Как да оправяме стенните панели?

Как да оправяме стенните панели?

Стенни панели от различни материали? съвсем общ и достъпен тип интериорна декорация на помещения. Неговото изпълнение не изисква специфични умения за ремонт и строителство. Освен това, преди да фиксирате стенните панели, не е необходимо стените да се изравняват. С цялото разнообразие от продукти на пазара на строителни материали най-често се предпочитат PVC панели за стени, тъй като те са подходящи за всякакви помещения и имат разнообразни опции за текстура и цветни решения.

Има и дървени панели, както и продукти от MDF, ПДЧ и гипсокартон. Сред тях най-универсалните са MDF стенните панели. Те практически нямат ограничения на влажността в помещението, те са доста силни и имат добри звукоизолиращи свойства.

Подготовка за инсталиранеПърво трябва да изчислите необходимия брой панели за довършителни работи. За да направите това, измерете дължината на стената и разделете получената стойност по ширината на един панел. Изчисляването на количеството материал за покриване на повърхностите над входа, както и над и под прозорците се извършва отделно. Дължината на панелите се избира въз основа на височината на помещението.

Ако опаковките от пластмасови панели се съхраняват на студено, те трябва да лежат в помещението най-малко 12 часа преди разопаковането. Отстранете панелите от стека, така че да не се надраскват един срещу друг. Според експерти, е необходимо да закрепите стенните панели правилно към щайгата (а не към лепилото), така че трябва да складирате дървени стелажи, за да създадете рамката. Също така се нуждаете от поцинковани винтове и скоби.

Ако стената под черупката няма значителни неравности, тогава внимателно измазана и изравнена, не е необходимо? малки отклонения от вертикалната игра не са част от инсталирането на щайгата. За да завършите стените на мокри помещения, се препоръчва да импрегнирате рамката на рамката със специални съединения или да използвате метални водачи.

Закрепване на панели с рамкаУкрепените релси се опират перпендикулярно на бъдещите панели на кожата. Първо, върху стената се правят маркировки по такъв начин, че размерите на рамката на рамката да са 50-60 см, след това дупките за дюбелите и винтовете се пробиват. Препоръчително е да проверите положението на релсите с помощта на нивелир и, ако е необходимо, да поставите клинове под тях и да намалите дебелината на дървените елементи. След това в резултат на това можете да получите гладка и строго вертикална повърхност на стенните панели.

Когато стената не е покрита на пълна височина, крайният елемент е хоризонтално прикрепен към щайгата в горната граница. Монтажът на стенните панели започва от ъгъла на стаята по посока на отварянето на вратата или прозореца. Първият панел се поставя в ъгъла, който е вертикално фиксиран и проверен на ниво. Най-удобно е за фиксиране на панелите и ъглите към клетката, за да използвате пистолет за скоби, но можете да използвате самонарезни винтове и специални закрепващи елементи (клеймери):

След като фиксира първия панел, тенорът се вкарва в жлеба му, като същевременно се осигурява най-плътното съединяване на панелите един с друг и се проверява тяхното положение до нивото, а след това фиксирането на фиксиращия рафт върху летвата. По същия начин, всички следващи панели са сглобени.

Довършителният елемент се вкарва в жлеба на ъгъла или във вертикалния край. За да направите това, внимателно отрежете тръна и закрепващия рафт. След като се фиксират всички стенни панели, ставите с пода и тавана са покрити с первази. Процесът на монтиране на рамката и последователността на закрепване на панелите са показани във видеото.

Закрепване на панела чрез залепване

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Медицински панелиМедицински панели
Стенни панели под камъкаСтенни панели под камъка
Pvc стенни панели за снимки на интериораPvc стенни панели за снимки на интериора
Стени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотографияСтени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотография
Как да изберем декоративни панели за стениКак да изберем декоративни панели за стени
Стъклени панели за стениСтъклени панели за стени
Завършване на кухнята с пластмасови панели и плочкиЗавършване на кухнята с пластмасови панели и плочки
Стенни панели за завършване на коридораСтенни панели за завършване на коридора
Лист панели под камъка, цената в МоскваЛист панели под камъка, цената в Москва
Как да оправяме пластмасови панели Монтаж на пластмасови панелиКак да оправяме пластмасови панели Монтаж на пластмасови панели
» » Как да оправяме стенните панели?