Как да се разрежда боя на водна основа За кои работи се използва боя на водна основа

Как мога да разрежда боята на водна основа?

Ремонтът е деликатен въпрос. Невъзможно е да се изчисли точното количество на желания материал, винаги нещо, но то ще остане. И толкова съжалявам за изхарчените пари. Но не се разстройвайте. Тези остатъци винаги ще се използват в бъдеще. Най-често след ремонта остават тапети, лепило и боя на водна основа.

С тапета ситуацията е много проста: ние ги преобръщаме в ролка, обвиваме я с кърпа и я оставяме за по-нататъшно съхранение. Просто се уверете, че тапетът е чист и без лепило върху тях.

Останалото разредено лепило е по-добре да се излее, освен ако, разбира се, не е планирано през следващите дни все още да се работи по декорацията на стените. Когато лепилото остане в суха форма, може да се съхранява за по-нататъшна употреба. Изсипете плътна торбичка, освободете въздуха и я затворете плътно. В тази форма лепилото ще се съхранява дълго време.

На водната боя не можеш да се притесняваш изобщо. След края на работата, боята трябва да се изцеди в чиста и суха пластмасова бутилка, плътно затворена и поставена на тъмно място до следващата ремонт. Много е важно да не оставяте боята на студено, при температури под 5 ° С.

Какво представлява боята на водна основа?

Едно име - боя на водна основа, говори за себе си. Тази боя се счита за популярен материал за боядисване, щадящ околната среда и също така безвредни за човешкото здраве. Основният свързващ агент в тази боя е водата. Боята на водна основа е предназначена за вътрешна и външна декорация. Благодарение на състава си, боята е отлична за лежане на всяка повърхност, бетон, дърво, гипскартон. тапет, shpatlevku, също много бързо изсъхва и не се ексфолират.

Как да използвате боята?

Възможно е да се нанесе такава боя върху една повърхност няколко пъти.

Например: тапети по стените все още изглеждат страхотно, но цветът избледнява. Не сме разстроени, не е нужно да купуваме нова боя, но ние получаваме остатъците от боя от предишния ремонт и актуализираме цвета. Взимаме контейнер с боя и го разклащаме добре.

Тъй като боята е останала дълго време, тя е малко сгъстена и трябва да бъде разредена до желаната консистенция. Съдържанието се излива в чиста и суха кофа и се смесва със строителния миксер, като постепенно се добавя вода при стайна температура.

  • Като се има предвид, че водата не надвишава 10% от обема на боята. Активните пигментни пигменти се свързват с водни елементи, затова се препоръчва разреждане на боята на водна основа, чиста вода при стайна температура.
  • Разбъркайте внимателно боята с миксер, докато желаната консистенция, след като изчакате утаяването на пяната, се пробиваме в работата.


Разбъркайте боята със смесител

Преди да започнете, нанесете малко количество четка за боя на повърхността, за да почувствате нейните свойства и еластичност. Когато боята е правилната последователност, върху повърхността на четката не остават никакви белези, боята се поставя плоска.

Боядисване на водна основа

Ако боята на водна основа се закупи в бяло, то може да бъде оцветена в правилния цвят. Налейте точното количество боя в чиста кофа, разбъркайте със смесител, постепенно добавете капки цвят, без да спирате да се намесвате в миксера.Боя на боята

След достигане на желания цвят, ако боята е гъста, тя се разрежда с вода и се смесва добре. След добавяне на вода, гледайте цвета, той може да се промени, тогава все още трябва да добавите цвят. Ако миксерът е прекъснат с няколко цвята, след това не забравяйте да го измиете след всяко смесване на един цвят.

Декорация на боя на водна основа

Благодарение на най-новите технологии, боята на водна основа може не само да бъде оцветена, но и украсена. Строителният пазар е пълен с различни добавки за декорация. Едно от тези новости е майка на бисер и блясък. Тези смеси могат да се добавят директно към боята или да се поставят върху нея. Когато не се желае ярък и ясен акцент върху такъв декор, той се добавя директно към боядисаната боя.

Майка на перла

В смесена боя с цвят, добавете перла или блясък, малко количество и смесете смесителя до желания резултат. След като свържете всички компоненти, боята може да е малко дебела. Разрежда се с чиста вода при стайна температура. Постепенно добавете вода към боята и смесете със строителния миксер. Като се има предвид, че водата не надвишава 10% от обема на боята. Също така, такъв декор се нанася върху стената, боядисана с боя на водна основа, за по-ясна картина.

Запечатване на стени с искри

За такава процедура ще ви трябва следния инструмент:

1. Водна емулсионна боя (нова или вече използвана).

2. Пречистена вода при стайна температура.

3.Стротелски миксер.

4. Почистете и изсушете кофата.

5.Почистете пластмасовата бутилка с капак.

6. Кохлер на десния цвят.

Благодарение на водната боя и нейния уникален състав и свойства. Полетът на фантазията и творческите идеи не е ограничен. Широката цветова гама от цветове ще се превърне в реални, уникални дизайнерски проекти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лепкава стена снимка на стенатаЛепкава стена снимка на стената
Започнаха боядисване на стени с боя на водна основаЗапочнаха боядисване на стени с боя на водна основа
Завършване на прозоречни склонове оцветяване на склонове и довършване на ъглите на прозорцитеЗавършване на прозоречни склонове оцветяване на склонове и довършване на ъглите на прозорците
Как да лепи нетъкан тапет правилно на тавана правила за залепванеКак да лепи нетъкан тапет правилно на тавана правила за залепване
Мога ли да лепя керемидите на стена, боядисана с боя на водна основаМога ли да лепя керемидите на стена, боядисана с боя на водна основа
Икони на тапетИкони на тапет
Лепила за паркетЛепила за паркет
Подготовка за боядисване на стениПодготовка за боядисване на стени
Как да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисванеКак да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисване
Лепкави бамбукови тапети и тапети от пясъчникЛепкави бамбукови тапети и тапети от пясъчник
» » Как да се разрежда боя на водна основа За кои работи се използва боя на водна основа