Как да оправяме пластмасови панели Монтаж на пластмасови панели

Как да се фиксират пластмасови панели. Монтаж на пластмасови панели

Как да монтирате стени пластмасови панели. Монтажът на PVC панели е доста прост. Не се изисква предварително изравняване на тавана и стените.

Ясно е, че стените в края трябва да изглеждат безупречни, но за това е необходимо да се работи много усилено. Тук и гипс, и мазилка за отстраняване на дефекти, както и за изравняване на стените.

Но често това не винаги е възможно, тъй като процесът на подготовка за декоративни довършителни работи изисква професионални умения и финансиране. Как да направите таван от пластмасови панели?

Инсталацията е лесна и бърза, само осветителните тела не са закрепени към пластмасовия панел, а директно към стената или тавана.

Монтаж на пластмасови стени панели

Върху повърхността, която се изрязва перпендикулярно на посоката на монтиране на стенните панели, се закрепват сухи дървени пръти с размери 40x25 мм. Те се монтират посредством равнина или олово, за да образуват ъгли от 90 ° и изравняващи повърхности. Разстоянието между тях на стената не трябва да надвишава 40 см, на тавана не повече от 30 см.

Монтирането на стенни панели започва с монтаж на елементи за фиксиране на пластмасови панели за стени. Последният елемент. ъгъл на вътрешен или външен ъгъл). Ако панелите покриват стената до тавана, а след това в горната част на стената, закрепете тавана, който се плъзга към крайната лента.Поставете първия пластмасов стенен панел в жлеба на закрепващия елемент с тесен фиксиращ рафт. Уверете се, че панелът е идеално плосък по отношение на ъгъла на повърхността, която трябва да бъде отрязана с нивелир или оребло.

Закрепете към шините широк монтажен рафт с нокти, винтове или метални скоби.

Внимателно вкарайте втория пластмасов панел за стена с тесен монтажен рафт в жлеба първо, уверете се, че няма никакви пропуски между панелите. Защитете го подобно на един от избраните методи.

Последният панел е намален надлъжно от страната на широкия монтажен шев по отношение на центъра на закрепващия елемент с 6-8 мм. Първо поставете панела в жлеба на закрепващия елемент, след което го вкарайте здраво в жлеба на предния панел. Не се нуждае от допълнително фиксиране.

Ако искате да комбинирате цветовете, използвайте съединителя, за да се присъедините към панела.За да монтирате шарнирните елементи на повърхността, подрязаните панели, инсталирайте допълнително летва в местата за тяхното закрепване.

След завършване на монтажа на пластмасовите панели в долната част на стената до долната решетка, прикрепете подовата обшивка.

За фиксиране на пластмасови панели към тавана е необходимо:

Инсталирайте дървени блокове върху повърхността, които да бъдат подрязани перпендикулярно на посоката на монтиране на панелите. Баровете са монтирани на не повече от 30 см за фиксиране на тавана.

Инсталацията започва с инсталирането на крайния елемент

Сега можете да продължите да закрепвате панелите.

Поставете първия панел в жлеба на крайния елемент и се уверете, че панелът е поставен идеално гладко.

Използвайте гвоздеи, винтове или метални конзоли, закрепете широко монтиращ се шелф на стенния панел към фиксиращите пръти.

Вкарайте вторият панел с тесен шев за фиксиране (скок) първо в жлеба. Уверете се, че няма панели между панелите. Закрепете този панел, както и първия.

Продължете да закрепвате панелите, както и втория пластмасов панел.

Преди да си сложите последния панел на тавана е необходимо да се намали широк монтаж шелф (слот) при 6-8 mm и я поставете в канала на затварящия елемент, а след това поставете целия панел в жлеба на предишния панел.

Ако искате да комбинирате цветовете на пластмасовия панел, тогава закрепващият лъч трябва да минава през съединението. За да се присъединят панели с различни цветове или размери, използвайте специални конектори

След като монтажът на всички стенни панели е завършен, подложката за пода трябва да бъде фиксирана към долната закрепваща планка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластмасови панели за стени и тавани MDP панелиПластмасови панели за стени и тавани MDP панели
Таван от пластмасови панелиТаван от пластмасови панели
Таван от пластмасови панели - таван - каталогът на артикулите - ремонт и довършване със собствени…Таван от пластмасови панели - таван - каталогът на артикулите - ремонт и довършване със собствени…
Декориране на тавана с панели Снимки и идеиДекориране на тавана с панели Снимки и идеи
Декориране с пластмасови панели на стени, таван, баня, кухня или балконДекориране с пластмасови панели на стени, таван, баня, кухня или балкон
Декориране на банята с пластмасови панели красиво, бързо и удобноДекориране на банята с пластмасови панели красиво, бързо и удобно
Как да оправяме пластмасовите панели на стенатаКак да оправяме пластмасовите панели на стената
Таванът на тавана с PVC панелиТаванът на тавана с PVC панели
Как да оправяме стенните панели?Как да оправяме стенните панели?
Декориране на тавана с пластмасови панели в дървена къщаДекориране на тавана с пластмасови панели в дървена къща
» » Как да оправяме пластмасови панели Монтаж на пластмасови панели