Как да се отървем от плесен по стените

Как да се отървем от плесен по стените

Сред модерните строителни и довършителни материали всъщност няма такива, които не могат да бъдат засегнати от плесен. Микроскопичните спори присъстват навсякъде и веднага щом влязат в благоприятна среда (влажност над 70% и температура не по-ниска от 15 градуса), веднага започват да се разширяват. Мухъл мухъл е токсичен, така че, ако плесените по стените се появят във вашия дом, незабавно предприемайте действия.

Обичайното физическо отстраняване на мухъл може да даде само временен ефект. За да се веднъж и за да се отървете от плесен по стените, на първо място, е необходимо да се определят причините за появата му.Най-често появата на гъбички се наблюдава в помещения с висока влажност - в ъглови стаи, в бани, в сутерени, с потока на покрива. От дълго време вече черната плесен е избрала "панели", с незапечатани връзки между панелите.

В помещения с висока влажност, обработката на стените от плесента трябва да се извършва на етапа на вътрешните работи. При процеса на довършване на стените се препоръчва да се добави малко количество противогъбичен агент към разтвора.Ако шаблоните вече са се появили, е възможно да се отстрани плесента от стените с помощта на специални антисептични средства, които са в голям брой на рафтовете на магазините за строителни материали.

За да започне унищожаването на мухъл по стените, следва почистване на заразеното място. Ако мухълът прониква дълбоко, отстранете всички слоеве на довършителните работи до тухлената или бетонната плоча. След това лекувайте изчистената зона с противогъбично средство с четка, валяк или спрей, грундирайте и нанесете хидроизолационна смес. Повторно гипс и поставете замазката върху окончателното покритие на стената. За да извършите всички тези работи, можете да закупите антисептици от различни производители, както местни, така и чуждестранни (най-популярните са финландски и немски).

"Любимо" народно средство за мухъл по стените - хлор-съдържащи дезинфекционни разтвори. Медният витриол и уреята действат по два начина - убиват един вид гъбички, създават благоприятна среда за възпроизвеждане на други. Ето защо, преди да ги използвате, трябва да определите вида гъбична форма. Всички работи трябва да се извършват с химически защитни средства, тъй като противогъбичните разтвори, когато се ударят, имат разрушителен ефект не само върху мухъл.

Проверява се, че най-добрата защита на стените срещу мухъл е добра вентилация. Притокът на чист въздух, който регулира влажността, не позволява на плесените да растат. Тъмните влажни ъгли, в които няма циркулация на въздуха, рано или късно се превръщат в "легла".

Не се отказвайте от пластмасови прозорци с всички видове изолация, които могат да променят микроклимата на стаята. Също така, изобилието от стайни растения може да стане причина за висока влажност. Когато инсталирате мебели близо до стените, трябва да оставите малка празнина за свободно преминаване на въздуха. Колкото е възможно по-скоро, елиминирайте течове в покрива, както и водопроводни комуникации.

Дискусии на нашия форум:

Спазването на елементарните правила за експлоатация на жилището не осигурява срещу мухъл, но вероятността за появата му ще бъде минимална.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
M? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от ШвецияM? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от Швеция
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Как да се отървем от плесен на балконаКак да се отървем от плесен на балкона
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
» » Как да се отървем от плесен по стените