Как да оправяме пластмасовите панели на стената

Как да оправяме пластмасовите панели на стената

Облицовката на стаи с пластмасови панели е доста популярна днес, защото този материал е монтиран бързо и просто, много практичен и ненужен в по-нататъшна грижа.

Необходими инструменти

За подреждането на летвите и самите панели е необходимо да се подготвят:

 • електрическа тренировка с набор от свредла;
 • електрически мозайката;
 • отвертки, но по-добре - отвертка;
 • раници за дърво и метал;
 • ниво и ниво на строителството;
 • квадрат;
 • строителни скоби (при закрепване на панели със скоби);
 • рулетка;
 • клещи и чук;
 • молив и креда;
 • стълба или стълба.

Технология за закрепване на панелиКато се интересуват от въпроса "Как се закрепва към стената пластмасови панели", трябва да знаете, че можете да ги прикрепите към някоя от следните три начина: с профила на метала с помощта на дървена щайга samorezov- използвайки скоби или с помощта на метод на свързване "течни пирони".

И преди да инсталирате панелите, трябва да определите как те ще бъдат разположени на стената, тъй като рамката е перпендикулярна на посоката им, както е показано на снимката по-долу.

Закрепване на панелите посредством метален скелет

 • Първо, с помощта на отвертка, ниво, винтове и дюбели, се инсталират CD и UD профили. Последно комплект по периметъра на калъфите повърхности, така че след това се вмъква в профила CD, играе ролята на водач и задава посока, перпендикулярна на PVC панели, след като на всеки 60 см в профила UD фиксиране се осъществява с помощта на самонарезни винтове на LM и на стените или тавана. - с винтове върху дърво или специални закачалки.
 • След това се извършва монтаж на изходните водачи от пластмасата по целия периметър на обвивката. Водещите са закрепени директно към UD профила с помощта на винтове LM.
 • Полученото пространство между кожата и стената може, ако е необходимо, да се изолира и да постави необходимите комуникации по нея.


 • След това изрежете панела с необходимите размери и го поставете в стартовата лента, като фиксирате винтовете LM към всеки профил, който пресича панела.
 • В края на панела, който има жлеб, следващият панел трябва да бъде достатъчно стегнат, за да не се появят видими шевове.
 • Зашиване върху дървена щайга

  Видео инструкция за инсталиране на дървена рамка и PVC панели върху нея:

  Закрепване на PVC панели към "течни" нокти

  Монтирането на панелите върху лепилото е точно същата като при дървената щайга, само в този случай лентите на "течни" пирони се поставят в точката на закрепване на панелите. Когато избирате лепилото за монтаж, спрете избора си върху особено силни белези на лепкав състав.

  Съвети

  При избора на материала за щайгата е необходимо да се вземе предвид нивото на влага в помещението, което трябва да се почисти. В кухнята дървените блокове са доста приемливи, основното изискване на което е тяхната правота и равномерност. Но в банята е по-добре да направите щайга от пластмаса, защото едно дърво с времето от постоянна влажност може да бъде разбито. В зони с висока влажност, точките на закрепване на панелите ще бъдат добре намалени с уплътнител с основа на силикона, за да се предотврати навлизането на вода в ставите.

  Не забравяйте да оставите задължителна празнина от 3-4 см между панелите и нагряваната релса за хавлии. Палатката в тоалетната може да бъде покрита с панели, като построи аналог на кутията от тях.

  В новите сгради, докато къщата е дал окончателен свиване се препоръчва за стени се прилага пластмасови панели, които са по-устойчиви на различни щамове, а плочката, например, може да отиде пукнатини.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Завършване на банята с пластмасови панели за закрепване на панелите, поставяне, монтажЗавършване на банята с пластмасови панели за закрепване на панелите, поставяне, монтаж
  Таван в банята със собствените си ръце - предимствата на пластмасовите панелиТаван в банята със собствените си ръце - предимствата на пластмасовите панели
  Панел за баня Довършителни методи за инсталиранеПанел за баня Довършителни методи за инсталиране
  Декориране на тавана с панели Снимки и идеиДекориране на тавана с панели Снимки и идеи
  Декориране с пластмасови панели на стени, таван, баня, кухня или балконДекориране с пластмасови панели на стени, таван, баня, кухня или балкон
  Таванът на тавана с PVC панелиТаванът на тавана с PVC панели
  Как да оправяме стенните панели?Как да оправяме стенните панели?
  Декориране на тавана с пластмасови панели в дървена къщаДекориране на тавана с пластмасови панели в дървена къща
  Стенна декорация с пластмасови панели със собствена снимка и видеоСтенна декорация с пластмасови панели със собствена снимка и видео
  Монтаж на PVC панели в банята със собствени ръцеМонтаж на PVC панели в банята със собствени ръце
  » » Как да оправяме пластмасовите панели на стената