Декоративни панели за стени

Видове декоративни панели

Днес декоративните стенни панели могат да бъдат естествени или изкуствени. Естествени материали, използвани в производството на панели - дърво, камък, растителни суровини и кожа.

  1. Дървото е т.нар. Класика на жанра. Дървените панели са направени от масивно дърво или от материали от дървесни плочи.
  2. Природният камък може би е най-впечатляващият материал за украса на стените. И въпреки че много от нас все още не са готови да възприемат такъв завършек, бавно, но твърдо влизат в интериорния дизайн.
  3. Растителни материали за стенни панели са слама, тръстика, бамбук, водорасли, юта, друга флора. Голям плюс на такива материали е екологичната съвместимост, неограничените стилистични решения в интериорния дизайн.
  4. Естествената кожа днес отново е в полза на дизайнерите и собствениците на богати апартаменти. Той е топъл на допир, абсорбира шума добре, абсолютно безвреден за здравето. Интериорът, облицован с кожа, изглежда уважаван, изискан и дори луксозен.
  5. Изкуственият камък днес е не само модерен и подходящ, но и екологично безопасен. Освен това е удобно и хармонично се вписва във всеки интериор.
  6. Пластмасата, без съмнение, е кралят на пазара на довършителни материали. Добро или лошо, времето ще разбере. И днес той е най-достъпният и най-демократичен материал за стенни панели, заедно с дървени плочи.

Предвид наличието и популярността на пластмасовите и DMP панели, нека разгледаме подробно тези видове декоративни панели.

Панели от материали от дървесни плочи

ДПМ - така че производителите да назовават материалите, получени по време на преработката на отпадъци от дървообработващи изделия (стърготини, влакна, дървени стърготини и др.). Панелите от DPM се състоят от шперплат, дървени плочи или плочи, а отгоре са декорирани с фурнир, полимерен филм или хартия.Разбира се, това не са реални декоративни дървени панели за стени, но условно могат да бъдат приписани на тях. Тъй като те представляват демократична алтернатива на масивните дървени панели, производителите се опитват да украсят тези панели с естествено дърво. Подобно сходство (понякога практически неразличимо) се постига чрез специални декоративни покривни и фрезови панели. С помощта на фрезоване един лист е визуално разделен на отделни "дъски".

Въпреки това традиционният модел "под дървото" - не е единственото решение при проектирането на панели DPM. На тях се прилага абстрактна рисунка, изработена за естествен камък и използвайки най-неочакваните цветови решения.

Уязвими панели от дървесни панелни материали - устойчивост на влага (най-устойчиви на влага от всички видове плочи са шперплатовите плочи). И въпреки че смолите и лепилата в състава им увеличават устойчивостта към промяна на влагата, те не винаги са безвредни за човешкото здраве. Следователно, при закупуване на декоративни панели DPM, трябва да поискате от продавача заключение от Gossanepidnadzor относно спазването на хигиенните изисквания. В противен случай приятната покупка може да се превърне в голям проблем за здравето.

Пластмасови декоративни панелиТози вид крайни материали остава най-популярен сред руските купувачи. Причината за това е не само най-достъпните цени, но и други важни предимства. Така например пластмасовите декоративни панели за стени се характеризират с висока топло- и шумоизолация, дълготрайност, лекота на монтаж, устойчивост на външни влияния и отлични декоративни качества.

По своя дизайн, пластмасовите панели са подобни на PDM панелите: те също имат основа (само полимер) и декоративно покритие. Вътрешната кухина на тези панели има структура от пчелна пита и пластмасови усилващи елементи. Изработването на пластмасови панели се прилага по два начина: в съответствие с принципа на отпечатване и метода на термичен печат или офсетов печат.

Най-висококачествените пластмасови панели са полистиренови панели. За разлика от поливинилхлорида, този материал е по-екологичен (ако такова определение обикновено е подходящо за пластмаса), лесно се разрязва, не се разкъсва и не се счупва. Панелите от полистирен също са по-интересна текстура и цвят. Например, моделите, които симулират метала, са толкова близо до оригинала, че дори опитни хора не винаги могат да забележат имитация.

Инсталиране на панели

Монтирането на стенни панели се осъществява по различни начини, имащи свои собствени характеристики. Съединението "шпиндел-канал" е характерно за панелите за настройка на типа. С тази връзка панелите се закрепват или директно към стената, преди да се подредят повърхността й или върху кабината. Панелите се завинтват с винтове, които се завинтват в широк монтажен рафт (шината на свързващата "брава"). Винтовете на самонарязващите се винтове са затворени с "трън" на следващия панел. Някои производители произвеждат панели със специални куки, за които панелът е прикрепен към щайгата. Тънките листови панели са залепени към стената с универсални строителни лепила. В това, стените са предварително приготвени: премахване на стари покрития, чисти и гладки.

Започнете да инсталирате декоративни панели от вътрешния ъгъл на стаята, правейки между тях празнина от 2-3 мм. След окончателното изсушаване на лепилото шевовете се запечатват със силиконов уплътнител. Преди да започнете инсталирането, поставете рафтовете, розетите, огледалата и осветителните тела, за да разберете къде да пробиете отворите за фиксиране. Завършете инсталирането на монтаж на инсталирани панели с корнизи, ъгли и первази, през които са изработени всички стави и ръбове.

Декорирането на стените с декоративни панели ви позволява да реализирате голямо разнообразие от намерения в дизайна: панелите лесно заменят много довършителни материали. Панелите са подходящи за тези, които искат да спестят ремонти, както и за тези, които мечтаят за луксозен и изискан интериор. Трябва само да вземете нещо, което да отговаря на оригиналната идея. Разнообразието от текстури и декоративни панели, както и широка гама от цени със сигурност ще го позволят.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декориране с декоративни панелиДекориране с декоративни панели
Материали за вътрешно обзавеждане, вътрешна украса на къщатаМатериали за вътрешно обзавеждане, вътрешна украса на къщата
Вътрешна украса на къщата снимкаВътрешна украса на къщата снимка
Декоративни плочи за стенаДекоративни плочи за стена
Стени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотографияСтени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотография
Различни варианти на завършване на стените в дървена къщаРазлични варианти на завършване на стените в дървена къща
Декоративни пана за интериорДекоративни пана за интериор
Декориране на стените на кухнята с панели, декорация, под, стени, снимка, видеоДекориране на стените на кухнята с панели, декорация, под, стени, снимка, видео
Лист панели под камъка, цената в МоскваЛист панели под камъка, цената в Москва
Декоративни панели за стени - купувайте незапалими декоративни стенни панели за интериорни…Декоративни панели за стени - купувайте незапалими декоративни стенни панели за интериорни…
» » Декоративни панели за стени