Декоративни панели за стени от пластмаса, MDF, сортове и монтаж

Декоративни пластмасови и MDF панели за стени

Стенните декоративни панели са предназначени за бърза, красива и оригинална декорация на стени. Те се различават от материала, метода на монтаж, цветовата гама, но всички се прикрепят лесно към повърхността и не изискват специални умения. Стенната декорация с панели ви позволява да измислите и реализирате неочаквани дизайнерски идеи, да създавате изключителен интериор с помощта на съвременни материали, създадени въз основа на иновативни технологии.

Сортове материали за декоративни панели

Пластмасови, дървени, стъкло-магнитни плочи, HDF плоча позволяват създаване на оригинални декоративни панели с различна текстура. Гладката повърхност остава знак за класическия стил, пренасяйки стабилността на линиите и подчертавайки хармонията на интериора. Всеки от тези материали има свои особени характеристики.

Производителите носят нови идеи в дизайна на стените - необичайни 3D панели създават реални образи на тухли, пясък, каменни повърхности и други обемни ефекти.

Функции на пластмасаЛеките и евтини декоративни пластмасови стенни панели са добра алтернатива на скъпите материали за довършителни работи. Връзката през зъбния канал осигурява плътно прилягане на елементите и почти пълно отсъствие на шевове. Такива панели приличат на плочки, ако са с подходящ размер. Трябва да се отбележи, че максималната дължина на елементите достига 600 см, ширината е 92 см, дебелината не надвишава 1 см.

Пластмасовите панели са изработени от PVC (PVC). Това е модерен вид пластмаса, издръжлив, красив, без да губи насищането на цветовете от години. Той има лъскава повърхност, докато влажен микроклимат не го разваля, така че материалът може да се използва във вътрешността на кухнята и баните. Това свойство им позволява да бъдат измити от маркуч, а също и с помощта на гъби и тъкани салфетки, навлажнени във вода с или без препарати.Ниската цена на материалите е основното предимство на пластмасовите довършителни работи. В този случай цветовете ви позволяват да имитирате мрамор, камък, гранит, дърво, наслаждавате се на контрастиращи модели. Монтирането на предварително изравнена и почистена стена се извършва със специално лепило, ако има малък размер. Стандартното закрепване се извършва чрез самонарезни винтове, за които са предвидени монтажни канали.

Извитите повърхности могат бързо да се изравнят, ако се извърши монтаж на гипсокартон. Декоративните плочки са прикрепени към него с помощта на винтове или лепило.

Дървесина - уют и красота в стаята

Панели MDF предават благородството на дърво, нюанси и характеристики на нейната текстура. Те са изработени от пресовани чипове, съединени със смоли, използвани в производството на мебели. Благодарение на използването на естествено дърво декоративни MDF панели за стени гарантират добра звукова и топлоизолация на помещението. Модерният интериор включва не само пластмаса, стъкло, камък. Гредите остават дърво, гарантирано, че ще придадат на финала удобна атмосфера и усещане за стил.

Инсталацията се извършва върху рамка, благодарение на което можете да скриете осветителните и инженерните кабели зад облицовката. Дизайнът на MDF панели имитира кората на редки дървесни видове, запазвайки всички нюанси на техните нюанси.

Методи за декориране

Стенните панели от всички материали са покрити със защитен слой, който запазва целостта на повърхността и нейните декоративни качества. Това им позволява да се използват във всички видове помещения, например в кухнята, коридора, баните и остъкления балкон.

Дизайнерите предлагат декоративни панели с различни нюанси от същия цвят или контрастни 3 тона.

В кухнята създават работна стена или трапезария. По същия начин, в хола или офиса, можете да раздели визуално стая в парчета, промяна на външния вид на интериора. В спалнята, декоративни панели подчертават областта на леглото, особено добре прилагат дървени конструкции в тон на мебели. В баните този материал е покрит с цялата повърхност на стените, като ги заменя с плочки. Предимства: лесно демонтиране, добра възможност за промяна на декорацията на стените.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Санфорд стени панели за камък, тухли, калдъръмени дървета, евтиниСанфорд стени панели за камък, тухли, калдъръмени дървета, евтини
Декориране с декоративни панелиДекориране с декоративни панели
Боядисване на стени и създаване на декоративни повърхности Декоративни мазилки 3D картини Барелефи…Боядисване на стени и създаване на декоративни повърхности Декоративни мазилки 3D картини Барелефи…
Декоративни панели от тоалетна хартияДекоративни панели от тоалетна хартия
Декоративни плочи за стенаДекоративни плочи за стена
Стени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотографияСтени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотография
Как да изберем декоративни панели за стениКак да изберем декоративни панели за стени
Стъклени панели за стениСтъклени панели за стени
Стенна декорация с декоративни панелиСтенна декорация с декоративни панели
Лист pvc панели оригинално решение за вътрешно обзавежданеЛист pvc панели оригинално решение за вътрешно обзавеждане
» » Декоративни панели за стени от пластмаса, MDF, сортове и монтаж