Фото идеи как да изберете тапет по стените на коридора и коридора

Как да изберем тапет в коридора и стените на коридора

В процеса на подреждане на интериора на коридора трябва да се обърне специално внимание на избора на материали за довършване на стените. Вестибюлът е място с увеличено натрупване на прах, тъй като това е първата стая, до която човек стига, когато идва от улицата. Проблемът е и наличието на мокър ефект, който не може да устои на всеки материал. Ето защо тапетите трябва да имат не само уважаван външен вид, но и висока якост.

Препоръчително е да се планира коридорът по такъв начин, че местата, които са най-изложени на различни фактори, да бъдат възможно най-защитени. Различни видове тапети могат да бъдат комбинирани, по-стабилни трябва да бъдат залепени по стените на местата, където ще има обувки и дрехи, които се съхраняват. Можете също така да покриете всички стени със солиден тапет.

Изборът на цвят тапет: практична и естетична гледна точка

При избора на вида тапети в коридора трябва да се ръководите от практическа и естетическа гледна точка. Много е важно да се създаде най-удобния и функционален интериор. Не избирайте прекалено светли цветове, тъй като те почти веднага утаяват цялата мръсотия и прах. Ако по някаква причина твърдо сте решили да покриете бели тапети, трябва да използвате видове измиване като винил. Този тип включва мокро почистване и е в състояние да издържа на допълнителни товари.

Ако изберете твърде тъмни цветове, то коридорът ще изглежда мрачен и скучен. Стандартното оформление на жилищните помещения не предвижда прозорци в помещенията на входа. Следователно, ние не трябва да го потъмняваме още повече. Не е тайна, че първото впечатление на гостите се прави от коридора. Основната задача при подреждането на интериора е да създаде ярък и запомнящ се образ. Коридорът, направен в оригиналната му версия, присъства на снимката.Когато избирате цветове, трябва да обърнете внимание на факта, че сянката на тапета е в хармония с тона на пода и тавана. Ако имате нужда от визуално разширяване на пространството, стените трябва да имат студени нюанси: светло зелено, сиво светло синьо. За обратния ефект коридорът трябва да бъде покрит с ярки тапети с големи елементи.

За да се облекчи тъмният коридор, трябва да се съчетаят два цвята. По-светъл оттенък се използва за горната част на стената, а по-тъмна паста над дъното. Мястото на докинг трябва да украсяват ръба на тапетите. По този начин двата нюанса хармонично преминават един в друг. Тази опция ще реши няколко проблема наведнъж:

 • Защитете района от мръсотия;
 • Добавете светлина.

Ако коридорът е твърде дълъг, комбинация от няколко цвята на тапета ще помогне да се доближи формата му до площада. Зоната на входа и противоположната част на коридора са залепени с различни цветове. Много е важно да изберете най-хармоничните нюанси. Снимката показва варианти на този дизайн.След като изберете нюанса на тапета, трябва да разгледате текстурата на тапета. Към днешна дата следните имитации са много популярни:

 • За декоративна мазилка;
 • Под каменни скали;
 • Под декоративната тухла;
 • Под плочката

Такъв тапет ще създаде необходимата атмосфера на комфорт и стил, а също така перфектно се вписва в интериорния дизайн на коридора. Опции за завършване на снимката.

Видове тапети за коридора и техните характеристики

Сред всички видове тапети, които производителите предлагат до момента, има опции, които са най-подходящи за декориране на стени в коридора. Тапети от тези видове са:

 • Фото тапети;
 • винил;
 • Стъклени влакна;
 • Течен тапет;
 • Желязни тапети

Такъв тапет може да създаде визуално разширяване на пространството. Стените за снимки могат да издържат на много натоварвания, включително мокро почистване. Въпреки това, този вид материал струва порядък повече.

Винил тапет - може би най-популярният начин да се създаде уют и безупречен външен вид в коридора. Производителите произвеждат огромно разнообразие от различни текстури и цветове за материала. Основните свойства са устойчивост на здравина и влага.

За да завършите коридора също подходящ течен тапет. Този тип тапети е най-подходящ за нанасяне върху неравномерни стени. Тъй като капацитетът им за покриване работи точно като декоративна мазилка.

Желязната тапет има на повърхността си тънък слой фолио, така че можете да създадете уникална текстура. Такива тапети са подходящи за създаване на необичаен дизайн. Благодарение на металния блясък, входното помещение ще бъде напълнено с допълнителна светлина.

Стеклобой са най-практичният тип тапет. Техните резултати са много по-високи от другите видове материали. Те са в състояние да издържат на мокро почистване с помощта на детергенти. При желание те могат да бъдат боядисани с всякакъв цвят. Те обаче са малко по-високи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Как да изберем тапет за малък коридор и какъв цвят?Как да изберем тапет за малък коридор и какъв цвят?
Красива тапет за стенитеКрасива тапет за стените
Декор за коридораДекор за коридора
Тапети в дизайнаТапети в дизайна
Тапети в банятаТапети в банята
Варианти на декорация на стена с тапетВарианти на декорация на стена с тапет
Тапети за малък коридорТапети за малък коридор
Проектиране на коридор в малък апартаментПроектиране на коридор в малък апартамент
Завършване на стените с бамбук или как направихме ремонта на коридораЗавършване на стените с бамбук или как направихме ремонта на коридора
» » Фото идеи как да изберете тапет по стените на коридора и коридора