Как да се отървем от мухъл в банята и върху шевовете

Как да се отървете от плесен в банята?

Отсъствието на светлина, постоянна влажност и неподвижен въздух създават идеални условия за интензивно размножаване на много вредни бактерии и микроорганизми, включително мухъл плесени. Като се вземат предвид горните условия, става възможно да се обясни острата спешност на въпроса как да се отървете от мухъл в банята, защото в този ъгъл на апартамента можете да намерите цялата благоприятна среда, която е необходима за пълното израстване на мухъл.

Защо се появява мухъл в банята?

Обикновено това се улеснява от цял ​​набор от фактори, сред които повишаването на влажността в банята и липсата на подходяща вентилация играят важна роля. Ето защо, на първо място, експертите препоръчват напълно премахване на тези явления, в резултат на което се появява плесен.В по-редки случаи този проблем се проявява като резултат от замръзване на стени или образуване на пукнатини в тях, което най-често се наблюдава в стари сгради. Също така сред причините трябва да се отбележи, и износването на хидроизолационни фуги между стените, както и недостатъчна изолация на сградата от външната страна, както и недостатъци, направени по време на строителството.

Къде е най-често срещаната форма в банята?

По правило, пухкави натрупвания на плесен от черен или зеленикав нюанс се намират в ъглите на банята, в шевовете между керамичните плочки и ставите на стените. Това е така, защото на тези места се натрупва и натрупва много влага.

В допълнение, мухъл често се среща в душ кабини, между рафтове, шкафове и стени, където влагата също се утаява от въздуха.

Средства за борбаЗа успешното разрешаване на проблема, решаването на проблема как да се отървем от плесента в банята по шевовете между керамичните плочки и стените, са необходими един или повече от изброените по-долу елементи.

 • Домакински химикали, съдържащи хлор. Средства като "Белизна", "Дометос" и други продукти от битовите химикали, които включват хлор, дават отличен резултат в борбата срещу плесени. Трябва да се отбележи, че детергентите, съдържащи хлор, не само унищожават плесените, но и дезинфекцират мястото, откъдето произхождат, без да дават на гъбичките възможност за повторна поява.
 • Антифунгални лекарства, предназначени за борба с мухъл в къщата. Един такъв инструмент е Polymix, който включва микробиоцид под формата на кватернерно амониево съединение. Този продукт унищожава всички известни гъби (синьо, гниене, мухъл), патогенни микроорганизми и бактерии.
 • Алкохоли и съдържащи алкохол съединения.
 • Антисептични лекарства (водороден прекис, разтвор на калиев перманганат и т.н.)
 • Средства, съдържащи силни киселини (оцетна, оксалова и т.н.)
 • Меден витриол.
 • Техника на приложение

  Всяко от горепосочените средства може успешно да се прилага в борбата срещу всякакви гъби, които са избрали баня като постоянно местоживеене. Преди да приложите този или този продукт, внимателно прочетете инструкциите за безопасност. Не забравяйте, че съдържащите хлор или киселини вещества не трябва да се използват без предпазни ръкавици и маски.

  Местата, засегнати от мухъл (обикновено ставите на плочките или шевовете между стените), трябва внимателно да се изсушат с кърпа от тъкан или хартия и след това да се третират с една от тези формулировки. Желателно е лекарството да не се измие веднага, но след известно време, през което ще има време да унищожи напълно гъбичките. След това третираната площ на банята трябва да се изплакне обилно с вода и да се избърше суха.

  Прави впечатление, че някои експерти не съветват преди мерки за ликвидиране, за да се опита механични петна пречистване мухъл. По това време, докато собственикът на банята ще владея шпатула или нож, подготвяне на терени с плочки пухкава растеж, плесенни спори, ще се разпространяват чрез въздуха, уреждане не само в чисти райони в квартала, но и в дихателните пътища на хората. Мястото на гъбичната колония е желателно да бъде обработено във формата, в която е намерена.

  Методи на превенция

  Съдържащи алкохол, киселина или хлор, те са надеждни сътрудници в борбата срещу плесени, но за съжаление, те не са в състояние дори да се осигури стабилен резултат толкова дълго, докато не се елиминира напълно причината за проблема.

  На въпроса как да се отървем от черна плесен в банята, не възникна отново, експертите препоръчват спазването на няколко от следните прости правила.

 • Осигурете възможно най-голяма циркулация на въздуха в банята и не затваряйте вратата в стаята след душ или пране.
 • Не изсушавайте дрехите в банята, тъй като това води директно до увеличаване на влажността във въздуха.
 • След като направите душ или вана суха избършете видимите следи от влага, установен по стените или водопровод.
 • Редовно извършвайте общо почистване в банята, като използвате хлор или други детергенти.

(Все още няма рейтинг)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се появява мухъл в къщата?Защо се появява мухъл в къщата?
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
» » Как да се отървем от мухъл в банята и върху шевовете