Как да се отървем от мухъл върху гредите

Как да се отървем от мухъл върху гредите

Спори на мухъл плесени ни придружават навсякъде. Те се намират на влажни места, на сухи повърхности и дори във въздуха, така че не се учудвайте, ако забележите на новите греди тъмни или белезникави петна от плесен.

Покривът на Onduvilla надеждно защитава системата от валяци от дъжд и в очакване на благоприятни условия спорите на гъбичките не се показват. С настъпването на топлина при висока влажност, те се събуждат, започват да се размножават и активират процеса на гниене.

Не е трудно да се отървете от мухъл, но ако го направите късно, може да се наложи да замените отслабените елементи на структурата. Също толкова важно е да се предприемат всички необходими превантивни мерки.

Причини за мухъл

За да се активират гъбичните спори и развитието на мухъл, трябва да се спазват четири основни условия: създаване на благоприятна температура и влажност, наличие на кислород и храна. Елиминирането на поне един от тези фактори може да предотврати появата на гниене.

Очевидно основният импулс за растежа на растежа на мухъл е повишената влажност. Появата му може да се дължи на следните причини:

- За производството на кофражната система е използван суров дървен материал;

- структурата е мокра по време на монтажа, инсталирането на odouvilli е извършено по време на дъжд и др .;- няма таванска вентилация;

- недостатъчна вентилация на покривната кейка, в резултат на което мокрият изолационен материал и гредите се намокрит;

- няма филм, защитен срещу влага под покрив, вследствие на който кондензатът протича надолу до кофражната система.

Предотвратяване появата на мухъл

За да се предотврати появата на мухъл, е необходимо да се изключат условията за развитие на спорите на гъбичките. Борбата с топли температури е безсмислена и с достъп до кислород е скъпо, така че нека се съсредоточим върху двата останали фактора:1. Гъбите се развиват при съдържание на влага в дървесината над 20%, поради което само добре изсушената дървесина трябва да се използва, за да се направи системата на фермите.

Монтираната кофражна система трябва да бъде покрита с филм, защитен срещу влага.

Покривната покривка на изолирания покрив трябва да бъде добре вентилирана, за която покривът на Onduville е оборудван с удари на билото и, ако е необходимо, с вентилатори на покрива.

Непокритите тавани трябва да бъдат оборудвани с прозорци за капандури, както и въздушна и отработена вентилация с достатъчна площ на напречното сечение.

2. Основното състояние на живота и развитието на мухъл е наличието на храна. Ако при липса на кислород, ниска температура и влажност гъбата "заспива", тогава при липса на храна тя умира.

За да се лиши гъбичната храна, дървеният материал трябва да се третира с антисептично средство.

Ами ако мухълът вече се е появил?

Ако матрицата вече се е появила, е необходимо:

1. Напълно премахнете засегнатата дървесина. За да направите това, можете да използвате метална четка, нож или друго подходящо средство.

Размерът на третираната зона трябва да надвишава засегнатата площ с 10-20 см от всяка страна.

2. Обработената площ се почиства с детергент, съдържащ хлор, и се оставя да изсъхне напълно.

3. Нанесете няколко слоя антисептично средство върху изчистената област.

4. Определете и премахнете причината за мухъл.

Извършвайте непредвидено третиране на дървени конструкции с антисептик, това ще бъде отлична превантивна мярка и ще осигури дълъг живот на покривната система.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Стените стават черниСтените стават черни
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Как да се отървете от мухъл?Как да се отървете от мухъл?
Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?
» » Как да се отървем от мухъл върху гредите