Завършване на кухнята с пластмасови панели и плочки

Завършване на кухнята със стени и плочки

Ремонтът е красив и колкото е възможно по-дълго, за да запази външния си вид, трябва да се използват само висококачествени довършителни и строителни материали. Изборът на материали, използвани за ремонт на кухнята със собствени ръце, е много разнообразен и зависи от финансовата сигурност на семейството, личните предпочитания на собствениците и самите помещения.

Кухня декорация

Завършване на кухнята с пластмасови панели и плочки

Завършването на кухнята с пластмасови панели заемаше водещо място, в арсенала на строителите, избутвайки традиционния метод на боядисване и мазилката (мокро) за довършителни работи.

Модерен стенен и таванно покритие в кухненските панели ви позволява да изпълнявате композиции в разнообразни стилове, които станаха възможни благодарение на големия асортимент от панаирски декор, представен на пазара. Нека да разгледаме по-подробно възможностите за ремонт и завършване на кухнята.Ако повърхността на стените има издатини и големи неравности, разбира се, е по-добре да ги затворите. Най-подходящата за тази цел е завършването на кухнята със стенни панели. В магазините има стенни MDF панели, които са изработени от дървени стърготини, чрез натискане. Те са облагородени с висококачествено покритие, имитиращо картина от естествено дърво. Те имат стандартна дължина от 2,7 м, като тази дължина ви позволява да изработвате облицовки на стени без напречни фуги.

Панелите обикновено се закрепват върху дървена щайга. Технологията е съвсем проста - на стената са фиксирани хоризонтални дървени блокове със същата ширина, които задължително се изравняват с плоча или релса в равнината.

За да се осигури необходимата здравина на сглобената конструкция, разстоянието между ламелите не трябва да надвишава 40 см.Облицовката се извършва безпроблемно, ако стените са изработени от тухли или бетон. При наличие на прегради на плоскости, гипс, ПДЧ или шперплат, стенните панели могат да се монтират без каса. От това качеството на инсталацията няма да бъде засегнато.

Широко използвано сега е ремонт и декорация на стени и тавани с пластмасови панели, изработени от поливинилхлорид (PVC), просто казано пластмаса. PVC панелите са екологосъобразни и висококачествени довършителни материали, въпреки че има мнение, че пластмасата в процеса на работа бързо се влошава.

PVC панелите са по-евтини от MDF, освен че имат повишена устойчивост на влага. Под влияние на пара и вода, те не набъбват и не се смаляват, което е важно, ако сте наводнени от съседи от горните етажи.

Много е лесно да се грижим за пластмасата, не се страхува от мухъл и гъбички. Високата здравина на панелите се постига благодарение на клетъчната структура, а гладките повърхности, имитиращи естествен камък или дърво създават комфорт и уют в стаята.

Завършване на стените на кухнята с плочки

Ако стените не изискват подравняване. кухнята е завършена с плочки. По-подходящо ще бъде облицовката на пода и част от стената с плочки над работната повърхност на масите и мивката, т.нар. "Престилка".

Стените на кухнята, облицовани отгоре надолу, ще дадат на стаята скучен, формален външен вид, предизвикващ спомени от обществената столова или болница. Прекрасните качества на плочките се използват най-добре частично и само там, където е подходящо.

Послепис И за десерт предлагам да гледате видео: Декорация на кухни

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за довършване на тавана - гипсокартон, пластмасови панели и т.н.Опции за довършване на тавана - гипсокартон, пластмасови панели и т.н.
Как да направите прозорец в кухнятаКак да направите прозорец в кухнята
Занаяти за кухнята от собствените си ръцеЗанаяти за кухнята от собствените си ръце
Ние украсяваме кухнята със собствените си ръцеНие украсяваме кухнята със собствените си ръце
Панел за кухняПанел за кухня
Романтичен интериорен дизайн на кухнятаРомантичен интериорен дизайн на кухнята
Проектиране на таван за гипсокартон за кухняПроектиране на таван за гипсокартон за кухня
Ясен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнятаЯсен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнята
Какво да лежите на пода на кухнятаКакво да лежите на пода на кухнята
Дизайн на дизайна на кухнята Стъпка 2 Изберете стила на кухнятаДизайн на дизайна на кухнята Стъпка 2 Изберете стила на кухнята
» » Завършване на кухнята с пластмасови панели и плочки