Стенни панели, панели-pvc, стенни панели mdf, dsp, dvp

Видове стенни панели

Стенните панели се появиха на руския пазар преди около 8 години. Предимството им е, че могат лесно да променят интериора на апартамента без много труд. Стенните панели могат да се използват при декорирането на тавани, стени, създаване на прегради, арки и колони. Те са лесни за инсталиране и премахване и с точна обработка - многократно използване.

Има три вида панели за стена:

Комплектът панели за шкафове са дълги дъски, чиито основни размери са: ширина 125-300 мм, дължина 2400-3700 мм, дебелина 8-12 мм.

Плочките са квадратни. От тях е много удобно да изчертаете рисунка с плочки с различни нюанси, текстури и шарки. Най-често срещаните размери са от 30 х 30 сантиметра до 98 x 98 сантиметра.Плоските стенни панели, поради техния размер, ви позволяват да направите работата по стените по-малко усложнена, като намалите броя на ставите. Основните размери на панелите - 1.22 х 2.44 метра, а дебелината - от 3 до 6 милиметра.

От какви стени се произвеждат?

При производството на стенни панели използват различни материали: дърво, MDF (талашит), плочи от дървесни частици (ПДЧ), PVC (поливинилхлорид, или по-лесно - пластмаса), MDF (аналог на Руската гипсофазер).

Стенни панели от естествено дърво

При производството на стенни панели от естествено дърво, дъб, клен, кедър и елша са особено често използвани. Такива панели са подходящи за живеене, тъй като са екологосъобразни и не причиняват вреда на здравето. За използване в банята или в кухнята, т.е. в помещения с висока влажност, трябва да изберете панели, покрити със специален восък. В същото време не само стените, но и каналите и ръбовете трябва да бъдат покрити, кои панели се използват за опростяване на довършителните операции. Восъчният блясък отблъсква водата и мръсотията, а също така не се счупва и не се напуква, така че не е трудно да се грижи за такива плочки.Сега много производители произвеждат стенни панели от три слоя. Основният се състои от ценна дървесина, а другите две са изработени от бор или смърч. Слоевете се закрепват заедно при висока температура и налягане. За да се избегнат линейни деформации, дървесните влакна в слоевете са перпендикулярни една на друга. Полученият панел се обработва с восъчен гланц или акрилен лак.

Стенни панели от ПДЧ

Плочи от дървесни частици се създава чрез метода за горещо пресоване на дървени стърготини или стърготини, смесени със свързващо вещество. ПДЧ не е много по-различна от дървесината, но в някои отношения е по-лоша от нея: тя не е толкова силна, тя се разпада поради рязкото изменение на температурата и нивото на влажност, а също се разпада по време на обработката. Ето защо, стенните панели от ПДЧ не са като завършване на помещенията, където има високо ниво на влажност, а също и на балконите. Те са подходящи само за довършителни повърхности в сухи помещения.

Стенни панели от фазер

Дъските от дървесни влакна (DVP) също се произвеждат чрез метода на горещо пресоване. Въпреки това се използват дървесни и други растителни влакна. Панелите от ПДЧ не са толкова изложени на влага, колкото панелите от ПДЧ, така че могат да се използват в помещения с висока влажност. Освен това панелите, изработени от дървесни влакна, са екологични и лесни за почистване. Въпреки това, те не могат да се използват в помещения, където има директно проникване на вода.

Стенни панели от MDF

Стенните панели MDF се появиха на руския пазар на довършителни материали напоследък. Панелите на базата на MDF са подобни на плочи от дървесни влакна, а само тяхната плътност е 650-850 кг / м3. Основата за производството на такива плоскости са MDF плочки, които са създадени чрез сухо пресоване на фини дървени стърготини при високо налягане и температура. Като свързващо вещество се използва лигнин, който се отделя от дървото при нагряване. Тези панели могат да се използват в помещения с всякаква влажност, т.е. в бани и кухни, което се потвърждава от значка под формата на капка вода върху опаковката им. Силата, звукоизолацията и топлоизолацията и хигиената правят MDF стенните панели висококачествен материал. Материалът може да носи значителни товари, така че да може да се прикрепят към шкафчета, рафтове и други мебели. Има огнеупорни MDF панели.

ПВЦ стени панели

Един от наскоро се появиха материалите са пластмасови стенни панели, които са изработени от твърд PVC (поливинилхлорид) с минимално използване на омекотител. PVC панелите имат много предимства: имат много дълъг експлоатационен живот, са огнеупорни и не се влошават дори от прякото навлизане на вода. В същото време PVC панелите са хигиенични и лесни за грижи. Всичко това позволява използването на PVC панели в кухни, бани и дори душове.

Някои видове панели могат да се използват за температурни колебания от -40 до 115 ° C, но повечето от тях могат да се използват само при температурни колебания до 20 ° С.

На гладката повърхност на PVC-дъските се използва модел, имитиращ дърво или друг материал. От повреда и влага моделът е защитен от слой от лаково покритие, който може да бъде гланц или матов. Този лак е антистатичен, така че не привлича прах.

Едно от основните предимства на PVC панелите е, че е много лесно да ги нарязвате, за да получите необходимия им размер по време на монтажа. Обсъдете статията във форума

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Панели за облицовка на стени за вътрешно обзавежданеПанели за облицовка на стени за вътрешно обзавеждане
Санфорд стени панели за камък, тухли, калдъръмени дървета, евтиниСанфорд стени панели за камък, тухли, калдъръмени дървета, евтини
Слънчеви панели, отпечатани на 3D принтерСлънчеви панели, отпечатани на 3D принтер
Стени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотографияСтени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотография
Стъклени панели за стениСтъклени панели за стени
Как да изберем MDF таван и стенни панели за баняКак да изберем MDF таван и стенни панели за баня
Стенни сандвич панели - характеристики, размери, достойнства, цена и цени на панелитеСтенни сандвич панели - характеристики, размери, достойнства, цена и цени на панелите
Стенни панели за завършване на коридораСтенни панели за завършване на коридора
Облицовка на стениОблицовка на стени
Декориране на банята с пластмасови панели красиво, бързо и удобноДекориране на банята с пластмасови панели красиво, бързо и удобно
» » Стенни панели, панели-pvc, стенни панели mdf, dsp, dvp