Дървени панели в интериора

Дървени панели за вътрешно обзавеждане

Напоследък все по-често в дизайна на интериора на модерни апартаменти, къщи, ресторанти и офиси се използват естествени материали. Декорацията на къщите, в които дървото и елементите се комбинират от метал и естествен камък, се считат за модерни и модерни днес. Вътрешната декорация на жилищните помещения става много популярна. В такъв завършек може да присъства пано, накладки, дървена тапети, специално възраст декоративни греди, красиво изработени фурнир борда, дървени екрани и стрехи.

Естественото дърво е безопасно за здраветоПанели, изработени от дърво днес е действително закупили "втори живот" не само заради екологичната чистота на материала и лесна инсталация, но и в последиците от евентуална пълна трансформация на вътрешна украса. Панелът е панел с различен релеф, притиснат към дървена рамка с багет от естествено дърво.

Предимствата от използването на естественото дърво включват:

  • добра звукоизолация и разсейване на топлината;
  • грижа, както обикновено мебели от дърво;
  • положително въздействие върху човешкото здраве.

Опции за стенни панели

Този материал се произвежда в две версии:

  • От масивно дърво от дъб, кедър, клен, бук и елша, които се изсушават, полират и обработват с естествени маски. Това ви позволява да подчертаете благородната текстура на материала. Такова дървено облицоване на стените е много скъпо, поради което панели от често масив се използват като декоративни елементи.
  • Трислойни панели за масово производство, състоящи се от предната, задната част, а средният слой на фурнир, се използват широко в завършване на дървени детски стаи, коридори, всекидневни и офиси. Предната страна е изработена от ценно дърво, а другите два слоя са изработени от бор. Якостта се постига чрез технологичната характеристика на производството: дървесните влакна на слоевете имат перпендикулярна посока. Това дава възможност да се компенсира естествената вариация на материала под въздействието на околната среда. Защитните покрития на панелите запазват външните си свойства и красотата дълго време.


Панелите, направени с технология на залепване, перпендикулярно на тънки слоеве дърво, имат по-демократична цена.

Важно предимство при използването на панели при обзавеждането на помещения, коридори, дневни е липсата на необходимост от предварителна подготовка на стените за монтаж.

Разпространението на цените на различни панели за стени и тавани от дърво е много голямо. Тя се влияе от оригиналните дървесни материали, технологията на тяхната обработка и методите на декоративно тонизиране.

Таванни панели

Дървените панели се произвеждат с различни релефи и нюанси. Много интересни са таваните, завършени със скелетни таванни плочи - касиони. Caissons се използват в декорацията на помещения с високи тавани, чрез които се постига аристократичният лукс на интериора. В помещения с висока влажност не се препоръчват декоративни материали от масивно дърво. Това е много скъп завършек.

Дървени панели от масово производство

На пазара на довършителни материали са представени стандартни панели на базата на MDF, шперплат и гипсокартонени плочи, облицовани с естествен фурнир. Следните сортове са популярни:

  • Настройка на тип ракета, състояща се от релси с дължина от 2,5 до 3,7 метра. Ширината може да варира от 125 до 300 мм;
  • Комплект квадратни плочки със страна от 300 или 980 мм;
  • Листовете са с размери от 1000 до 2500 мм с дебелина 3-6 мм. Значително ускоряване на декорацията на стените.

В допълнение към стандартните дървени панели за стени в каталозите са материалите, които са произведени по индивидуални поръчки в различни стилове: модерен, бароков, ренесансов.

Днес можете да намерите огромно количество информация за дървените панели. Едно дърво в декорацията на жилища или обществени съоръжения ви позволява да донесете комфорт и уют, здравина и лукс. Естествените материали подчертават богатството и просперитета на собственика.

Видео за използването на естествено дърво в коридора

Завършването на коридора с естествени дървени панели ви позволява напълно да промените интериора. Препоръчваме ви да гледате видеоклип за правилния финал:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вътрешна украса на безопасна врата в ЕкатеринбургВътрешна украса на безопасна врата в Екатеринбург
Декориране с декоративни панелиДекориране с декоративни панели
Стени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотографияСтени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотография
Различни варианти на завършване на стените в дървена къщаРазлични варианти на завършване на стените в дървена къща
Варианти на интериорно покритие на дървена къща за обработка на тавана, стените и подаВарианти на интериорно покритие на дървена къща за обработка на тавана, стените и пода
Декоративни пана за интериорДекоративни пана за интериор
Фасадните панели за дърво имитират естествеността на дървотоФасадните панели за дърво имитират естествеността на дървото
Дърво в края на пода и стени Паркет и фантазия от дървоДърво в края на пода и стени Паркет и фантазия от дърво
Модерни къщи, изработени от дървен материалМодерни къщи, изработени от дървен материал
Таванът на дървото в апартамента снимка в спалнятаТаванът на дървото в апартамента снимка в спалнята
» » Дървени панели в интериора