Облицовка на стени

Облицовка на стени

Публикувано на 06/06/2012 Автор: Дмитрий Лукянов

Не обичате прах и мръсотия по време на ремонта на стените, нямате време за това, но има силно желание и спешна нужда от постоянни ремонти. Не се отчайвайте, нашите прости съвети ще ви помогнат да изпълните грандиозна ремонтна работа, като каза един герой от съветската комедия "без прах и без шум". Благодарение на технологията за стенни облицовки, можете да превърнете една стая само за няколко часа.

Защо панелите? Ето и техните предимства:

* Атрактивен вид с възможността да се възпроизвежда и допълва декоративния стил на мебелите.

* Лесна инсталация. Не са необходими специални умения и инструменти.

* Звукоизолация. Собствени свойства на отражение и звукопоглъщане + възможност за инсталиране на допълнителна звукоизолация.

* Топлоизолация. Ъглите и баните, коридорите по-добре запазват топлината.

- плочки (композитни) - форма на квадрат от 30 до 98 сантиметра.- Табла (стенни) - листове, с размери 1,22 м х 2,44 м, с дебелина от 6 до 3 мм.

Използвани материали:

- естествено дърво (кедър, елша, клен, дъб или многопластова),

- плочи от дървесни частици (ПДЧ),

- дъски от дървесни влакна (импрегнирана),- MDF (ПДЧ),

- пластмаса (PVC, PVC).

Довършителните стенни панели от определен тип се произвеждат в зависимост от условията, местоположението на инсталацията и финансовите ви възможности. Например, в банята, пластмасовите панели са по-практични, защото са по-устойчиви на влага. В една стая или спалня, дърво, дървесни частици или MDF е за предпочитане, което ще даде на стените по-благороден вид.

Инструменти: телбод, нивелация, дървени пръти, нож за сглобяване.

Аксесоари: таван и подови настилки, ъгъл универсален, покриващ елемент и самите панели.

Облицовката на стените се състои от следните стъпки.

1. Използвайте нивото за маркиране на стената и я прикрепете към дървените пръти (рамката е перпендикулярна на посоката на панелите) с помощта на дюбели и винтове. Баровете са успоредни на разстояние около 45 см един от друг.

2. Решете кой ъгъл ще бъде отправната точка (по-добре от левия ъгъл към десния ъгъл или от ъгъла до отвора) и задайте крайния елемент в този ъгъл с помощта на телбод или пирони. Ако облицовката на стените е направена до тавана, таванът на перваза е фиксиран към тавана.

3. Като използвате тесен рафт, поставете първия панел в жлеба (закрепващ елемент). Проверете нивото (или отклонението) на вертикалността и прикрепете широк рафт към скобите, карамфилите или винтовете. Направете го внимателно, за да не повредите панела и да оставите възможността за разглобяване.

4. Поставете и затегнете следните панели, плътно прилепнали един към друг (за пълна липса на пукнатини или пролуки) под ъгъла или отвора на прозореца или вратата. За да скриете ставите в ъглите, просто огънете универсалния ъгъл в посоката, от която се нуждаете, и го поставете върху универсално лепило, "течни нокти" или уплътнител.

5. Инсталирането на последния панел в ред ще изисква малко усилие при докинг с ъгъла или финалния елемент.

6. За да завършите довършителните работи със стенни панели, използваме подово дъно.

Завършването приключи. Стенните панели са монтирани и угодни за окото ви. Ние добавяме, че е възможно да се комбинират цветове и нюанси за разнообразен стил.

И тук е визуално видео за това как са направени стенните панели:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Санфорд стени панели за камък, тухли, калдъръмени дървета, евтиниСанфорд стени панели за камък, тухли, калдъръмени дървета, евтини
Затопляне и звукоизолация на апартаменти и къщиЗатопляне и звукоизолация на апартаменти и къщи
Купете стенен щепсел в ролки, стенен щепсел в ролкиКупете стенен щепсел в ролки, стенен щепсел в ролки
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Стенни сандвич панели - характеристики, размери, достойнства, цена и цени на панелитеСтенни сандвич панели - характеристики, размери, достойнства, цена и цени на панелите
Колко струва вар, вар, аспан, лиственицаКолко струва вар, вар, аспан, лиственица
Декоративни пана за интериорДекоративни пана за интериор
Стенни панели за завършване на коридораСтенни панели за завършване на коридора
Най-добрите MDF панели за размери на стените, цена, облицовка на стениНай-добрите MDF панели за размери на стените, цена, облицовка на стени
Пластмасови стенни панели за вътрешна и екстериорна декорацияПластмасови стенни панели за вътрешна и екстериорна декорация
» » Облицовка на стени