Пластмасови стенни панели - избор и монтаж на пластмасови панели

Пластмасови стени панели

Пластмасови стени панели. или PVC стени панели, са един от най-популярните материали за интериор и екстериор декорация. Доскоро стенните панели бяха рядкост на руския пазар, днес те заемат силна позиция на всяко строително място.

И това не е изненадващо, защото е не само изключително естетически, но и изключително функционален материал, с който можете да създадете елегантна и уютна атмосфера в стаите.

Монтажът на PVC панели се превърна в задължителна категория в списъка с умения на всеки модерен строител. И в дизайна на интериора, използването на декоративни PVC панели се превърна в нова и много популярна посока.

Целта на тази статия е да помогне на читателя с избора на стенни панели, както и да даде практически препоръки за тяхното прилагане и инсталиране.

Предимства на PVC панелите за стени

Пластмасовите стенни панели имат дълъг експлоатационен живот, 100% устойчивост на влага и дори в ставите не позволяват проникването на влага. Пластмасовите панели са устойчиви на дъжд, вятър и сняг. Те могат да издържат на силни механични натоварвания. С помощта на такъв завършващ материал като PVC панелите можете да направите бързи и качествени ремонти. Гладката повърхност създава модерен външен вид. Пластмасовите панели могат да бъдат инсталирани на различни повърхности. PVC панелите лесно крият неравностите на стените. За PVC панелите можете да скриете окабеляването. Подобрява звукоизолацията. Горенето не се поддържа. Пластмасовите панели за стени са екологични материали.

Недостатъци на ПВЦ стени панелиПластмасовите панели за стени, въпреки всички предимства, остават пластмасови. Оттук и липсата на твърдост и силен дим в огъня (въпреки че не гори). В някои области инсталирането на PVC панели е забранено от пожарната.

Избор на стенни панели

Появата на PVC панела се запазва повече от десет години при условия на равномерно използване на открито (където температурата на околната среда е ± 50 ° C). Ето защо изборът на стенните панели намалява до определяне на температурния режим и избора на цвят. Обикновените пластмасови панели не се препоръчват за употреба при температурна разлика над 20 ° C, а някои видове пластмасови панели позволяват температурен диапазон от -40 до + 115 ° С.

На горната повърхност на панелите PVC декоративен модел се прилага с помощта на специален метод за печат, и покрита със защитен слой лак или мат гланц покритие с устойчивост на абразия, антистатичен ефект, устойчивост на ултравиолетови лъчи, висока устойчивост на надраскване, пепел, химични агенти и други корозионни влияния.

Монтаж на PVC стенни панелиПанелите започват да се монтират от ъглите към стените. Първо трябва да инсталирате довършителните профили. Когато се работи с PVC панели, съставящи тези аксесоари са най-често се използват: вътрешен ъгъл, външния ъгъл, свързващ профил, кантиране, корнизи (таван профил)

След това са монтирани самите панели. Необходимо е да се уверите, че първият панел от ъгъла прилегне към съседната стена (той е гъсто поставен в довършителния профил), а следващият панел трябва да приляга плътно към предишния. Първият панел се поставя винаги с наклон, насочен към предварително зададения ъгъл или граничния профил. За по-силно свързване на панела с профила - гръбнакът на панела е предварително нарязан. Положението на панела (перпендикулярност) спрямо стените или пода се проверява с ниво.

За циркулация на въздуха между панелите и стената се препоръчва да оставите празнина от 2 до 10 мм. Ако е необходимо, панелите лесно се нарязват на дължина или на широчина. Панелите на повърхността се закрепват с помощта на пирони, винтове или скоби за специален монтажен ръб, който се предлага за всеки панел или профил. Закрепващите елементи трябва да бъдат поставени под прав ъгъл спрямо релсите на щайгата, за да се предотврати натоварването на панелите.

Област на приложение на пластмасови стенни панели

Пластмасова PVC панели са идеални за монтаж в мокри помещения (бани, басейни. Душ), тъй като панелите не се страхуват от влага на лоджии и балкони, както и пластмаса morozoustoychivye- панел в жилищни райони, като ekologichny- панел PVC в кухнята и полезни помещения, тъй като PVC панелите се почистват лесно.

Пластмасови PVC панели са използвани като прозоречни склонове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Санфорд стени панели за камък, тухли, калдъръмени дървета, евтиниСанфорд стени панели за камък, тухли, калдъръмени дървета, евтини
Pvc стенни панели за снимки на интериораPvc стенни панели за снимки на интериора
Стени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотографияСтени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотография
Как да изберем декоративни панели за стениКак да изберем декоративни панели за стени
Какви са пластмасовите панели, PVC панелите, техните предимства и недостатъциКакви са пластмасовите панели, PVC панелите, техните предимства и недостатъци
Стъклени панели за стениСтъклени панели за стени
Декоративни пана за интериорДекоративни пана за интериор
Стенни панели за завършване на коридораСтенни панели за завършване на коридора
Декориране на банята с пластмасови панели красиво, бързо и удобноДекориране на банята с пластмасови панели красиво, бързо и удобно
Как да оправяме стенните панели?Как да оправяме стенните панели?
» » Пластмасови стенни панели - избор и монтаж на пластмасови панели