Видове декоративни тавани снимка на гипсокартон, дърво, пяна

Декоративни тавани

Декоративните тавани се използват широко. Те са изработени от висококачествени, трайни и екологични материали. Те ви позволяват да създавате уютен и стилен интериор.

Видове структури

В категорията декоративни тавани се включват почти всички видове таванни повърхности. Те включват шарнирно, напрежение, гипсокартон, пластмаса, лепило и други тавани. Според неговия дизайн, таваните могат да бъдат прости, висящи, kosonnye, както и обвивка на рейката трупове.

Декорацията с таванските панели може да бъде най-оригиналната. Декоративните покрития се избират в зависимост от вида на помещението.

Кой дизайн да избере

пластмаса

Най-достъпни са пластмасовите декоративни конструкции. След като разгледахте снимката на готовите тавани, можете да изберете най-добрия вариант. Умно използвайки пластмаса, наистина симулира всяка текстура. Този материал е лесен за обработка и ви позволява да украсите тавана, колкото искате.

стиропорКрасивото, надеждно и висококачествено покритие на тавана е приоритет за модерния интериор. Много е лесно да завършите повърхностите с полистиролова пяна. Материалът се продава под формата на квадратни листове с релефна или гладка повърхност. Ламинираните листове могат да имитират различни материали (дърво, камък и др.). Варианти на тази декорация могат да се видят на снимката.

Сред най-интересните материали са монети. Тя ви позволява да направите изрязан или фигурен таван. Снимки на такива проекти са в интернет. Структурите на пеноплекса са изключителни варианти. Те са проектирани от дизайнери за индивидуални проекти. В процеса на изпълнение се вземат предвид параметрите на помещението и желанията на клиента.Изображение декоративни покрития, изработени от пяна, стават красиви декорации на вили, офиси и апартаменти. Използвайки всички видове покрития, таванът пяна може да се изпълни по различни начини. Лесно имитира скъпи повърхности. Прилагайки осветление, можете да подчертаете красиво покритието. На снимката тези проекти изглеждат невероятно.

гипскартон

За да получите сложен дизайн, трябва да се свържете с специалист. Необичайни тавани са сглобени тип конструкции. На тавана се формира нова равнина. Към тези тавани има конструкции с опъвам, филигран и окачване. Шиенето се събира от плочи от гипсокартон.

Покритието на всяка конфигурация може наистина да бъде създадено с помощта на гипсокартонени панели. Такива тавани могат да се различават по свойствата (акустични, оптични, огнезащитни, енергоспестяващи). След като направите декоративни тавани на тавана, можете да скриете комуникации, кутии, лампи в тях. Поетапни фрагменти се поръчват в завода. За да създадете добра звукоизолация, използвайте специални акустични панели. Ако няма такава нужда, тогава е възможно да се вземат конвенционални листове от гипсокартон.

дърво

Наскоро панели от естествено дърво станаха много популярни. Повърхностите, обработени с естествен материал, се превръщат във върха на стаята. Те правят атмосферата по-топъл и по-уютен. Дървото е използвано за довършване на стаите от незапомнени времена. Тя ви позволява да създадете благородна среда. Този материал дифузира добре светлината. Той образува леко засенчване в стаите. Тази функция е приета от дизайнерите.

Една от предимствата на естественото дърво е забележителната способност да абсорбира звуците. Ето защо стая с дървен таван създава идеална акустика. Човек в такава стая винаги е удобен. Дървото може да се използва на закрито с всеки интериор. Таванът позволява да се скрият инженерните комуникации. В летвите от дърво, не се създават проблеми в осветлението.

Начинът за украсяване на дървена повърхност може да бъде различен. Ако не знаете кой дизайн е подходящ за вашия дизайн, погледнете снимките на завършените произведения. Декоративните покрития от дърво са класически, укрепени, уютни, авангардни и други. Изборът на стил зависи от типа стая.

Не забравяйте за сянката на дървото. Тъмната дървесина визуално стеснява пространството. Такова покритие е подходящо за просторни стаи. Ако дървото е светло, то няма ограничения за употребата. Декоративните дизайни често се създават от комбинация от различни нюанси на дървото.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тавани производство bard - russia - gk световни таваниТавани производство bard - russia - gk световни тавани
Опции за довършване на тавана - гипсокартон, пластмасови панели и т.н.Опции за довършване на тавана - гипсокартон, пластмасови панели и т.н.
Декориране с декоративни панелиДекориране с декоративни панели
Тавани за дървени къщиТавани за дървени къщи
Проектиране на тавани в холаПроектиране на тавани в хола
Което е по-добре да изберете таван в опциите за баня в банятаКоето е по-добре да изберете таван в опциите за баня в банята
Декоративни пана за интериорДекоративни пана за интериор
Окачен таван за баняОкачен таван за баня
Тавани от гипсокартонТавани от гипсокартон
Видове тавани за идеите за фото дизайнерски залиВидове тавани за идеите за фото дизайнерски зали
» » Видове декоративни тавани снимка на гипсокартон, дърво, пяна