Декоративните панели за стени са прости, разнообразни и практични

Декоративни панели за стени в интериора на апартамент

Често има желание да се правят ремонти, да се актуализира интериора. Но искам да го направя бързо и винаги, когато е възможно, без огромно количество строителни отпадъци. Отлична възможност в тази ситуация е декорирането на стени или тавани с декоративни панели.

Основното предимство на декоративните панели за стени е бързото им фиксиране на всяка повърхност с помощта на лепило и щайга.

Освен това, декоративните панели за стените ще помогнат за промяна на външния вид на пространството (понякога дори кардинално), ще осигурят допълнителен ефект върху звукоизолацията и топлоизолацията. Всички панели навън са завършени с хартия, текстил, ламинат или фурнир, винил. Понякога се използва модел с имитация на дърво, камък, тухли или други материали, популярни за довършване на пространството.

Видове декоративни панели

ПДЧ (дървесни влакна). Различните видове на този материал са значително различни помежду си. Материалът се изработва по метода на пресоване на влакната. Цялата задна повърхност на мебелите, като правило, е изработена от фибростъкло. Предимствата на стенните панели, направени от този материал, включват лекота на използване, устойчивост на износване и висока твърдост. Устойчивост при механично действие, както и повишена устойчивост при термично или химическо третиране.

Влакната са меки и твърди. При производството на меки опции производителят използва само иглолистна дървесина, не добавя лепило или химически компоненти към дъската. Меките панели са с високо качество, защото се произвеждат само при използване на метода на пресоване при високи температури.Повечето декоративни панели са свързани с принципа на шипорен жлеб. Това допринася за това, че при монтажа върху бетонни стени трябва да се използва лепило. За монтиране на дървени стени или стени от гипсокартон можете да използвате специална строителна сепаратор.

Стенните панели се предлагат в ширини до 0,6 метра. Обикновено, височината от пода до тавана, а стандартната: 2745 1700 или 2745 до 1220 г. Това означава, че панелът не ядеше свободното пространство на стаята и не Користи замислена за пространствен дизайн.

MDF (Fiberboard с ниска плътност). Този вид декоративни стенни панели също е направен от дървесни влакна, има средна плътност. Това се постига благодарение на факта, че влакното има еднородно смилане, също така при производството на по-голям брой свързващи компоненти. Натискането на дървесни стърготини се извършва сухо при високо налягане и температура.

Предимствата включват по-дълъг експлоатационен живот в сравнение с плочи от дървесни частици. Те са много лесни за разглобяване, материалът е огнеупорен и водоустойчив, не изисква специални грижи. Недостатъците са, че този вид панели ще бъде няколко пъти по-скъп от опциите от плочи.HDF (Fiberboard с висока плътност). Стенните декоративни панели, изработени от този материал, се характеризират с повишена якост. Обикновено се използва в мебелната промишленост за производството на стенни панели, защото те имат различни форми: може да бъде проста или флоридна, подобна на дантела.

Пластична. Най-бюджетната версия на стенните панели. Изглежда доста просто и обикновено, но има своите предимства, с изключение на цената. Те включват устойчивост и относителна устойчивост на механично напрежение.

Дървото. Вероятно най-скъпият вариант е от декоративни панели, особено ако в производството се използват ценни видове дървета.

Обърнете внимание! Декоративните панели за стени също са разделени според метода на монтаж. Те могат да бъдат напечатани, а след това панелите са монтирани върху щайгата. Или лист, такива опции са закрепени директно към основата с използването на специално лепило.

Обхват на стенните панели

Панели, изработени от мек фибростъкло, се използват във всички помещения. Този вид панели включва влакна, които не причиняват алергии, така че можете да ги използвате дори и за вътрешна украса на къщата, дори за декориране на различни обществени помещения.

Ако имате нужда не само от красиви панели, но и от продукти, които осигуряват отлична звукоизолация, най-добре е да изберете опции за меки фибрости. Поглъщане на звука плочи 12 mm ще бъде 22 dB.Chtoby поддържане на помещението приятно хладно през лятото и топло през зимата, ние също трябва да се обърне внимание върху меки гипсофазер панели. За топлоизолация те ще бъдат равни на дървесината.

Ако основното изискване е механичната здравина, тогава няма нищо по-добро от декоративните панели, изработени от MDF или пластмаса. Пластмасата също ще бъде отлична алтернатива на такива скъпи материали като плочки, мрамор.

Препоръчваме ви да прочетете за използването на миещи тапети в кухнята, на този адрес: HTTP: //moiinterier.com/diz-kuhni/moyushhiesya-oboi/dlya-kuxni.html

За мокро почистване, повече подпори са панелите, изработени от твърд фибростъкло, както и пластмасови опции. По-добре е тези панели да бъдат разгледани за употреба в банята, тоалетната, кухнята.

Всички декоративни панели имат едно неоспоримо предимство: лесно могат да бъдат монтирани по време на ремонт. Урокът не отнема много време и усилия, но крайният резултат със сигурност ще бъде удовлетворен.

Предлагаме Ви още няколко снимки на различни видове декоративни панели:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Санфорд стени панели за камък, тухли, калдъръмени дървета, евтиниСанфорд стени панели за камък, тухли, калдъръмени дървета, евтини
Декориране с декоративни панелиДекориране с декоративни панели
Декоративни панели от тоалетна хартияДекоративни панели от тоалетна хартия
Декоративни плочи за стенаДекоративни плочи за стена
Стени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотографияСтени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотография
Как да изберем декоративни панели за стениКак да изберем декоративни панели за стени
Стъклени панели за стениСтъклени панели за стени
Стенна декорация с декоративни панелиСтенна декорация с декоративни панели
Декоративни тухли за вътрешно обзавеждане, декоративни тухли в интериора, полагане и довършителни…Декоративни тухли за вътрешно обзавеждане, декоративни тухли в интериора, полагане и довършителни…
Декоративни пана за интериорДекоративни пана за интериор
» » Декоративните панели за стени са прости, разнообразни и практични