Храносмилането по стените е опасен и хитър враг на къщата и хората

Видове гъби, които засягат стените на една къща

Появата на гъби по стените - един от сигналите, че микроклимата у дома не е наред. Основната причина за появата на мухъл и гъбички е висока влажност. За да започне да се бори с това нещастие, е необходимо веднага, тъй като гъбичката е опасна не само за къщата, но и за здравето на нейните жители.

Плодовете и гъбите по стените на къщата са колония на най-простите организми, видими поради големия им брой. Благодарение на своята жизненост, няма нужда от слънчева светлина и способността да се консумират, необходими за растежа на органична материя от водата, дори и във въздуха, гъбичките се разраства бързо, и борбата става все по-трудно за него.

Основното условие за появата и възпроизвеждането на мухъл е наличието на вода. Ето защо, ако къщата е влажна, тогава има благоприятни условия за развитието на различни видове гъбички. В една къща може да се появи няколко разновидности на плесен.Мухълът може да се развива върху различни повърхности: дърво, бетон, камък, текстил, боя. Сред многобройните гъби, засягащи стените и други повърхности на апартамента, най-известните:

    Черна плесен, бяла гъба, бяла плесен, синя гъбичка, въртящи се гъбички, актиномицети.

Нека разгледаме по-подробно видовете от тези гъбички:

    Бялата къща гъба - ужасен враг на дървени къщи. Бързо развиващ се, той може в кратък период да причини непоправима вреда на дървените структури на къщата. Трудно е да се биеш с него. Преди това в селата предпочитали да изгорят колибите, засегнати от тази гъбичка, за да се предотврати разпространението им. Гъби от синьо горящо дърво, боядисани в сиво-син цвят. Това е опасно, защото може да разруши слоя боя на повърхността на дървени елементи, проправяйки пътя за влага вътре. Загнилите гъби се срещат само на дърво. Rot е бяло, кафяво, бактериално. Всички те засягат структурата на дървото, което води до разрушаването му, обезцветяването. Рота може да бъде суха или мокра. Дървесината, засегната от сухо гниене, придобива кафяв цвят, когато се свива и започва да се разцепи. От мокрото гниене върху дървените структури първо се появяват тъмни ленти, а след това пукнатини. Актиномицетите причиняват омекване на дървото и постепенното му унищожаване. Тази гъбичка е хибрид с водорасли. 5. Бялата плесен може да се формира върху различни видове материали и се разпространява много бързо. Най-опасното за човешкото здраве е черна плесен. Подобно на бяло, той се разпространява бързо и изпълва въздуха в помещенията с огромен брой спори. Черните гъби по стените се проявяват под формата на тъмни петна от различни цветове - черни, кафяви, зелени. Мухълът може да проникне дълбоко в структурата на материала и да го причини значителна вреда.

Храносмилане по стените - това, което е опасно за дома и човека

Основната опасност от гъбички по стените на къщата е заплаха за здравето на жителите. Микроскопичните спори, които се образуват почти непрекъснато, се носят в къщата, попадат в белите дробове и се установяват върху кожата на хората.Контактът с мухъл спори може да причини сериозни заболявания при хората, причинени от токсични вещества, съдържащи се в гъбичките. Списъкът на заболяванията и симптомите, причинени от гъбички и мухъл по стените, е доста голям. Те включват алергични заболявания, астма, хрема, кашлица, главоболие, гадене. Продължителното излагане на мухъл може да доведе до развитието на животозастрашаващи заболявания. Децата и възрастните хора, както и тези, които са отслабили имунната система, са особено предразположени към плесени.

Ефектът на гъбичките върху състоянието на къщата също е вредно. Прониквайки дълбоко в материала, от който е построена къщата, в облицовката, образувайки отблъскващи петна, тя не само разваля външния вид на повърхностите, но и ги разрушава отвътре.

Как да се борим с гъбичките

Борба срещу гъби по стените трябва да започне възможно най-бързо. Но първо трябва да идентифицирате и премахнете причината за появата му. Основните причини, които създават благоприятна среда за бърз растеж на мухъл, са висока влажност, неравномерно нагряване на цялата площ на къщата, лоша вентилация. Нарушаването на строителната технология и слабо направената хидро и топлоизолация допринасят за проникването или появата на влага в къщата.

За да се отървете от гъбичките по стените, е необходимо да извършите редица действия, насочени към премахване на следи от мухъл и премахване на условията за повторната поява на гъбичките.

    Местата, засегнати от гъбичките, трябва да се навлажнят с вода, за да се намали разпространението на спорите. Приложете специално средство за гъби, което намалява токсичността на мухъл и намалява възпроизвеждането. Облечете повърхността няколко пъти, хващайки околната повърхност с около един метър, за да не пропуснете заразените, но невидими за окото. Предишният слой на агента трябва да изсъхне. Използвайте метална четка, скрепер или шпатула, отстранете гъбичките от стените. Трябва да се направи много внимателно. Ако гъбичките проникнат дълбоко в материала, дешифрирането на повърхността може да не е достатъчно. В някои случаи е необходимо да се извърши дълбоко почистване или дори да се замени част от повърхността. Отдалечените сайтове трябва да бъдат изгорени, за да се предотврати разпространението на спора. Нанесете защитен агент в третираната област. Той образуват покритие, което предпазва повърхността от повторна инфекция.

Какво се използва за борба с гъбичките

За продажба има различни средства за обработка на стени от фунги - фунгициди, универсални или предназначени за специфичен вид плесен и гъбички. Освен това се произвеждат бои, които в състава си имат средства от гъбичките.

В някои случаи могат да се използват вътрешни средства срещу гъбички. За да направите това, можете да използвате обикновен бял битов препарат, който включва натриев хипохлорит, умъртвяване на гъби, сода, оцет, амоняк, водороден прекис.

Ефективен метод за отстраняване на гъбичките се счита за концентриран разтвор на фурацилин (5-10 таблетки на чаша вода). Използването на фурацилин от гъбичките може постоянно да се отърве от къщата на този бич.

За да се отървете от гъбичките по стените, е необходимо да се полагат усилия и да се използват ефективни средства. Това трябва да се направи, за да пази къщата и да не застрашава тяхното здраве.

Видео - Как да се отървете от гъби по стените

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнете гъби от стенатаКак да премахнете гъби от стената
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?
Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?
Мухъл и гъби по стените как да се отървете от?Мухъл и гъби по стените как да се отървете от?
Тогава да се измие плесен от стените на мярката и борбата означаваТогава да се измие плесен от стените на мярката и борбата означава
Лечение на тухлени стени от гъбични методи и методиЛечение на тухлени стени от гъбични методи и методи
» » Храносмилането по стените е опасен и хитър враг на къщата и хората