рядко висока влажност, не е необходимо да се показват специални изисквания за тяхната устойчивост на влага.

Всеки материал, използван за производството на панели, не само е различен по отношение на дизайна, но и по отношение на техническите характеристики.

MDF

Например, MDF панелите са много издръжливи. Този материал може да подобри звукоизолационните свойства на стаята. Въпреки това, при избора на MDF панели за завършване на коридора, имайте предвид, че ако се експлоатират при високи температурни условия, материалът може да се разшири, като загуби атрактивния си външен вид.

Завършване на коридора със стени

пластмаса

Панелите от пластмаса също подобряват звукоизолацията на стаята. Завършването на този материал е привлекателно за дизайнерското разнообразие: те могат да бъдат гланцирани, матирани или клетъчни. В допълнение, те често се прилагат към рисунки и модели. Пластмасовите панели в коридора също са добри, защото са много лесно да се погрижат за тях. Тъй като материалът не се страхува от влага, той е достатъчно лесен за почистване от мръсотия. Единственият недостатък на пластмасовите панели е, че те са изцяло неприродни материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Панели за облицовка на стени за вътрешно обзавежданеПанели за облицовка на стени за вътрешно обзавеждане
Санфорд стени панели за камък, тухли, калдъръмени дървета, евтиниСанфорд стени панели за камък, тухли, калдъръмени дървета, евтини
Монтаж на стенни панели в Нижни Новгород инструкции интериор декорация различни цветовеМонтаж на стенни панели в Нижни Новгород инструкции интериор декорация различни цветове
Декоративни плочи за стенаДекоративни плочи за стена
Как да изберем MDF таван и стенни панели за баняКак да изберем MDF таван и стенни панели за баня
Панели DVP стена видео, декорация на видеоПанели DVP стена видео, декорация на видео
Облицовка на стениОблицовка на стени
Как да оправяме стенните панели?Как да оправяме стенните панели?
Siding socle novik novik, фасадни панели nailite nailayt, стенни панели за камък, тухли, дървени…Siding socle novik novik, фасадни панели nailite nailayt, стенни панели за камък, тухли, дървени…
Как да оправяме пластмасови панели Монтаж на пластмасови панелиКак да оправяме пластмасови панели Монтаж на пластмасови панели
» » Стенни панели за завършване на коридора