Тогава да се обработват стени от плесен и гъбички

Как и какво да обработваме стените срещу гъби и мухъл

 • Какво причинява гъбична инфекция?
 • Методи за борба с плесени
 • Средства за борба с микроорганизми
 • Превантивни мерки

Практически във всеки модерен строителен материал има спори от микроорганизми, които, след като се намират в благоприятни условия, започват да се размножават активно. Първо, на стените или таваните се появяват малки зелени или черни точки, които в крайна сметка растат на големи места.

Храносмилателната система не само разрушава стените на къщите, но също така носи огромна вреда на човешкото здраве.

Тези места - мухъл, най-силният алерген, способен да предизвика много неприятни болести.

Микроорганизмите бързо заснемат пространството и ако не предприемете навременни мерки за отстраняване на гъбичките, дори и най-новите тапети и мазилки ще бъдат безнадеждно повредени.

Какво причинява гъбична инфекция?

Обикновено, първият знак за външния вид в апартамента на мухъл и гъбички са гореспоменатите малки парчета зелено и черно. Освен това може да започне отстраняването на тапетите и разпръскването на гипс от тавана или стените. Често този процес се придружава от неприятна "сурова" миризма, която се увеличава с нарастването на петна.Матрицата трябва да се отстрани заедно с повредената мазилка, която е свободна черна маса.

Обикновено се наблюдава заразяване с гъбички и плесени в бани, изби, помещения, където влажността е над 70% и температурата е най-малко 15 ° С. Мухъл е чест посетител в апартаментите на панелните къщи, където, поради изтичащи стави, редовно тече покривът и стените.

Благоприятни условия за възпроизвеждане на микроорганизми се създават дори при лоша въздушна вентилация. Днес един от факторите на мухъл инфекцията е пластмасовите прозорци. Практически елиминиране на течения, те предотвратяват правилното обмен на въздух в помещението, създавайки конденз, който се утаява по тавана и стените. Натрупването, влагата е благоприятна среда за растежа на спорите от микроорганизми.

Ако говорим за инфекция с гъбички в къщи, тогава появата на влажна среда в мазето или в подполето е от решаващо значение. По правило появата на ивици и петна в долната част на стените на първия етаж показва, че мухълът е заразен не само с мазето, но и с почвата под структурата. Причината за инфекцията може да бъде грешка при подреждането на хидроизолацията по време на строителството на къщата или нейната основа. В този случай, преди обработката на стените от мухъл, е необходимо да се провери хидроизолацията и, ако е необходимо, да се възстанови.Откриването на петна с мухъл или гъбички в баните може да сигнализира за наличието на влага от тръби, минаващи до стените. Най-вероятно някъде има изтичане, чието елиминиране ще доведе до изчезването на колонията от злокачествени микроорганизми.

Връщане към съдържанието

Методи за борба с плесени

Маслото от чаено дърво има антибактериален ефект в борбата срещу мухъл.

Ако откриете признаци на размножаване на микроорганизми във вашия дом, трябва да предприемете спешни мерки, за да ги унищожите. В този случай възниква съвсем логичен въпрос, какво да обработваме стените? Днес строителният пазар предлага много антисептични лекарства, които успешно решават проблема. Основното в използването им - не забравяйте, че не само трябва да се лекуват стените на мухъл и маска на идентифицираните петна, но също така напълно премахване на причините за техния външен вид. Ако това не бъде направено, микроорганизмите ще се размножават и под строителните материали, подчертавайки отровните спори.

Цялата работа за премахване на гъбичките трябва да бъде разделена на няколко етапа:

 1. Идентифицирайте причините за появата.
 2. Вземете мерки за възможно максимално нормализиране на влажността в къщата, като елиминирате течове и настройвате климатизацията.
 3. Унищожи мухъл с помощта на физическо влияние и използването на специални средства.

Видът на обработката на стените от мухъл зависи от типа гъби, умножени във вашия дом. Така че, за унищожаването на всеки тип микроорганизми са създадени специални препарати, но има и универсални средства, подходящи във всеки случай. Ето защо, когато купувате продукт в специален магазин, трябва внимателно да прочетете инструкциите за употреба.

Малките лезии не изискват сериозно действие. Те могат да бъдат третирани дори и с водороден прекис. Ако говорим за големи площи, има смисъл да купувате наркотици, които се отглеждат във вода. Но преди да ги използвате, е необходимо да подготвите повърхността за лечение.

За обработка на стени трябва да се подготвят следните материали и инструменти:

Спрейове за елиминиране на мухъл могат да бъдат закупени в хардуерни магазини.

 • острие за отстраняване на слой от гипс;
 • шпатула;
 • четка или пулверизатор;
 • шкурка.

Процедура:

 1. Първо трябва да премахнете тапета и мазилката от засегнатите микроорганизми. На първо място, тапетният слой се демонтира, след което се определят зоните, засегнати от формата. Като правило, гипс в такива места става свободно и меко. Той се отстранява от скапалата до основата на стената. Опитайте се да отстраните възможно най-скоро микроорганизмите, които замърсяват материалите от къщата, така че спорите да не се пръскат над всички помещения.
 2. След това повърхността се почиства внимателно от остатъците от мазилката с шкурка.
 3. Цялата повърхност, освободена от тапета, се третира с антисептик. Особено внимателна обработка е необходима на места, където са разположени пряко микроорганизмите.
 4. След 5-6 часа се извършва повторно третиране с антисептик.
 5. Когато агентът изсъхне, грундирането се извършва със специално решение.

След третирането разтворът трябва да се остави да изсъхне, след това стената може да бъде измазана и покрита с финишни материали. За да се предотврати появата на петна с плесен, е необходимо да се следи обменът на въздух в помещението и да се регулира редовно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
Как да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапетКак да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапет
Как да се отървете от гъбички в къщатаКак да се отървете от гъбички в къщата
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с…Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с…
Тогава да се измие плесен от стените на мярката и борбата означаваТогава да се измие плесен от стените на мярката и борбата означава
» » Тогава да се обработват стени от плесен и гъбички