Монтиране на стенни панели със собствените си ръце

Монтиране на стенни панели със собствените си ръце

Към днешна дата стенните панели са доста популярен материал за довършване на стени. Стенните панели могат да се използват за довършителни работи както в офиси, кафенета, барове, така и в апартаменти, къщи.

Монтирането на стенни панели със собствените им ръце не изисква специални знания и умения. Също така, при инсталирането им няма нужда от предварителна подготовка на стените. т.е. не е нужно да шпакловка и изравняване на стените. С помощта на стенни панели можете да реализирате всяко решение за проектиране в действителност, а панелите не са причудливи в грижите. Инсталирането на стенни панели със собствените си ръце е лесно и просто решение, което ви позволява да спестите семейния бюджет, като привлечете специалист.

Видове стенни панели

Сред стенните панели се отличават пластмасови и дървени панели. Пластмасовите панели за стени са екологични, в същото време икономични материали, с които стените са украсени. Стенната декорация с пластмасови панели ще ви осигури топлоизолация на стаята ви, както и шумоизолация. Грижата за този вид стенни панели е доста проста. Те могат да бъдат измити със салфетка, използвайки гелообразни средства. Днес има широка гама от цветове в цветовата гама на пластмасовите стенни панели. Това ви позволява да изберете точно опцията, от която се нуждаете.

Към днешна дата дървените стенни панели са представени в два варианта: от фурнир и от естествено дърво. Тези панели, както и пластмасовите, имат такива качества като топлоизолация и звукоизолация, както и водоустойчивост.

Обърнете внимание! Благодарение на най-новото качество, те могат да бъдат инсталирани в кухнята или в банята.

Монтаж на пластмасови стени панелиМонтажът на пластмасови стенни панели е както следва. За да ги инсталирате, трябва да прикрепите дървена рамка към стената, която се състои от хоризонтално подредени ламели.

По принцип схемата на устройството за пластмасови стенни панели е, както следва:

Хидроизолация, шумоизолация, както и топлоизолационни материали могат да се използват в пространството между стената и панелите. Желателно е да инсталирате панели отляво в десния ъгъл. След това се инсталира последният елемент - ъгълът. Монтажът на ъгъла се извършва с метални скоби и нокти. След свършената работа в дъното на ъгъла е монтиран пластмасов панел. Тя е закрепена към малки нокти или по други методи, представени по-долу.Вторият панел е монтиран зад първия панел и т.н. Необходимо е да монтирате панела така, че да са много плътно съседни един на друг. Последният пластмасов панел трябва да влезе в жлеба на ъгъла, крайния елемент. За да изглежда всичко възможно, можете да инсталирате подовата настилка. При това инсталирането на пластмасови панели е завършено.

Обърнете внимание! Ако стената ви е плоска, тогава няма нужда да използвате дървена рамка, ще бъде достатъчно да прикрепите пластмасовите панели към монтажното лепило.

Монтаж на дървени стенни панели

Монтажът на дървени стенни панели е както следва. За да започнете, панелът трябва да бъде разопакован и оставен за един ден при стайна температура. В същото време, дървените панели ще бъдат адаптирани към влажността във вашия корпус. Следващата стъпка е да проверите нивото на стената. И ако има нужда, тогава стените са облицовани и изравнени.

Фигурата показва схемата на устройството на дървени стенни панели като цяло:

Закрепването на рамката се извършва по три начина: залепване с мастик, използване на ноктите и също така можете да използвате фиксатора. Освен това се извършва маркировката на стените. Първата дъска на панела е инсталирана от ъгъла. В този случай надлъжният канал трябва да се обърне към вас. Дървеният панел е фиксиран към рамката с помощта на ноктите. Всички останали панели са здраво закрепени една към друга и трябва да бъдат закрепени в канала. Последният етап завършва с формовани продукти.

видео

PVC панелите са друг популярен материал за довършителни работи на стени. От този клип ще научите как да направите щайга и да инсталирате PVC панели.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Медицински панелиМедицински панели
Стенни панели под камъкаСтенни панели под камъка
Pvc стенни панели за снимки на интериораPvc стенни панели за снимки на интериора
Стени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотографияСтени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотография
Стъклени панели за стениСтъклени панели за стени
Стенни панели за завършване на коридораСтенни панели за завършване на коридора
Облицовка на стениОблицовка на стени
Еко панели за стени в 3D вариантиЕко панели за стени в 3D варианти
Как да оправяме стенните панели?Как да оправяме стенните панели?
Лист панели под камъка, цената в МоскваЛист панели под камъка, цената в Москва
» » Монтиране на стенни панели със собствените си ръце