Как да изберем MDF таван и стенни панели за баня

Авторът на статията: Иванов Иван

Съдържание на статията:

За да направите баня е възможно не само стандартна плочка. И наистина, доста наранени със стандартното полагане на плочки. Искам нещо ново, нестандартно и освен това е по-лесно да се инсталира, но да изглежда като на снимката. Съгласете се, поставянето на плочките по стените е много трудно и далеч от бърза задача. Освен това, подготовката на разтвора, неговото приложение, особено от професионалист, непременно ще доведе до допълнително почистване.

нюанси

каталог на MDF панели

цветови опцииРазбира се, изборът в повечето случаи се дължи на положителните качества на материала и, колкото повече от тях, толкова по-голяма е вероятността за закупуване. Качеството на MDF е доста убедително:

  • Богатство на цветове и текстури.
  • Лесен монтаж (няма нужда да се използват замазки или метални крепежни елементи, като винтове).
  • Цената на този материал е много достъпна, това е с добри потребителски качества.
  • Дълготрайност. Благодарение на стабилния и висококачествен материал, MDF панелите в банята не са инсталирани за една година.
  • Устойчивост на влага. Те отблъскват добре влагата и спокойно толерират спада на температурата и атмосферата на банята.
  • Лесно почистване. Измийте MDF с обикновени неабразивни препарати.
  • Шумоизолация. Поради въздушния слой, който се получава между панелите и стената, звукът се абсорбира много по-добре.
към съдържанието?

Технически спецификации

Има два типа панели: стена и таван.

И двата вида имат достатъчно висока плътност, обикновено до 850 кг / м3. Основата е MDF дъски, които са изработени от пресовано дърво. Първоначално MDF панелите са се превърнали в отлично решение при проектирането на фасадите на кухни, което значително намалява цената на този тип мебели.

Отличната влагоустойчивост позволява тези материали да се използват като стени в душ кабини.разнообразие от цветове и нюанси на панелите

таван MDF панел за баня

Таванните MDF панели са практически еднакви, не можете да кажете от снимката. Те също така имат висока производителност. И най-важното, благодарение на материала са екологични. Не изхвърляйте вредни вещества. За да се поставят таванните панели, е достатъчно да се направи една и съща щайга, както в случая на MDF стени.

монтиране

Така инсталирането на панелите за стени и тавани в банята започва с подготвителния етап. За тази цел стените или таванът трябва да бъдат добре обработени с грунд, ако е необходимо, да преминат през противогъбичен агент. След това, използвайки специалните профили, фиксирани по стените, се изработва щайга. Зад панелите можете да скриете и двете тръби и окабеляване, те ще изглеждат естетически приятни.

Между другото, при инсталиране в плочи е по-добре да не се правят дупки, тя може значително да намали устойчивостта на влага.

видове

Ако говорим за стенни панели, трябва да се отбележи, че те са от няколко вида. Лист - това е един вид бар, които имат специални издатини за закрепване.

Настроените плочки за плочки изглеждат като квадратни плочи. Благодарение на тях е много удобно да създадете различен вид рисунка. Те са удобно подредени и изчислени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Освободете облицовката в ъглитеОсвободете облицовката в ъглите
Ремонт на малка баня в бежово-кафяви тоновеРемонт на малка баня в бежово-кафяви тонове
Шест правила за интериорен дизайн на малка баняШест правила за интериорен дизайн на малка баня
Как да изберем плочка за баняКак да изберем плочка за баня
Дизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банятаДизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банята
За да се затвори отдолу, отпред, от страна на банята идеи за снимкиЗа да се затвори отдолу, отпред, от страна на банята идеи за снимки
» » Как да изберем MDF таван и стенни панели за баня