Какво да обработваме и боядисваме рамката след полиране

Боядисване на рамката след полиране - как да изберем подходящата боя и антисептично средство за обработка

Не е трудно да забележите, че дървените къщи в крайна сметка потъмняват и стават плесенни. Това е естествен процес, който се среща под въздействието на гъби и микроорганизми. Целулозата е оптимална среда за тяхната жизнена активност, а високите летни температури и влажност създават всички условия за развитие. Полираните повърхности са особено предразположени към тази атака. Можете да предотвратите това чрез обработка. След това да обработваме дърво след смилането, както правим правилно, ще кажем в тази рубрика.

Защо трябва да обработвам рамката и колко струва?

Външната обработка на дървената рамка веднага след построяването на къщата от дървения материал ще запази външния си вид за дълго време. Такава обработка включва шлайфане и боядисване чрез различни състави, които предотвратяват разпадането и увеличават огнеустойчивостта на дървото.

Смилането на дървена къща е труден процес, който не може да се извърши без специални инструменти и умения. В допълнение, времето за обработка на рамката е много. Поради това услугите за шлайфане не са достатъчни. Лечението с антисептици и замазки е по-прост процес, който може да се извърши самостоятелно.

Средно за големите градове, полирането на дървената рамка струва от 300 до 500 рубли / м 2. Поради площта на стените е лесно да се изчислят разходите. Лечението с антисептици от 90 рубли / м 2. Цените в големите градове са по-високи от тези в провинциите, но това не означава, че качеството на работата е по-лошо. Необходимо е да се търсят майстори не за цената, а за отговорите на приятели или приятели. Не поръчвайте първата бригада за рекламите.

Ако има достатъчно свободно време и инструментът е на разположение, можете да направите сами работата. За какъв материал е по-добре да използваме и в какъв ред да покрием стените, ще говорим по-долу.

Избор на инструмент за лечение

За обработката на полираната повърхност се произвежда голям асортимент от местни и внесени продукти. Но не всичко може да се използва за жилищна сграда, тъй като някои от тях не са безопасни. А съотношението между цена и качество не винаги е показателно.

След раздробяване стените на къщата трябва да бъдат покрити със следните съединения:

  1. Антисептици (предотвратяват развитието на микроорганизми и гъби).
  2. Състави на Ласируйшчи (дават красив външен вид на стените).
  3. Пожарогасители (повишаване на устойчивостта на дърва).


Основната цел на това лечение е защитна. Модерното лечение може да подчертае естествената текстура на дървената къща или да я наводни. Разбира се, можете да нанесете обикновена боя върху грунд за фасади, но така текстурата на дървото няма да бъде видима.

Първоначално, грундов антисептик се нанася върху повърхността на земята. След това се използва колит или избелващ антисептик. Третият слой може да бъде покрит със забавители на пламъка.

За боядисване на рамката използвайте четка или спрей. Ако къщата е с дървена конструкция с неравна кръгла повърхност на трупите, тогава е по-лесно да я покриете с четка. Изграждането на къща от ламиниран фурнир с плоска повърхност предполага използването на пулверизатор.

Подпокриването на стените на къщата е най-добре антисептично от Tikurilla, например Valtti Pohjuste. Средната цена на това от 2500 до 3000 рубли. за капацитет 9 литра. Valtti Pohjuste от Tikkurila е антисептично средство за дълбоко проникване, има добри характеристики и потребителски мнения.

Руската фирма Neomid 440 също се оказа ценна, прониква в дървесните влакна на дървената рамка и предпазва от всички познати на науката микроорганизми. Продадена в концентрирана, отделно за външно боядисване. Цената на Neomid 440 от 1 200 рубли. за 10 литра.За да подчертаете дървесната текстура на дървената къща, добре е да боядисвате с покритие от Valtti Color от една и съща Tikkurila. Консумацията на този състав е ниска, до 9-10 м2 на литър от продукта.

Производителят предлага своите 40 различни нюанса и безцветен. Средната цена е от 280 рубли на литър. Вътрешният Neomid Bio Color се счита за добра алтернатива на Tikurillo, но има по-малко нюанси. Освободете го на водна основа, затова продуктът се счита за екологично чист. Цената е от 130 рубли на литър.

За разреждане на някои от съставите използвайте бял спирт, който е подходящ и за измиване на инструмента след боядисване.

Финландските производители на Teknos се доказаха добре. Сред тяхната линия бих искал да отбележа водната антисептична Teknol aqua 1410-01. Но всички антисептици на водна основа не трябва да бъдат оставени без лечение за повече от 5-6 месеца.

Процесът на прилагане на антисептици и грундове към полирани стени

След като раздробите стените на къщата, трябва да ги обработвате отвътре и отвън. Работата е сложна и изисква материални инвестиции. Търпението да го завърши до края не е достатъчно за всички.

Преди да приложите основните слоеве, си струва да обърнете внимание на уплътняването на стените на дървената къща. Ако има пукнатини, тогава повторете konopatku. За запечатване на слотовете се произвеждат специални уплътнители, които покриват уплътнението и го предпазват от вредните въздействия на околната среда. Ако е направен от естествени ленени влакна, затворете ги от влага. Можете да използвате например Neemid или Remmins hermetics. Само след пълното залепване по целия периметър и обработката му може да започне да боядисва стените.

Краищата завършват

При обработката на повърхността на стените на дървената къща след смилането си струва да се обърне специално внимание на краищата на дървения материал или дървен материал. Дървените капиляри се намират отгоре надолу за по-добро проникване на течност в короната. Когато рязането на тези канали е голо и лесно се влага от околната среда. Ако обработвате краищата на прости уплътнители или антисептици, това няма да доведе до желания резултат. Така че, с течение на времето стените се спукаха и потъмняха. Финландските производители препоръчват използването на акрилен хидроизолационен материал TEKNOL JRM. След такава картина пропускливостта на влагата до краищата се намалява с 15-20 пъти. Има такова средство за защита от 350 рубли / 3 литра.

Обработката с течно стъкло работи по подобен начин, но съставът му включва отровни вещества. Но това е евтино.

Нанесете всяко от избирателните средства на два слоя, внимателно размазвайте всички стави. Преди да приложите второто, първото може да изсъхне.

Стенна обработка

Обработката на стените се извършва в топлия сезон при плюс температура непосредствено след шлайфането и замазката, непосредствено след изграждането на къщата от профилирания бар. Смилането се извършва най-добре с инструмент за смилане с диск P80. След това прахът се отстранява от трупите и се прилага първият слой антисептик, например безцветен Teknol aqua 1410-01. Боядисването трябва да се извършва с четка или електрически пистолет. Нанесете грунд в два слоя.

Следващият етап отново обработва стените с шлифовъчна машина с P220 или 240 диска. След нанасянето на грунда се появява космат, който най-добре се отстранява. Почистването ще отнеме много време и изисква скъпо и мощно оборудване. Така че качественият влак на колата струва от 2 000 рубли. И при силно шлайфане 30 см от стената отнема от половин час. Разбира се, този етап може да бъде пропуснат, тъй като не засяга защитните характеристики.

Следващата стъпка е оцветяването на покривните състави. Можете да използвате покриващ антисептик. Прилагайте съединенията по същия начин с четка или спрей.

За да запишете, вместо замазките, можете да използвате обикновена акрилна боя за фасади. Но текстурата на дървото ще бъде скрита. Например, акрилна боя за фасади на Tikuril добре толерира температурни промени и има много нюанси и цветове. Цената на този инструмент е от 1500 за 10 литра.

С висококачествената обработка и дървените стени konopatke ще обслужват собствениците повече от 50 години. Но за извършване на боядисване е необходимо не по-малко от веднъж на 3-4 года. Хубаво е да си в дървена къща, която не изглежда само добре, но все още диша. И това може да стане само чрез боядисване на външните стени след шлифоване с естествени и висококачествени материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
След това да се обработва груб под на Antiseptic за обработка на груби подовеСлед това да се обработва груб под на Antiseptic за обработка на груби подове
ДървообработванеДървообработване
Варианти на интериорно покритие на дървена къща за обработка на тавана, стените и подаВарианти на интериорно покритие на дървена къща за обработка на тавана, стените и пода
Полиран бетонПолиран бетон
Шлайфане на дървени къщи - цената, целите, ползитеШлайфане на дървени къщи - цената, целите, ползите
Шлайфане на дървен под - цената на полиране на дървен под и неговата технологияШлайфане на дървен под - цената на полиране на дървен под и неговата технология
Как и как да нарисуваме къща от един барКак и как да нарисуваме къща от един бар
Тогава да обработваме подове в баня и къща от дърво? Полезни съветиТогава да обработваме подове в баня и къща от дърво? Полезни съвети
Намажете подовата замазка със собствените си ръцеНамажете подовата замазка със собствените си ръце
Обработка на дървесината с антисептик за дървената кабинаОбработка на дървесината с антисептик за дървената кабина
» » Какво да обработваме и боядисваме рамката след полиране